Jump to content

Да ли нас оваква будућност чека? Cool или језиво? (видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кратки филм "Sight" настао је као дипломски рад и показује визију о мрачној будућности:

http://vimeo.com/46304267#at=0

Подели на овим сајтовима

Ја богами имам визију светле будућности и не дозвољавам ниједном уметнику да ми анмеће његов песимизам :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Odlican...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Са Zimo.co

Sjećam se da sam davno čitao kako je Bill Gates istaknuo da će svi jednom koristiti kontaktne leće kao zaslone na kojem ćemo vidjeti sve potrebne informacije.

Nešto slično nedavno je uveo Google, samo se u njihovom slučaju ne koriste leće već naočale, što je primjerice praktičnije od nošenja pametnog telefona, no s druge strane nepraktično jer naočale uvijek mogu pasti s glave.

Od kada sam pročitao taj članak u kojem Gates tumači budućnost tehnologije, odmah sam si vizualizirao taj prizor. Definitivno sam uvjeren da ćemo – u ne tako dalekoj budućnosti – u oko umetnuti kontaktnu leću koja će nam pružati uvid u razne informacije – sjetite se Terminatora.

Projekt pod nazivom Sight, stvorili su studenti akademije umjetnosti Bezalela Eron May-raz i Daniel Lazo, a svoju ideju u odlično odrađenom videu stavili su na Vimeo.

Video je posvećen upoznavanju dvoje ljudi i izgleda jako jako čudno. Iskreno se nadam da nećemo koristiti tehnologiju za ovakve stvari, no u mnogo drugih segmenata ova tehnologija bi nam itekako mogla pomoći. Život ipak nije igra, ili možda jest?

http://vimeo.com/46304267#

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Iskreno, meni je ovo prilično jezivo i ni malo "cool"! :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ako budem ikada emulirao svoj mozak, HUD ide direktno u virtualni centar za vid.

Sto sve te informacije ne bi interpretirao kao nekakve osecaje, direktno ih sipao u svest, paznju, memoriju, nego da ih prvo interpretiras kao HUD pa da kroz vizuelnu obradu dobijaju smisao? Sta ce ti HUD ako vec mozes da se emuliras?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...