antics Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 U Americi je objavljeno jedno novo izdanje Biblije koje nije samo prevod sa starogrčkog i hebrejskog na savremeni engleski jezik, već su Stari i Novi zavet u njemu predstavljeni u formi filmskog scenarija. Ljudi koji stoje iza ovog projekta, pod naslovom "The Voice" (Glas), nadaju se da će nova verzija pomoći čitaocima da bolje shvate značenje ponekad arhaičnog biblijskog teksta i da će im tako čitanje svetog pisma postati zanimljivije i zadržati im pažnju do samog kraja. Ideja je potekla od Krisa Siaja, pastora iz Hjustona, koji ima običaj da vernicima u crkvi deli "uloge" iz Biblije koje oni zatim čitaju naglas. Zajedno sa jednim lokalnim izdavačem i grupom prevodilaca, pesnika, pisaca i muzičara, Siaj je početkom godine objavio ovu neobičnu verziju Biblije. "Glavna stvar je to što će ljudi pročitati celu Bibliju, jer je napisana kao roman", kažu autori projekta, prenosi AP. Osim po neobičnoj formi, knjiga "The Voice" se odlikuje i po tome što sadrži ubačene reči i rečenice koje pojašnjavaju "priču", a na pojedinim mestima u tekstu, redosled stihova je promenjen kako bi se olakšalo njihovo čitanje i učinilo zanimljivijim. Извор: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&dd=30&nav_id=630848 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Ne da nije način nego je i tužno što se sve banalizuje, a zarad čega? Razumevanja, kao ?!? Lično, meni se to nikako ne sviđa. Јадранка-Дервента and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2012 Будалаштине....а кад видим извор информације, све ми постане кристално јасно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2012 Gluposti najobicnije, jos jedna fora da se namlati lova... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2012 zvuči simpatično Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2012 Meni se dopada. Ne radi se o Bibliji, nego o projektu GLAS. Što preskačete??? Čitajte redom. I SPC ima svoju "izmenjenu" Bibliju, i nikom ni dlaka sa glave zbog toga, niti bi trebalo. Takozvana "Biblija za decu" u kojoj su pored ilustracija, biblijski tekstovi prepričani u formi koja bi bila deci (i ostalima) jasnija. Svašta od vas. Neko hoće Jevanđelje da širi i odmah "pucajte u pijanistu". w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Šta je tu čudno što se bune? pa do sada se milion puta potvrdilo da pravoslavnima nije cilj da ljudi razumeju bibliju, nego baš nasuprot....da je ljudi uopšte ne čitaju, da bi oni mogli da im ispiraju mozak, kao u onoj Hristovoj izreci: kad slepac slepoga vodi..obojica će pasti u jamu..'' (uh, al će sad da raspale po meni i da me proklinju...) Meni se dopada. Ne radi se o Bibliji, nego o projektu GLAS. Što preskačete??? Čitajte redom. I SPC ima svoju "izmenjenu" Bibliju, i nikom ni dlaka sa glave zbog toga, niti bi trebalo. Takozvana "Biblija za decu" u kojoj su pored ilustracija, biblijski tekstovi prepričani u formi koja bi bila deci (i ostalima) jasnija. Svašta od vas. Neko hoće Jevanđelje da širi i odmah "pucajte u pijanistu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 na žalost, grešiš! pravoslavci nemaju naviku da čitaju bibliju tako da zaista nema potrebe da im iko to brani znatiželjan and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Vjerujte mi, ja ne znam kad sam poslednji put čitao Stari Zavjet. A velika je greška to što ne poznajemo Pismo... znatiželjan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 pa naravno da je greška...jer da se čita ono što su apostoli i proroci pisali, saznalo bi se i šta su verovali..pa im se ne bi pripisivala verovanja o kojima nisu znali apsolutno ništa, a koja su osmišljena vekovima kasnije... Vjerujte mi, ja ne znam kad sam poslednji put čitao Stari Zavjet. A velika je greška to što ne poznajemo Pismo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 pa naravno da je greška...jer da se čita ono što su apostoli i proroci pisali, saznalo bi se i šta su verovali..pa im se ne bi pripisivala verovanja o kojima nisu znali apsolutno ništa, a koja su osmišljena vekovima kasnije... Као на пример веровање да је протестантизам јерес, а у оквиру њега и адвентисти и суботари (адвентисти седмог дана) и Јеховини сведоци секте, на пример? То се не приписује апостолима, ал је истина. Јел то на пример једно од веровања које је заблуда? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 pa naravno da je greška...jer da se čita ono što su apostoli i proroci pisali, saznalo bi se i šta su verovali..pa im se ne bi pripisivala verovanja o kojima nisu znali apsolutno ništa, a koja su osmišljena vekovima kasnije... PA, druže , ti nisi baš dobronamjeran. Opet stara pjesma - kada je trebalo razmijeniti sa ljudima argumente nigdje te nije bilo, ali kada treba pljuvati...Vrati se, molim te, na sličnu temu koju si započeo i iznesi svoje argumente, ako ih imaš naravno.. Da ne ispadne ovo sada neko nasilje ili slično, prosto mislim da nemaš kredibilitet da ponovo otvaraš pitanja u vezi sa kojima si doživo debakl. Svako dobro! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 .jer da se čita ono što su apostoli i proroci pisali, saznalo bi se i šta su verovali..pa im se ne bi pripisivala verovanja o kojima nisu znali apsolutno ništa, a koja su osmišljena vekovima kasnije... Sva sreća da nije bilo protestanata među starozavetnim Izraelom jer bi ih 'naučili' da je klanjanje kovčegu zaveta i nazivanje istog 'Gospod' - idolatrija, da su heruvimi u hramu - idolopoklonstvo, kao i bronzana zmija kojom je Mojsije isceljivao Izraelce od zmijskog ujeda, da su isceljenja od moštiju proroka Jeliseja u drugoj knizi Careva, klanjanje mrtvim telima itd. A bilo je nekih protestanata i u vreme Isusovo - to su oni sadukeji koji nisu verovali u vaskrsenje ( a isto su se pozivali na Toru koja zaista kaže vrlo malo o životu posle smrti) ili su nalik onima koji su posumnjali u Hrista kada je rekao da oni koji jedu njegovo telo imaju večni život, jer to nisu mogli da prihvate osim kao metaforu, pa su se sablaznili. RYLAH and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Iskreno misli da je ovo bolje od današnjeg stanja da većina ne sna skoro ništa o Bibliji i da ne zna ustvari u šta veruje. Mada mnogo bi bilje bilo kada bi svi ti vernici uzeli lepo Bibliju u šake i pročitali lepo u fulu a ne neke skraćene verzije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Iskreno misli da je ovo bolje od današnjeg stanja da većina ne sna skoro ništa o Bibliji i da ne zna ustvari u šta veruje. Mada mnogo bi bilje bilo kada bi svi ti vernici uzeli lepo Bibliju u šake i pročitali lepo u fulu a ne neke skraćene verzije. Можда би и читали људи да "отац писмености" није искасапио српски језик и онда уз помоћ свог Аустро-турско-српског речника превео Библију и његов следбеник Даничић у служби оног Аустроугарског чиновника који им је објаснио како треба да раскину са књижевним српским језиком. Пошто су ова два "стручњака" лоше урадила нама је данас Библија неразумљива. Можда зато Православци не читају. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука