Jump to content

Da li je ovo način?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Toliko sve pogrešno znaš..da je to neverovatno....ali zalud je slepom crtati...

Sva sreća da nije bilo protestanata među starozavetnim Izraelom jer bi ih 'naučili' da je klanjanje kovčegu zaveta i nazivanje istog 'Gospod' - idolatrija, da su heruvimi u hramu - idolopoklonstvo, kao i bronzana zmija kojom je Mojsije isceljivao Izraelce od zmijskog ujeda, da su isceljenja od moštiju proroka Jeliseja u drugoj knizi Careva, klanjanje mrtvim telima itd. A bilo je nekih protestanata i u vreme Isusovo - to su oni sadukeji koji nisu verovali u vaskrsenje ( a isto su se pozivali na Toru koja zaista kaže vrlo malo o životu posle smrti) ili su nalik onima koji su posumnjali u Hrista kada je rekao da oni koji jedu njegovo telo imaju večni život, jer to nisu mogli da prihvate osim kao metaforu, pa su se sablaznili.

Подели на овим сајтовима

Možda si u pravu. Ali nikako da me neko ubedi u suprotno. :) Nikako da mi neko kaže šta sam pogrešno naveo, gde sam pogrešno citirao. Do tad reći da ništa ne znam, da izmišljam, itd- ne vredi ništa.

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

skini PDF poglavlja Poštovanje svetitelja, knjige ''Pravoslavlje obajano evandjeljem'' sa Sionske trube, pa ćeš pročitati nešto o svemu što si pomenuo...nadam se da će ti se oči otvoriti...a ako nemaš nameru da čitaš, već se slepo držiš svoga mišljenja bez provere njegove ispravnosti, onda barem ne huli na Gospoda i Njegovu Reč zarad svoga predanja...

Подели на овим сајтовима

znatiželjan, ниси добронамеран и то је твоје право. Ипак, молим те да не причаш ти коме шта треба да се црта. Ако си ти неки цртач, иди па наследи Коракса. Да си занимљив - ниси. Да си на теми - ниси. Тарлахаш као безуба баба леблебије у устима и хандриш нам живце и мозгове. Иди, бре, својим путем, пусти нас у незнању.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Можда би и читали људи да "отац писмености" није искасапио српски језик и онда уз помоћ свог Аустро-турско-српског речника превео Библију и његов следбеник Даничић у служби оног Аустроугарског чиновника који им је објаснио како треба да раскину са књижевним српским језиком. Пошто су ова два "стручњака" лоше урадила нама је данас Библија неразумљива. Можда зато Православци не читају.

Pa neka neko prevede opet. :D

Подели на овим сајтовима

huli na Gospoda i Njegovu Reč zarad svoga predanja...

Pročitaću. Ali ne vidim da je hula reći nešto što piše u Bibliji. Prosto sve što sam naveo nije iz nekog predanja nego iz Svetog Pisma. A argumenti ad hominem - tipa da lupam i hulim, malo vrede.

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

oprosti na mojoj grubosti. pročitaj to poglavlje, molim te, čisto da vidiš kako to neko drugi objašnjava, pa slobodno ostani pri svome mišljenju...ali se upoznaj i sa drugačijim mišljenjem..nemoj unapred to odbacivati kao pogrešno..to nikada nije dobro....intelektualizam i objektivnost podrazumevaju preispitivanje sopstvenih stavova i spremnost za sopstveno korigovanje..u svakoj sferi života, a posebno u vezi duhovnosti koja nosi večne posledice

Pročitaću. Ali ne vidim da je hula reći nešto što piše u Bibliji. Prosto sve što sam naveo nije iz nekog predanja nego iz Svetog Pisma. A argumenti ad hominem - tipa da lupam i hulim, malo vrede.

Подели на овим сајтовима

Pa neka neko prevede opet. :D

Па сад нам је језик и гори. Користе се многе стране речи поготову од стране ВИП особа (ха ха). Просто се надмећу ко ће неразумније да говори. О враћању старим речима које су замењене неологизмима и осталим измима да и не говорим.

Мишљења сам да треба да се поново преведе јер СПЦ никада па ни у "Вуково време" није била задовољна преводом.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ali moraš priznati da onaj ko hoće da pročita Bibliju taj će to i uraditi. Najlakše je naći izgovore (tekst je nerazumljiv), ali moraš priznati najveći "krivci" su ljudi koje ne interesuje u šta veruju.

Тачно. Поздрављам те пријатељу. Лепо је разговарати са тобом.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...