Jump to content

Бављење послом путем рачунара

Препоручена порука

• Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Кад Звоне каже програмирање, он подразумева да осмислиш програм, испиташ тржиште, дизајнираш и реализујеш софтвер за виндовс платформу и да научиш како то да продаш. :P Наравно да то нико неће да научи у школи. Али основе програмирања, неке технике, нека логика... Те ствари се уче у разним врстама школа и факултета, а можеш и сам, како ти више одговара. :)

Подели на овим сајтовима

Ма шалим се мало, наравно да може да се научи. Али као и свака друга област - тек кад кренеш да радиш у реалном свету заиста научиш како се све то примењује.

Што се Windowsa тиче ту је најбоље кренути са .NET-ом, постоји бесплатна верзија њиховог развојног окружења Visual Studio која може да се скине одавде: http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2010-editions/express

Ту опет има неколико различитих програмских језика, моја препорука је C#. Исто тако, може да се скине и бесплатни SQL Server, што треба учити паралелно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ту опет има неколико различитих програмских језика, моја препорука је C#.

А који је основни језик на Windows-u? Типа, кад хоћеш да омогућиш твој програм да кроз неки framework интерагује са хардвером (на пример са графичком картом за неку 3D визуализацију).

Подели на овим сајтовима

А који је основни језик на Windows-u? Типа, кад хоћеш да омогућиш твој програм да кроз неки framework интерагује са хардвером (на пример са графичком картом за неку 3D визуализацију).

У неком смислу "основни" језик Windowsa је C++ (јер је у њему и сам написан), али те библиотеке су доступне за коришћење у већини језика. Врло је једноставно из C# или VB.NET позвати неку системску функцију "ниског нивоа".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Можда нисам добро разумео питање, али ако мислиш на ком језику је Виндовс писан одговор је ЦЕ.

Подели на овим сајтовима

Ja sam nasao neki stari ztureni CD sa video kursom ( vrlo dobar! ) za rad sa CS3. Prakticno od pocetka do kraja pravljenje sajta, objasnjeno korak po korak, od ideje pa sve kraja. Ako nekome treba mozda bi moglo da se posalje preko neta ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Дакле, у којој мери и на који начин бављење послом путем рачунара утиче на духовни живот?

Maње него непотребно параноисање око свега и свачега.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...