Jump to content

Умро Џон Лорд. :(

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nekadašnji klavijatursta legendarnog britanskog rok benda "Deep Purple" Džon Lord preminuo je u 71. godini.

260252_lord-ap_f.jpg?ver=1342464798

Džon Lord

Muzičar je već duže vreme bolestan, a od avgusta prošle godine lečio se od raka gušterače.

On je koautor brojnih pesama "Deep Purple-a" među kojima je i "Smoke on the water".

Tokom svoje karijere svirao je sa brojnim bendovima kao što je "Whitesnake", a učestvovao je i u rok bluz projektu "Paice, Ashton & Lord".

U saopštenju njegovog publiciste navodi se da je Džon Lord preminuo od embolije pluća u klinici u Londonu okružen članovima porodice.

Lord je bio jedan od osnivača čuvene grupe 1968. godine.

Grupa "Deep Purple" se razišla 1976. godine ali je ponovo okupljena 1984. godine nakon čega su snimili šest albuma i održali brojne koncerte širom sveta.

Prodali su više od 150 miliona ploča.

Lord se povukao iz grupe 2002. godine.

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/333537/Preminuo-jedan-od-osnivaca-grupe-Deep-Purple

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ех, Господ да га помилује и усели у своје Царство. Он је био веома занимљив зато што је комбиновао барокне мелодије са рок`н`ролом, то је давало онај посебан призвук у многим њиховим композицијама.

Моја омиљена:

RIP мајсторе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да га помене Бог у своме царству. И мени је Дип Прпл прва озбиљна страна рок група коју сам почео да слушам. Човек је био геније. Сви смо много изгубили.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Моја омиљена група кад сам био у гимназији.... и мој nick на некада веома популарном mIRC-у:

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...