Гости Guest - . . .- Написано Јул 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Веома ме занима... можда неко да појасни из личног искуства, то би било најбоље... верујем да му је трип да је најбољи и најјачи... али ваљда види оне који су пре њега то радили... ја када видим како су завршили наркомани и алкоси из моје најближе средине, моји пријатељи., да ми никада не падне напамет... Шта ви о овоме мислите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 зато што могу. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 звучи парадоксално, али ја мислим да неки од њих навале на то, јер несвесно супституирају своје дубоке потребе за оностраног света...... DYNABLASTER, antics, Resistance is futile and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Обично то бива због друштва... Осећате се мање пожељним у друштву као особа која не пије или која није пробала наркотике.. Па онда низ ствари, прозивања итд. Или да је особа незадовољна својим животом, сматра да ће помоћу алкохола и наркотика да избегне, заборави тренутни проблем.. Богу хвала, не причам из свог искуства. Али ми је добро познато. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 звучи парадоксално, али ја мислим да неки од њих навале на то, јер несвесно супституирају своје дубоке потребе за оностраног света...... кажем, било би сасвим у реду да се јави неко ко је прошао кроз ова искуства и свега пт се после догађало... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Лажни осећај ослобођења које иначе себи не мож да приуштиш из било ког разлога. Уз оно што је до сада написано. malina :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Обично то бива због друштва... Осећате се мање пожељним у друштву као особа која не пије или која није пробала наркотике.. Па онда низ ствари, прозивања итд. Или да је особа незадовољна својим животом, сматра да ће помоћу алкохола и наркотика да избегне, заборави тренутни проблем.. Богу хвала, не причам из свог искуства. Али ми је добро познато. ма важи, па нису сви емотивно или психички оштећени клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342392118' post='679896] ма важи, па нису сви емотивно или психички оштећени Из мог искуства.. Тачније, искуство Друга.. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 звучи парадоксално, али ја мислим да неки од њих навале на то, јер несвесно супституирају своје дубоке потребе за оностраног света...... има различитих мотива, ал постоје и јефтинији начини да се вампиришу људи и пије крв. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 кажем, било би сасвим у реду да се јави неко ко је прошао кроз ова искуства и свега пт се после догађало... па нек се јаве оче, јер ја ово што сам написао горе, је било од отворених разговора са људима који имају ове проблеме.... Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 alkosi se opijaju zato sto oce da pobegnu od problema, a neki se navuku i tako nit su pobegli od tog problema a napravili jos jedan narkitji se navuku jer im je lepo i onda se posle bore da im ne bude ruzno Олимп је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Što se tiče alkohola, tu sve počinje bezazleno, naivno preko nekih tinejdžerskih pijanki. Problem je u tome što se kuvaš na tihoj vatri (kao ona žaba) jer da bi se postalo alkoholičar potrebno je da imaš 7 do 10 godina aktivnog pijenja. Tako da su ljudi po tom pitanju jako opušteni i ne osjete kada su navučeni na to. U početcima svi to rade iz zabave i ne ojećaju da imaju problem sa tim, kao što ga u tim trenutcima i nemaju, ali godine prolaze u zabavi i jednostavno se ne osjeti kada se pređe granica. Sa laganim prelazom granice, se već i psiha navikla na takav vid života i u njegovoj glavi sve je sasvim normalno i on sebe i ne vidi kao alkoholičara, a u tome je i najveći problem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Mislim da je to zbog nedostatka ljubavi uopste i blagodati Bozije. Mislim na drogiranje u najsirem smislu - uzivanje u strastima i porocima ( prejedanje, ogovaranja, kockanje,.....) Narkomani nemaju ljubavi, blagodati i smisla. i pokusavaju da je nadoknade necim. Recimo, za vreme posta kada se malo vise potrudim u duhovnim aktivnostima nemam potrebu za alkoholom, jakom hranom, bludom.... Jednostavno alkohol i jaka hrana mi ne prijaju.Osecam se lepo i smireno. A kada to prodje postepeno se vracam na staro. Tako i ljudi pocinju da se drogiraju i opijaju jer traze osecaj zadovoljstva, spokoja i mira. Kasnije se stvara navika i zavisnost. -Владимир-, Resistance is futile, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 Mislim da je to zbog nedostatka ljubavi uopste i blagodati Bozije. Mislim na drogiranje u najsirem smislu - uzivanje u strastima i porocima ( prejedanje, ogovaranja, kockanje,.....) Narkomani nemaju ljubavi, blagodati i smisla. i pokusavaju da je nadoknade necim. Recimo, za vreme posta kada se malo vise potrudim u duhovnim aktivnostima nemam potrebu za alkoholom, jakom hranom, bludom.... Jednostavno alkohol i jaka hrana me ne prijaju.Osecam se lepo i smireno. A kada to prodje postepeno se vracam na staro. Tako i ljudi pocinju da se drogiraju i opijaju jer traze osecaj zadovoljstva, spokoja i mira. Kasnije se stvara navika i zavisnost. извини, ал морам, оволико напамет слова одавно нисам видео. fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx Александрида, Ignjatije and Анастасија је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јул 15, 2012 Пријави Подели Написано Јул 15, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342392281' post='679900] има различитих мотива, ал постоје и јефтинији начини да се вампиришу људи и пије крв. можда звучиш брутално али разумем зашто употребљаваш речник зомбија у контексту овог феномена, (који нажалост није редак)..... али мислиш да постоји свест код њих да „пију крв и вампиришу људе“? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука