Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Па наравно, возач је одговоран за стање и безбедност својег аутомобила. И по закону је тако.

Дакле жена је одгворна за стање у њеном телу?

Сви ми овде филозофирамо, само је питање да ли неко има контрадикцију у свом закључивању.

Па у принципу нема нико контрадикција. Да ту има контрадикција та расправа би била одавно затворена а идаље тиња. Не мислим овде код нас.

Увек је у питању прекид живота. Можемо само да разговарамо о томе да ли је у неком случају оправдан или не.

Ја не спорим да је у питању прекид живота. Али са друге стране не спорим ни да је убиство комарца прекид живота.

Наравно не изједначавам то само узимам јак пример.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ево Младен изгледа не воли пиво... :)

Дакле жена је одгворна за стање у њеном телу?

Не видим каква је то аналогија... Возач је одговоран за безбедност других, да својим аутом никога не угрози. Жена је исто одговорна за своје тело у смислу да никога не повреди. Као и за своју децу.

Па у принципу нема нико контрадикција. Да ту има контрадикција та расправа би била одавно затворена а идаље тиња. Не мислим овде код нас.

Та се расправа одржава на заменама теза и неким нашим негативним особинама.

Ја не спорим да је у питању прекид живота. Али са друге стране не спорим ни да је убиство комарца прекид живота.

Наравно не изједначавам то само узимам јак пример.

Па добро, прекид живота комарца и прекид живота човека.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ево Младен изгледа не воли пиво... :)

Oбожавам и једва чекам да дођеш! :)

Само немој да ми продајеш неке приче о дијети :Р

Не видим каква је то аналогија... Возач је одговоран за безбедност других, да својим аутом никога не угрози. Жена је исто одговорна за своје тело у смислу да никога не повреди. Као и за своју децу.

Аналогија је таква да спонтани подбачај има разлог а разлог је да нешто није у реду са жениним телом.

Па добро, прекид живота комарца и прекид живота човека.

Није исто прекид живота, али оно чисто мало да разјаснимо са питањима.

То и јесте дискусија...

Ти кажеш да је фетус човек. Што се мене тиче ту се слажем али то је мој поглед т.ј моје уверење. А не могу на основу свог уверења да кажем да абортус убиство зато што ја сматрам да је плод човек.

Та се расправа одржава на заменама теза и неким нашим негативним особинама.

Не слажем се озбиљни аргументи постоје са обе стране. То је уједно проблем са етичко филозофским расправама. Ти много не уважаваш другу страну у неком контексту. Т.ј ухватиш се за логику на твојој страни и мислиш да логика не постоји на другој страни. Зато се понекад и ја и Ивица мало љутимо на тебе :Р

Подели на овим сајтовима

Аналогија је таква да спонтани подбачај има разлог а разлог је да нешто није у реду са жениним телом.

ОК, али то је природна ствар. Спонтатни побачај није намерни прекид живота.

Није исто прекид живота, али оно чисто мало да разјаснимо са питањима.

То и јесте дискусија...

Ти кажеш да је фетус човек. Што се мене тиче ту се слажем али то је мој поглед т.ј моје уверење. А не могу на основу свог уверења да кажем да абортус убиство зато што ја сматрам да је плод човек.

Ја само исправљам грешку коју чине неки који покушавају да тај биолошки процес "поделе" па на основу тога одлучују. Сваки човек на свету је почео као зигот, па се развио, родио, одрастао, радио разне ствари и на крају умро. Све то је "живот".

Не слажем се озбиљни аргументи постоје са обе стране. То је уједно проблем са етичко филозофским расправама. Ти много не уважаваш другу страну у неком контексту. Т.ј ухватиш се за логику на твојој страни и мислиш да логика не постоји на другој страни. Зато се понекад и ја и Ивица мало љутимо на тебе :Р

Ви се нервирате зато што вам се чини да ја став заузимам из предрасуда, а управо је супротно - обично је став друге стране заснован на предрасудама и интелектуалној лењости. Моји су већином промишљани и преиспитивани годинама. Имам само ману што превише уживам у "директној конфронтацији" уместо да то мало увијем и запакујем. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Mozda nije lose da pomenem da sam i dalje nacelno protiv abortusa.

Sta mozemo da kazemo o ovoj osobi sa slike?

4cell1.jpg

Pitanje je i za malinu, takodje.

@malina

1) Ne mesam babe i zabe. Kako se spakuje licnost u cetiri ljudske celije sa gornje slike? To sto mozemo da ukazemo na lanac dogadjaja koji dovode do formiranja coveka ne znaci da je vec prva karika lanca formiran covek, osim ako procenimo da taj lanac pocinje sa formiranom licnoscu. Hajde da pretpostavimo da se i spakuje nekako, kakogod, koje osobine licnosti mozemo da prepoznamo u te cetiri celije?

2) Vec sam rekao da je vazniji taj odnos buducih roditelja prema tom zigotu nego sto je tih nekoliko celija zivo. To sto parovi koji ne mogu da imaju dece vide ceo svet u toj tackici je plemenito, ali to je njihov jodnos prema tackici. Ako mi pokazes analogni odnos tackice prema buducim roditeljima, priznacu da sam je omalovazio i izvinicu se u tri posta sa najkrupnijim mogucim slovima ofarbanim u crveno, pa neka me banuju! To sto Aleksandar smatra da sam ja i sada na nivou tckice/grudvice, ne samo sto ne znaci da je to tako, nego sam siguran da ni on u to ne veruje. To je bolji primer omalovazavanja, ali ovo je forum i to je sve regularno i nema ljutis! :)

I ti i ZvonkoM (nocas, mozda ce da kaze koju kasnije) ste propustili da se osvrnete na onaj deo price Sema Harisa o cesanju nosa i unistavalju epitelnih celija koze koje imaju potencijal da se razviju u coveka.

Мало ми је досадило да вртимо у круг..а и разумеш ме погрешно, говорила сам о односу родитеља према њему, који неа везе са племенитошћу, већ је заиста личностан са њихове стране..нема зигот личност, наравно, још увек нема, али носи живот у себи и тежи да се развије у личност. Прекид трудноће је прекид живота те скупине ћелија и онемогућавање његовог даље развитка.

И сви абортуси су исто, убиство, а различити су услови због којих жена затрудни и мотиви због којих хоће да изврши убиство!

А то за пиво, може .smesko.

Подели на овим сајтовима

ОК, али то је природна ствар. Спонтатни побачај није намерни прекид живота.

Ни отказивање кочница није намеран процес и ударање рандом човека на улици није намеран процес.

Ја само исправљам грешку коју чине неки који покушавају да тај биолошки процес "поделе" па на основу тога одлучују. Сваки човек на свету је почео као зигот, па се развио, родио, одрастао, радио разне ствари и на крају умро. Све то је "живот".

Не исправљаш него стављаш неки свој оквир. Мислим ок је то, али твој оквир не значи под обавезно да си у праву. Нити мој.

Ви се нервирате зато што вам се чини да ја став заузимам из предрасуда, а управо је супротно - обично је став друге стране заснован на предрасудама и интелектуалној лењости. :)

Јок уопште не мислим да заузимаш из предрасуда већ управо јер (бар ја ) мислим да мислиш да имаш монопол на исправан став због овога:

Моји су већином промишљани и преиспитивани годинама. Имам само ману што превише уживам у "директној конфронтацији" уместо да то мало увијем и запакујем.

Подели на овим сајтовима

Ни отказивање кочница није намеран процес и ударање рандом човека на улици није намеран процес.

Да, али је возач одговоран за исправност свог возила. У питању је његова неодговорност.

Не исправљаш него стављаш неки свој оквир. Мислим ок је то, али твој оквир не значи под обавезно да си у праву. Нити мој.

Јок уопште не мислим да заузимаш из предрасуда већ управо јер (бар ја ) мислим да мислиш да имаш монопол на исправан став због овога:

Немам никакав монопол, ја своје ставове покушавам да одбраним и докажем аргументима и за сада ми доста добро иде. Свако је слободан да изнесе своје аргументе.

Друга је ствар што на крају увек испадне да сам био у праву. То највише нервира моју жену... :)

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Tesko ces ti diplomirati pravo ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Tesko ces ti diplomirati pravo ....

А ти ми се па много разумеш у право. :)

Да, али је возач одговоран за исправност свог возила. У питању је његова неодговорност.

Како возач може да буде одговоран за исправност возила ако није механичар? Откуд поједини човек који се не разуме у аутомобиле може да зна да ли су му кочнице пред отказивању?

Како можеш да будеш одговораз за пуцање ланца на полубрегастој осовини ако се у механику не разумеш. По ком закону си дужан да се разумеш у механику аутомобила?

Човек може да буде одговоран уколико му ауто показује да нешто није у реду са њим. Не мораш ти да знаш да по звуку препознаш да ли ти дувају вентили.

А посебно данашњи аутомобили где игром случаја може да ти изгори неки кабли за електронику аута - ето проблема који ниси мого ни да наслутиш и може да се деси у току вожње.

Како у том случају власник аутомобила може да буде одговоран?

Када су тојотиним аутомобилима отказивале кочнице, да се неко сударио ко би био одговоран... тојота због фабричких грешки у производњи или власници аутомобила што нису успели да примете фабрички грешку јер нису стручни?

Немам никакав монопол, ја своје ставове покушавам да одбраним и докажем аргументима и за сада ми доста добро иде. Свако је слободан да изнесе своје аргументе.

Друга је ствар што на крају увек испадне да сам био у праву. То највише нервира моју жену... :)

Ко што рекох, мислиш да имаш монопол. Много пута ниси био у праву. Вероватно си и пре док ниси мењао мишљења исто тако мислио да увек сипадаш у праву. (то никако не значи да сад инси у праву да се разумемо само ти другарски скрећем пажњу на постављање)

Подели на овим сајтовима

Тo sto Aleksandar smatra da sam ja i sada na nivou tckice/grudvice, ne samo sto ne znaci da je to tako, nego sam siguran da ni on u to ne veruje. To je bolji primer omalovazavanja, ali ovo je forum i to je sve regularno i nema ljutis! :)

I da li ce Aleksandar Bogdanovic da me apgejduje u nedonosce! :D Ili makar da imam status ko na zru - napreduje!

Не, ја сам још гори. :) Нисам платоничар, не верујем у она астрална тела што их често називају душама. Верујем да си ти само скуп субатомских честица на окупу захваљујући законима физике и једини разлог зашто тебе и себе посматрам као личности јесте због хришћанске онтологије...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1342535627' post='680661]

Мало ми је досадило да вртимо у круг..а и разумеш ме погрешно, говорила сам о односу родитеља према њему, који неа везе са племенитошћу, већ је заиста личностан са њихове стране..нема зигот личност, наравно, још увек нема, али носи живот у себи и тежи да се развије у личност. Прекид трудноће је прекид живота те скупине ћелија и онемогућавање његовог даље развитка.

И сви абортуси су исто, убиство, а различити су услови због којих жена затрудни и мотиви због којих хоће да изврши убиство!

А то за пиво, може .smesko.

I sa tobom se slazem! :D

.smil.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Не, ја сам још гори. :) Нисам платоничар, не верујем у она астрална тела што их често називају душама. Верујем да си ти само скуп субатомских честица на окупу захваљујући законима физике и једини разлог зашто тебе и себе посматрам као личности јесте због хришћанске онтологије...

Ajd dobro, ipak je pivo u pitanju...

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...