Фарисеј Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Nisam iz jednog razloga a to je neznanje.Draže mi je reći :Bože, oprosti im, oni uistinu neznaju. Због овога Босанац, ти си много већи хришћанин од појединих назови "хришћана". Ово су Христове речи са крста које се односе на оне који су га неправедно осудили и убили. "Чувари вере", хладног срца - ФАРИСЕЈИ. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Moze i odgovor na ovu temu. Vise puta sam zahtevao tumacenje i odbranu od Muslimana..... i jos nista : https://www.pouke.org/forum/topic/18448-%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bc-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%88%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%bc%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bb-%d1%81%d0%b8%d1%81%d0%be%d1%98%d0%b5%d0%b2/ http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 da nema Biblije, Islam ne bi ni postojao. Stvarno u sebi se trgam između dvije stvari između korektnosti prema korektnima i nekorektnosti prema nekorektnima. Kada bih napisao odgovor ovima drugima povredio bih ove prve.To mi neide u obraz. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Због овога Босанац, ти си много већи хришћанин од појединих назови "хришћана". Ово су Христове речи са крста које се односе на оне који су га неправедно осудили и убили. "Чувари вере", хладног срца - ФАРИСЕЈИ. Mi slijedimo i volimo Isusa-Isaa svom dušom i srcem i volimo ga više nego naše najmilije (roditelje, žene djecu)Tako da te to ne treba čuditi. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Mi slijedimo i volimo Isusa-Isaa svom dušom i srcem i volimo ga više nego naše najmilije (roditelje, žene djecu)Tako da te to ne treba čuditi. Jedan Musliman se ljutio kada je cuo jednog Hriscanina da u psovkama koristi Isusovo ime. Postoji li kod vas Muslimana u Bosni da neko koristi ime Bozije ili poslanika u psovkama ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Одгледао сам ове видео клипове...шта да кажем? Не само да не познаје хришћанску веру, дух Писма и Предања, значај, природу и смисао појма "бохонадахнутост" већ, по старом добром муслиманском обичају, све што је везано за Хришћанство тумачи из перспективе своје религије...стереотипно и зато помало досадно. antics је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Jedan Musliman se ljutio kada je cuo jednog Hriscanina da u psovkama koristi Isusovo ime. Postoji li kod vas Muslimana u Bosni da neko koristi ime Bozije ili poslanika u psovkama ? To je muslimanu strogo zabranjeno! Međutim oni muslimani koji nepraktikuju vjeru psuju ko kočijaši.Nažalost. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Као што псују и хришћани који не иду у Цркву и не практикују веру... Andre Williams and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 jahojao234 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Stvarno u sebi se trgam između dvije stvari između korektnosti prema korektnima i nekorektnosti prema nekorektnima. Kada bih napisao odgovor ovima drugima povredio bih ove prve.To mi neide u obraz. nisam ni trazio odgovor, al si ga dao, uprkos tome sto tvrdis da nisi, tvoj odgovor je da sam nekorektan?! i jos uvodis u igru neki obraz- nidje veze Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 nisam ni trazio odgovor, al si ga dao, uprkos tome sto tvrdis da nisi, tvoj odgovor je da sam nekorektan?! i jos uvodis u igru neki obraz- nidje veze Kada shvatiš da nismo ovdje na bojnom polju i da ovdje ne pucamo jedni na druge, nego da ljudski razgovaramo i ništa više, tada ćeš spustiti loptu i normalno razgovarati sa onima koji su drugačiji od tebe. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Одгледао сам ове видео клипове...шта да кажем? Не само да не познаје хришћанску веру, дух Писма и Предања, значај, природу и смисао појма "бохонадахнутост" већ, по старом добром муслиманском обичају, све што је везано за Хришћанство тумачи из перспективе своје религије...стереотипно и зато помало досадно. Uz dužno poštovanje prema vama, obzirom da ste otvorili temu i postavili video klipove koji su razlog postavljanja ove teme, vidio sam da do sada je jedino Solomon Kan i đakon Ljubiša Kostić, dali komentar na sadržaj video klipova. Da bi se ozbiljno shvatila tema i da nebi neko od vas pomislio da će pukim ismijavanjem izrečenog biti dovoljno da se da ocjena o izrečenom u video sadržaju mislim da bi trebali da date objašnjenja na pitanja i teze koje su u tim video sadržajima. Stoga ono što sam ja primjetio bilo bi dobro da neko od vas objasni vezano za prvi video klip oko imena Emanuila i Isusa! A iz rečenog u drugom video klipu da objasni otvaranje nebesa i pitanje duha Božijeg i Isusa dok je bio djete, jer kao što reče autor ono gore je mogao biti Bog a ovo dole nije! I takođe za drugi video klip pitanje kako to da je Sotona mogao da ide iskušati Isusa (po vama Boga)? Slažem se sa Solomonom da autor video klipa govori iz perspektive muslimana(što je i normalno jer je dotični musliman) međutim odgovoite mu vi iz perspektine hriščana. Zaista me interesuje odgovor. Ono što autoru video materijala nije najbolje jasno(što sam kao musliman mogao primjetiti)jeste prirodu vašeg posta, a to je da se on razlikuje od našeg posta.Ali kako god.bilo bi zanimljivo pročitati vaše komentare na ove teze koje sam gore naveo.Svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Stoga ono što sam ja primjetio bilo bi dobro da neko od vas objasni vezano za prvi video klip oko imena Emanuila i Isusa! Ема-ну-ел jе јеврејска реч и јеврејско име. Требало би да ти бар толико буде познато, будући да знаш арапски, а корена староугаритска реч "ел" је у основи свих семитских језика и означава божанство. עִמָּנוּאֵל значи "Бог је са нама", од речи אֵל - Бог и речи עִמָּנוּ што значи "са нама". Толико би требало да буде познато и овом научењаку са видеа. A iz rečenog u drugom video klipu da objasni otvaranje nebesa i pitanje duha Božijeg i Isusa dok je bio djete, jer kao što reče autor ono gore je mogao biti Bog a ovo dole nije! Не зна аутор баш добро шта говори. I takođe za drugi video klip pitanje kako to da je Sotona mogao da ide iskušati Isusa (po vama Boga)? Исус је Богочовек, из чега сасвим јасно следи да шејтан искушава човека, дакле Његову људску природу. Неразумевање сугубости природе последица је тога што ви појам Бога повезујете са природом (чудно - ту сте доста близу неправославним хришћанима), а библијско предање (и јудејско и хришчћанско) каже да је Бог несазнајан, да Божију природу никако не можемо знати, него Га познајемо кроз Његов однос са нама, кроз заједницу, упознајемо Њега лично. То је као кад имаш пријатеља целог живота, а не знаш која му је крвна група или боја очију. И није ти он мање пријатељ због тога. Да и не говорим како господин са снимка веома "учено" прича како нико не зна ко је Матеј. То што он не зна, његова је ствар и његово знање. Нити је Матеј непознат, нити је непознато како, када и где је његово Јеванђеље написано и коме је упућено. То што је Нови Завет писан грчким језиком, а њему то смета... Па како да се човек не насмеје? Па добро, како се пише адреса за ју тјуб? Арапским словима, или енглеским алфабетом? А то му не смета да се експонира по ју тјубу? Оно што је данас енглески, у доба када је Нови Завет писан био је грчки: језик науке, језик уметноси, језик трговине, језик културе. Ако си хтео да те неко разуме у свим крајевима тадашње икумене - причао си и писао грчки. Нешто не видим да се муслимански проповедници на сајтовима гаде енглеског језика, него га употребљавају. И кад одеш у иностранство (а мислим на Европу и Америку), сигурно нећеш говорити арапски или турски, него енглески, јер су највеће шансе да те људи разумеју. И сад - какве везе има што је грчки није семитски језик? Што се тиче примедбе да су Исусове речи бележили други, а Qur'an је Џибрил (нећу написати Гаврило, јер то није једно исто) диктирао Мухамеду... то ме мало подсећа на Џозефа Смита. Али, показује једну ствар: Не схватамо природу и суштину Свете Књиге на исти начин. За хришћане Библија је путоказ, а не дословце упутство. Библија је богочовечанска књига; по надахнућу од Бога писали су је људи. Њен божански слој, слој Божијег откривења и ванвремене истине је њена непромењива суштина. Међутим, у њој има и људског, које је обележено временским и културним оквиром доба у коме је поједини текст писан. Нигде у Qur'anu не пише да су мобилни телефони, компјутери, аутомобили и интернет благословљени, па их муслимани употребљавају. Исто тако и у Библији не пише, али пише поука за све са чиме би хришћанин могао да се сусретне. Другим речима, Библија није упутство за употребу живота, него је путоказ за начин мишљења. А да господин са снимка нема благе везе о Библији, то је јасни на више различитих нивоа. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Да додам и о посту: Муслимански пост је једна (од многих) хришћанских традиција, која је догматски петрификована у исламу и тако остала споменик прошлог времена. Док је хришћански пост еволуирао у спољњем и задржао унутрашњу суштину, код муслимана пост је задржао спољње поистоветио га са унутрашњим. Хришћани на простору на коме је настао ислам у 6. веку постили су као данас муслимани, с тим што су биле опет две традиције - световна и аскетска. Док је световњацима било дозвољено све да једу, аскете су се само причешћивале по заласку сунца. Када су се намножиле разноразне секте на том простору, прекинута је пракса самопричешћивања, свети Дарови нису раздавани да се односе изван Цркве, па је и пост почео да се мења, јер се аскете иначе не би разликовале од световњака, или би се изгладнели до смрти, а то је грех. Пост је начин израза живота Цркве, и он се мењао кроз време. Познато је да је пост првенствено трајао само 3 дана, па седам дана... па дошао до четрдесет дана. У време када су хришћане гонили, пост није био потребан. За додатне информације православнима - Шмеман, Велики пост; за инославне - Томас Хопко, Биљана је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 јадан је овај мисионар који лаже шта пише у првој глави светог Јеванђеља по Матеју и не жели ни да се информише о хришћанству ... уосталом, нека га, наићи ће неки залутали муслиман и саопштиће им неки хришћанин Истину клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука