milan. Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 Za pocetak,Bog se pise velikim slovom. Mi verujemo u jednoga Boga, neshvatljivog,tako da... dobro neka se pise, moja pravopisna greska. ne,ovako se ne moze govoriti. nije bog otac isto sto i sin boziji, nije to jedna ista osoba, tj licnost. pogresno je misliti da se i otac ovaplotio, ovaplotio se samo sin boziji, i to je pravoslavno ucenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 Ako je savršen da li onda ima znanje o svemu? аха, капирам на шта циљаш има Бог све знање ал се не ради о томе да се Он допуни, већ човек. Христос није човек који се обожио већ је Бог који се очовечио, а исповедамо у Симболу Вере да је због овога: Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог. И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало; Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек; И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен; И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму; И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца; И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја. И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке. У једну, свету, саборну и апостолску Цркву. Исповедам једно Крштење за опроштење грехова. Чекам васкрсење мртвих. И живот будућега века. Амин. баш из разлога да Бог сиђе са свог облачка и да покаже људима како све то може, сопственим примером. признаћеш да је најбољи шеф онај који зна и радников посао подједнако добро као свој Бојан Басарин је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 Bog koji može da strada nije Bog.On je slabić,Od njega su njegova stvorenja jača.On jednostavno kao takav nemože biti Bog. Tako govori covek. A covek, kao stvoren, ima ograniceno shvatanje o svemu, a narocito o Bogu. A Bog je savrseno mocan bas u tome, ne sto je pokazao neku tamo najvecu mogucu silu, kako ti to otprilike zamisljas, nego upravo zato sto je slaboscu i stradanjem pobedio svet. I pokazao da je strpljiva Ljubav sila predaleko jaca od bilo koje druge, narocito od one sirove, grubijanske sile... I jos upravo tim i takvim, potpuno (za nase ljudsko poimanje) neocekivanim potezom, pokazao jos i svoju neogranicenu premudrost. "Na Krst si prikovan, Hriste, ne da pokazes Tvoju nemoc prema svetu, nego nemoc sveta prema Tebi"... Дејан је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 ne,ovako se ne moze govoriti. nije bog otac isto sto i sin boziji, nije to jedna ista osoba, tj licnost. pogresno je misliti da se i otac ovaplotio, ovaplotio se samo sin boziji, i to je pravoslavno ucenje. Христос је савршен Бог и савршен човек, иако разликујемо ипостаси и идентификујемо једног Бога кроз три лица - Оца, Сина и Светог Духа http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin49.htm и http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin50.htm и http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin51.htm клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343493793' post='684933] Христос је савршен Бог и савршен човек, иако разликујемо ипостаси и идентификујемо једног Бога кроз три лица - Оца, Сина и Светог Духа http://www.svetosavl.../Damaskin49.htm и http://www.svetosavl.../Damaskin50.htm и http://www.svetosavl.../Damaskin51.htm govoris grigoriju da objasni nesto svojim recima, a onda uzmes i odgovoris mi kopirajuci 3 linka... zanimljivo. hristos je bog po prirodi, ali to ne znaci da se bog otac ovaplotio. ne pricam ja da hristos nema bozansku priropdu,nego kazem da se bog otac nije ovaplozio, nego samo sin boziji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 dobro neka se pise, moja pravopisna greska. ne,ovako se ne moze govoriti. nije bog otac isto sto i sin boziji, nije to jedna ista osoba, tj licnost. pogresno je misliti da se i otac ovaplotio, ovaplotio se samo sin boziji, i to je pravoslavno ucenje. u isto vreme nije i jeste Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 govoris grigoriju da objasni nesto svojim recima, a onda uzmes i odgovoris mi kopirajuci 3 linka... zanimljivo. hristos je bog po prirodi, ali to ne znaci da se bog otac ovaplotio. ne pricam ja da hristos nema bozansku priropdu,nego kazem da se bog otac nije ovaplozio, nego samo sin boziji. да, зато што григорија за три године нисам видео да је написао нешто, за разлику од мене. сем тога, већ сам ти једном покушао да објасним ал од мене ниси хтео да чујеш, па реко да ти дам да се потрудиш да пробистриш ту тешку тематику с неким ко је паметнији од мене нисам ни рекао да се Бог Отац оваплотио, а дао сам ти текстове да их прочиташ да би схватио како није згодно тако лако да раздељујеш испостаси од природе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 u isto vreme nije i jeste zanimljivo. nisam znao da se bog otac i jeste i nije ovaplotio. nema ga aleksandar milojkov, bilo bi dobro da on da komentar na ovo.. jer je pitanje bitno... a daju se zanimljivi komentari... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343494144' post='684936] нисам ни рекао да се Бог Отац оваплотио, а дао сам ти текстове да их прочиташ да би схватио како није згодно тако лако да раздељујеш испостаси од природе. a gde sam ja to razdelio ipostas od prirode? koji moj komentar razdeljuje neciju ipostas od prirode? ja sam govorio o licnosti(ispostasi) boga oca, i rekao da se on nije ovaplotio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 Pitanje za Bosanca,od kad se to zrtva za bliznjeg smatra slaboscu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 a gde sam ja to razdelio ipostas od prirode? koji moj komentar razdeljuje neciju ipostas od prirode? ja sam govorio o licnosti(ispostasi) boga oca, i rekao da se on nije ovaplotio. причали смо ономад о томе, реко опет ћеш исто клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343494643' post='684941] причали смо ономад о томе, реко опет ћеш исто kad smo pricali i o cemu? i sta sam ja pogresno napisao... nije meni do prepirke radi prepirke... nego me zanima sta sam pogresno rekao... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 To mozete i na pp da razresite,vratimo se temi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 Ako je savršen da li onda ima znanje o svemu? Bosanac, ovdje ti ne mogu proći fore Piera Vogel-a 301 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 28, 2012 Пријави Подели Написано Јул 28, 2012 Bog je tako zavoleo svijet, da dade Sina svojega jedinorodnog, da svako ko vjeruje u njega ima život vječni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука