Grizzly Adams Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 А какве везе има што је купио легално? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Ko kaze da sam zbrisao? Ja sam otisao kada su Srbi kontrolisali Republiku Srpsku Krajinu, 70% Bosne, Kosmet ... sve redom. Јеси ли био у рату да браниш српске територије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 А какве везе има што је купио легално? Зато што није у питању гангстер који би га имао свакако, него поремећена личност која га има само захваљујући другом амандману. Душко Дугоушко and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Јеси ли био у рату да браниш српске територије? Nisam bio pozvan. Da su me pozvali odazvao bih se pozivu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Зато што није у питању гангстер који би га имао свакако, него поремећена личност која га има само захваљујући другом амандману. Па он је луд и хтео је да убија. Да није имао пушку нашао би нешто друго. Направио би импровизовану бомбу или би улетео са ножем и убијао... Ту није проблем оружје, него луд човек. Ено онај лудак у Норвешкој шта је направио. Већи је проблем што нико други у згради није био наоружан па су они могли да се иживљавају сатима док није дошла полиција. Исто као овај европски манијак. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Ево Ацо је л` може овако да се договоримо.1. Ако нађеш и овде поставиш један једини коментар где сам се залагао за насиље према некоме, а да није у питању самоодбрана или шала - ја гасим налог и више не јављам на форум. Никад. 2. Ако не нађеш, ти гасиш налог и не јављаш се више никад. Нема дуплих налога итд. Не може. Али ето сећам се неке претње откидањем глава, приче о сатирању непријатеља на теми о бескомпромисном пацифизму раних хришћана, навијања типа браво мајсторе за човека који је убио човека итд. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Nisam bio pozvan. Da su me pozvali odazvao bih se pozivu. Па зар није света и природна дужност да се брани отаџбина изнад обавезе? Зар таква јуначина, љубитељ оружја, искусни стрелац, да не оде добровољно у рат? Војни позив је у суштини само претња затвором ако не одеш, то не би требало да утиче на одлуку једног патриоте који екстра зна да пуца. Mиљан Танић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 meni ni dan danas nije jasan onaj deo kad je Hristos rekao apostolima da nabave noz, a oni mu rekose "evo dva", a on im rece "dosta je", i kad je Apostol posekao vojniku uvo, Hristos mu rece sledece: "Ko se maca laca, od maca i gine", i vrlo je skakljivo imati oruzije posebno u ovom dobu i uslovima u zemlji, kad ljudi planu za sitnicu, znaci nema sanse da to moze da funkcionise, da imamo vremeplov da, al sad ne Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Већи је проблем што нико други у згради није био наоружан па су они могли да се иживљавају сатима док није дошла полиција. Исто као овај европски манијак. Сад си направио једну гадну грешку у корацима. Заборавио си да се несрећна радња одиграла у Америци и ти остали што нису били наоружани су исто тако могли да купе оружје, али нису из неких личних разлога. Дакле, други амандман није утицао да жртве купе оружје, али јесте да га лудак далеко лакше набави. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Не може. Али ето сећам се неке претње откидањем глава, приче о сатирању непријатеља на теми о бескомпромисном пацифизму раних хришћана, навијања типа браво мајсторе за човека који је убио човека итд. Не, ја сам рекао "браво мајсторе" човеку који је одбранио дете. И рекао сам да би бранио своју породицу што спада у самоодбрану. Ево ако има нешто цитирај и ја ћу свој део обећања да испоштујем. Сад си направио једну гадну грешку у корацима. Заборавио си да се несрећна радња одиграла у Америци и ти остали што нису били наоружани су исто тако могли да купе оружје, али нису из неких личних разлога. Дакле, други амандман није утицао да жртве купе оружје, али јесте да га лудак далеко лакше набави. Па не знам на који тачно догађај мислиш, али генерално је ту проблем што на већини универзитета и сличних институција није дозвољено уношење оружја. Они су можда имали оружје, али су морали да га оставе код куће или у колима. Био је један случај, чини ми се у Пенсилванији негде, када је студент имао оружје у колима, али му је требало пуно времена да отрчи до аута и врати се, па је убица за то време стигао да убије неколико студената пре него што је успео да га заустави. Е за њихово страдање је одговоран и тај што је ставио "No guns" знак на врата, јер би можда данас били живи и здрави. Кажем опет - све је то огавно и уопште насиље ми се гади. Али кад већ постоје насилници онда шта је ту је... Имају и нормални људи права да се бране. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Не, ја сам рекао "браво мајсторе" човеку који је одбранио дете. И рекао сам да би бранио своју породицу што спада у самоодбрану. Ево ако има нешто цитирај и ја ћу свој део обећања да испоштујем.Постоји разлика између (само)одбране и одмазде, а ти си рекао ко ми пипне породицу (или децу, не сећам се тачно), откинућу му главу, што не звучи уопште као хришћански став о мањем од два зла (у добрани нејаког), већ као одмазда. А ни остало што си рекао не звучи као мање од два зла, већ као одмазда, иако си једном чак и причао о мањем злу... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Па зар није света и природна дужност да се брани отаџбина изнад обавезе? Зар таква јуначина, љубитељ оружја, искусни стрелац, да не оде добровољно у рат? Војни позив је у суштини само претња затвором ако не одеш, то не би требало да утиче на одлуку једног патриоте који екстра зна да пуца. Ondasnja Jugoslavija je bila uredjena drzava sa propisima, duznostima i obavezama za svakoga. U vojsku se odlazilo po pozivu a ne kako se kome svidi a dobrovoljaca je bilo sto nije pravilo. Puno vise je bilo pozvanih koji su se odazvali. Dobrovoljaca ako je bilo nekoliko procenata. Muskarci su imali vojni raspored i javljali se u svoje jedinice po pozivu. I dok je tako funkcionisalo Srbi su pobedjivali i da je ostalo tako mi bi dobili sve teritorije koje nam pripadaju. Ali onda je pocelo razaranje drzave iznutra, izdaje, filozofiranje umesto da svako radi ono sto treba. Pa smo na kraju izgubili neke delove Srbije. Ali povraticemo oteto pre ili kasnije. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Постоји разлика између (само)одбране и одмазде, а ти си рекао ко ми пипне породицу (или децу, не сећам се тачно), откинућу му главу, што не звучи уопште као хришћански став о мањем од два зла (у добрани нејаког), већ као одмазда. А ни остало што си рекао не звучи као мање од два зла, већ као одмазда, иако си једном чак и причао о мањем злу... Да, сећам се те дискусије са неким млађим момком коме није био јасан хришћански став према самоодбрани. На том месту сам му објашњавао да је насиље чак и у самоодбрани грех, али да ми некада не можемо да бирамо између добра и зла, већ бирамо између мањег и већег зла. Потражи ту тему па ћеш видети. Како то "звучи" некоме ко је чита површно и лењ је да размишља, ја заиста нисам одговоран... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Да, сећам се те дискусије са неким млађим момком коме није био јасан хришћански став према самоодбрани. На том месту сам му објашњавао да је насиље чак и у самоодбрани грех, али да ми некада не можемо да бирамо између добра и зла, већ бирамо између мањег и већег зла.Потражи ту тему па ћеш видети. Да ето видиш, и како то мириш са одмаздом? Такође, како мириш Објективизам са Хришћанством? Хвала! .smesko. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2012 Пријави Подели Написано Јул 9, 2012 Па нисам подржавао одмазду. Само самоодбрану и законску казну за почињено кривично дело коју донесе праведан и неутралан суд. Ако се не сећам добро, подсети ме. Једном сам само отворио тему о Објективизму зато што сам мислио да ће можда некоме бити занимљива. Нисам хтео да ништа да "мирим". И не видим какве сад па то везе има... Ако `оћеш да ми налазиш мане износио сам овде много контроверзније ставове, потражи мало. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука