Jump to content

Деретићијанство

Деретић и историја  

36 члановâ је гласало

1. 1. Деретић ...

• је у праву
      4
    • лупа глупости
      32
  2. 2. Званичну историју пишу ...

• Истинољубиви научници
      9
    • Победници
      27

Препоручена порука

Dosta je da danasnje Hrvate i njihov zivot pod Hungarima uporedis sa nasim zivotom pod turcima i skontaces sve. 

Ја нисам, мој лепи Србине, писао о нашем страдању под Турцима  да бих то упоређивао са страдањем

Хрвата под Угарима и да бих се тиме тешио. Само сам хтео да кажем да ми никакве цивилизацијске 

користи немамо од њиховог доласка на Хелмско полуострво или, како они кажу, ''Еминехдаг''.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • Одговори 86
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Deretic: Nije me postavila CIA a sta i da jeste? Postavio me je americki general.

Pogledajte obavezno ceo intervju  njegove znacajne izjave pocinju u pedesetoj minuti intervjua. Doduse ta tema se spominje i u drugim delovima intervjua. Vrlo zanimljivo! Necete se pokajati. U cemu je razlika da li ga je postavila jedna americka institucija ili general jedne druge? Razlika je u tome sto se u CIA polaze zakletva za tajnost a individualnom generalu ne. On to ne sme da prizna. Ovaj je iz njega izvukao vise nego sto sam ja ocikavao za moguce.

https://www.youtube.com/watch?v=9yEIn3q-J8I&feature=player_embedded

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9yEIn3q-J8I#t=175s

Послушајте одавде па до Мојсија. Свега неколико минута а смејаћете се пуно дуже.   .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.  .smeha.

Подели на овим сајтовима

Одлушао сам више од сат времена ове емисије. Могу да кажем да сам 90% сигуран да је Деретић луд. 

Једино што је добро је то што заиста уме да насмеје човека, није агресиван. Не ваља то што остале озбиљне истраживаче праве историје српског народа лако дискредитују тако што их назову "дертићевцима".

Овај водитељ треба да добије три године бенефиције. :)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Мејл једног нашег уваженог академика који је стига на редакцију Видовдана:

Dereticu hoces Srba?

Pokazacu ti novo otkrivene Srbe koje si izostavio sram te bilo. Ma ima tih Srba toliko da padnes u nesvest brojeci ih, i ne brini, sve su Srbi po tvojim kriterijumima. Sedi za kompjuter i pocinji novu knjigu, bice love da plivas u njoj. Jesi seo?

Dobijem ja pre 2-3 nedelje jedan email od mog bivseg studenta sa naslovom Serba serbi kopi. Na prvi pogled izgleda kao neko bi hteo da kopira Srbe da bude Srbin. To me je naravno zainteresovalo pa sam pazljivo citao. Bio je tu i link za clanak iz BBC News i moje oci trazise sta to ima veze sa Srbima. Procitao sam ja to 2-3 puta ali ni rec o Srbima.

Posto je taj posiljaoc znao da sam ja Srbin ( a on je poreklom iz Indonezije), posaljem ja njemu odgovor da nisam nasao to sto mi naslov govori da je u vezi Srba. Problem je bio sto taj naslov meni govori nesto drugo nego njemu. Za neko kratko vreme sam ja bio u zabludi kao i veliki “akademik” Deretic vecinu svog zivota. I tako meni objasni taj moj dobar prijatelj da Serba serbi kopi znaci sledece; Prenosim njegove reci u crvenom

The title is in Indonesian and if translated means: "Several facts of coffee". I'm surprised that you can't open it, it is an article from the BBC: the history of coffee etc.

Za one koji ne razumeju engleski on mi je odgovorio: Naslov znaci na indonezijskom jeziku “Nekoliko cinjenica o kafi”. Iznenadjen sam da nisi mogao da otvoris, to je clanak sa Bi Bi Sija: Istorija kafe itd.

I tako za malo da istorija kafe postane istorija Srba. Sva sreca sto ja nisam Deretic inace bi vam ja nudio novu knjigu da su i Indonezani Srbi ali to prepustam Jovanu Dereticu on ima bolju mastu. Za njega Srbi ne moraju da budu Sloveni da bi se dokazalo da su Srbi, bas naprotiv, pa zasto onda nebi Indonezani mogli da budu Srbi? On je po Cikagu govorio da su Japanci Srbi jer imaju Fudzijamu.

Posto ja lako ne verujem sve sto mi se kaze, potrazio sam i na google prevodiocu sta te reci pojedinacno znace. Evo sta je ispalo:

Serba = Completely, Potpuno

Serbi =  Seat, Sediste

Kopi = coffee,  Kafa

Serba serbi kopi = Кафа ситнице

Pozdrav i cuvajte mi se dereticevih “Srba”!

Подели на овим сајтовима

Ovo sam uhvatio u Kuala Lumpuru u Maleziji:

425620_466421443416864_1955117447_n.jpg

Izgleda da su Serbi nekad bili ovdje davno pohodili Malajske krajeve, osnovali su Maleziju, sto od serbskog drevnog jezika, majke i oca svih jezika, znaci "Ma lezi". Serbski preci su vjerovatno nakon dugog putesesvija, preko 7 brda i 7 (otuda i ovaj znak 7 pored) mora stigli na malajski poluotok, i na pitanje sta cemo ovdje raditi, staresina je rekao ma lezi, da odmorimo, pa cemo onda razmisliti. 

Ovaj znak "Kedai Serbaneka" samo je jedan od mnogih toponima i akronima koji se mogu naci. U savremenom malajskom jeziku dobilo je novo znacenje, ali ono znacenje koje ove rijeci imaju sasvim nije slucajno jer prevod sa malajskog bi bio (google translator): 

Serba: dobro, kompletno

Zar je slucajno? Nisu li Srbi kompletan i dobar narod, nebeski, koji ima misiju na zemlji i koji je uvijek u pravu, i na strani istine i pravde.

Ako se doda sufiks "neka", sto je opet serbski: neka tako, neka ga itd..znacenje ce biti

Serbaneka: heterogen, mjesovit

I ovo bi trebalo biti slucajno? Nije, jer Srbi su heterogen narod, koliko glava toliko misljenja, odvec poznata cinjenica. 

Osim toga i ovdje u Bangladeshu sam se licno uvjerio u ono "govori srbski da te citav svijet razumije".

Ako treba da pozovem vozaca rikse, na bengaliju mu doviknem " Ae riksha jabe", sto bi znacilo "je li riksha slobodna", a mogu i na srpskom "Jeli riksa dzabe"? I on ce da klimne potvrdno i ja sjednem i vozim se. 

Takodjer kad na kraju odredista, ako hocu da se zaustavi, na bengaliju mu kazem: "Mama taamo", sto znaci "Gospodine, stanite", ili mogu na srpskom da mu kazem, pokazujuci rukom: "Mama, tamo" i on ce da stane. 

Kako je prosto i korisno koristiti serbski u svakoj prilici i svuda.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мислим да су Шиптаре накнадно довели Турци да би разбили српску етничку хомогеност.

Da i šta čak više dosta je srpskog živqa poislamljeno i samim tim poarbanašeno (npr Tačijev deda je bio  srpski pravoslavni sveštenik)

Подели на овим сајтовима

Арбанаси се помињу у време Немањића, нису их довели Турци. Било је доста северних Арбанашких племена која су претходно била српска. Но нико их није довлачио ни одакле.

Подели на овим сајтовима

A sad ozbiljno, bilo je nekih naseljavanja kada je albanskim planinama upravljala Vizantija, oni su ponekad premeštali lojalno stanovništvo i mešali sa onima s kojima su imali problema, npr. Jermene u Makedoniju itd.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Deretic ima svoju politicku stranku "Slobodna Srbija" valjda (nisam siguran) i ja sam na jednom forumu usao u verbalnu konfrontaciju sa predsednikom odbora te stranke u mom gradu (koji je ko deretic samo gluplji) u svakom slucaju rasprava se zavrsila tako sto je lik pretio da ce da me prebije i nekoliko puta ugovarao "ferku" (tepanje)po gradu :D :D :D

.... da, bas kao u osnovnoj skoli...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A sad ozbiljno, bilo je nekih naseljavanja kada je albanskim planinama upravljala Vizantija, oni su ponekad premeštali lojalno stanovništvo i mešali sa onima s kojima su imali problema, npr. Jermene u Makedoniju itd.

да, али то нису турци... то је било раније још у доба када је пољане(авалон илити валона) била српско крајиште...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...