Анастасија Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 проследио сам цитирани пост и дебата тамо ми је сасвим конструктивна и слажем се да лингвистичке и лексичке проблеме нису непремостиве када усогласимо свој вокабулар...... U redu, ali problematika te teme nije ni vokabular, ni leksički, ni lingvistički problemi, nego spoznajna moć svakog od nas. уосталом, ваше легитимно право је да не можете да знате или да не можете да осећате, када је реч о неког другог....мени је лакше с њим, јер ми је његов говор ближи и симпатичнији али у семантици грчке рећи "симпатхо" -састрадални. Ne radi se o nečijem pravu na stav, jer se ne slažu svi da je ta dilema ispravna, ali to je sad nebitno.Radi se o tome da ako čujem njegov govor na temu jednog i mnoštva i prihvatim tu dilemu, ne mogu znati da li je vapaj u ovom drugom govoru istinski njegov. а са овим вашем:Možda sam samo umno i duhovno ograničena., иако вас незнам не могу се сложити, јер ја верујем да свако од нас, у себи носи неограничени потенцијал и капацитет. Na kraju se ipak ispostavlja da sam na neki način ograničena, jer ne mogu da shvatim kako mi kao konačna bića imamo neograničen potencijal, a istovremeno svakim danom vapimo za beskonačnim i ograničenim Bogom. Do sad sam mislila da je samo On nosilac neograničenih potencijala. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Do sad sam mislila da je samo On nosilac neograničenih potencijala. потенцијал обожења прекo божанских нетварних енергија, на то сам мислио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Одговори на тему су: "Нек боли да боли" - што каже песма. Читао сам јуче, па каже на једном месту Јован Климакус: Површни људи су слуге демона! Тешке речи, претешке. Да не верујеш кад прочиташ. Погодиле су ме директно у центар самољубивог ега. Vaske, Sophrosyne and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Bogu hvala te imamo vas da se molite za nas Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Bogu hvala te imamo vas da se molite za nas Па, не знам за друге, али ја сам (као што горе рекох) површан човек, а према светом Јовану значи и "слуга демона" - тешко да се демони и њихове слуге моле. Заменила си ме са неким. Ведран је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Па, не знам за друге, али ја сам (као што горе рекох) површан човек, а према светом Јовану значи и "слуга демона" - тешко да се демони и њихове слуге моле. Заменила си ме са неким. ja ? tesko mnogo sebi dajes na znacaju niko te pomenuo nije :smile: није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Па, не знам за друге, али ја сам (као што горе рекох) површан човек, а према светом Јовану значи и "слуга демона" - тешко да се демони и њихове слуге моле. Заменила си ме са неким. тешке рећи али нек се зна, јавна исповед, па можда и са ефектом егзорцизма Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 ja ? tesko mnogo sebi dajes na znacaju niko te pomenuo nije :smile: Па, као што рекох: слуга демона. (али, о мени можемо и на неког другој теми, да не кваримо ову) тешке рећи али нек се зна, јавна исповед, па можда и са ефектом егзорцизма Дај Боже! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 (али, о мени можемо и на неког другој теми, да не кваримо ову) dajes mnogo sebi na vaznosti p.s. drugi put :smile: није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 dajes mnogo sebi na vaznosti Тања, има једна изрека у Лесковац за онога коме се два пута каже, а он и даље настави по своме, но ја нећу сада нити икада да је употребим. Али, добро би ти дошла сада. Лаку ноћ, у мом селу рано почиње Литургија, а и свиње морају да се наране собајле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 7, 2012 Пријави Подели Написано Јул 7, 2012 Тања, има једна изрека у Лесковац за онога коме се два пута каже, а он и даље настави по своме, но ја нећу сада нити икада да је употребим. Али, добро би ти дошла сада. Лаку ноћ, у мом селу рано почиње Литургија, а и свиње морају да се наране собајле. lazare nesicu lepo spavaj p.s. seljak si za svoje selo ,ne moras da se hvalis ovde koliki si seljak mi to ne znamo mi mislimo da si ti Veliki Teolog није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јул 8, 2012 Пријави Подели Написано Јул 8, 2012 Најбруталнија тема на поуке.орг задњих дана...не знам шта да напишем јер се проналазим у том мраку. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 8, 2012 Пријави Подели Написано Јул 8, 2012 Најбруталнија тема на поуке.орг задњих дана... Да, а онеспокојавања себенцета тек долазе. Макар ја то обећевам. Хирургију. Крваву и без анестетика. Срђан Шијакињић and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јул 8, 2012 Пријави Подели Написано Јул 8, 2012 Да, а онеспокојавања себенцета тек долазе. Макар ја то обећевам. Хирургију. Крваву и без анестетика. а се во духот на Евангелието и тоа во оној дел, кој мислам дека Корнаракис најдобро го истолкува: да се извади окото, да се пресече раката, заради Царството Небесно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 8, 2012 Пријави Подели Написано Јул 8, 2012 а се во духот на Евангелието и тоа во оној дел, кој мислам дека Корнаракис најдобро го истолкува: да се извади окото, да се пресече раката, заради Царството Небесно. Корнаракис, о да! Хард кор штиво једног од највећих теолога данас: https://www.pouke.org..._hl__корнаракис Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука