Zayron Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Magistarska disertacija: Satanizam u black metalu. Škoda, češki, ne mislim auto, već taj rad! Oboje je češki, hahahaha! Htjelo bi to prevest, kad budem imao vremena, vrlo zanimljiva stvar, readers report je na engleskom to je takav sažetak, a full text je na češkom., kliknite tamo. Probajte za sad s Googlom, nešto se da razumjet i tako, > 8084.gif http://is.muni.cz/th...ng=en;id=157251 Dakle dissertation, master's thesis defence, glavno nije moja, ja u satanizmu nisam zatim jošstigao do takvog advanced nivoa, ali tamo je gomila sličica, primjera, grupa i mnogo otkaza, fusnota upućujućih na litearuturu i autore i iz engleskojezičnog govornog područja koji su o tom već nešto negdje piskarali i napisali pa ih pronađite u engleskom originalu, barem steknete orijentaciju i pregled o tom ko se sve tim u svijetu bavio i šta o tom napisao. 0705_read Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Način na koji posmatrate svet oko sebe možda je pod uticajem muzike koju slušate, pokazala su istraživanja holandskih naučnika. To potvrđuje ono što je negdje napisao veliki W.A. Mozart: Država koja ima lošu muziku tj. u kojoj se svira loša muzika, mora zakonito propasti! (parafraziram) Naš cijenjeni mladi kolega mocart https://www.pouke.org.../4035-wamozart/ sa Foruma će to znat tačno kako je to bilo i o čemu je riječ (ako nisam baš profulao a rekao to L.van Beethoven) To je omiljna sentima, Quote moje sestre, inače nastavnice muzičkog. ccvige Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Хахаха Жепи-флексибилност,нема шта! Јел видиш,Милане? који милан, има нас двајцата знам ја и флексибилне жене, понекад угледају лепоту тамо где су мислиле да је нема Макрина and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Izgleda da ih dosta tih badatelja koji su o tom dumali i napisali svoje rozdumke i premýšľania na engleskom, barem prema Googlu, ako mu je vjerovat na search, zadao sam tamo u to njegovo okenko search frase: "Satanism in black metal" s navodnicima, dakle tačno to a evo šta mi tamo sve iskočilo, Bože ochraň a požehnej! ima toga ko pljeve, ne zna čovjek gdje bi se prije okrenuo i s čim započeo prije, možete probat i bez navodnika i sve te kombinacije koje vas prije "napadnu", ko nehočet engleštinu nek si stavi njemčinu ili francuzštinu: https://www.google.c...0.0.kYjSX9eajSY Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 А колико скинса знаш да су у Цркви , ја знам само два. Неколицину, и углавном су то људи из оне старије екипе (35+), која никад није била у наци фазону, са којом сам се дружио као клиња, или људи које знам са факса. Од њих, један је вероучитељ, други је ђакон. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 ovi sto pricaju da je metal nespojiv sa hriscanstvom nemaju pojma i ne poznaju metal. njima je metal samo black i mozda thrash... verujem da za ostale podzanrove nisu ni culi. (Here I go again My closest friend Has walked the path of heavenn Just when you think your life is endless You'll be reminded of How nothing last forever See me falling down I need someone. To put my heart together A million pieces scattered I long to see your face I'm gonna hide you in a place Where even death can't make us part I'll keep you locked into my heart Until we meet again And I'll live again When we have joined forever Eventually together Your light had died Your eyes, so cold and empty You have gone, where are you How I yearn to Be there where you are No matter how far Someone tell me what it takes to see you I would leave it all behind to see you I would leave this world behind you And every night I float away Into a tranquil sleep In every dream I am foretold Of the day we'll meet I mourn of you I yearn for you Here I go again My closest friend Has walked the path of heavenn Now I know why life's not endless It's a reminder of The meaning of forever) aj sta je ovde nespojivo sa hriscanstvom... pa nije ovo muzika za liturgiju, ili ne znam ni ja koji sluzbu... tako da ne znam koja je to muzika koja je prihvatljuva i u hriscanskom je duhu... Zayron, nishizawa, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Sta mislite mogu li tzv. podsvesne poruke u pesmama da uticu na ponasanje u realnim situacijama ? Не. То су глупости на које се примају фундаменталисти. Mozete li mirno i uspesno da obavljate molitvu ili pratite liturgiju nakon slusanja zestog metala ? Ништа теже него након гледања ТВ дневника. Zasto metal nije neutralan prema hriscanstvu nego je najcesce prema njemu negativno nastrojen, cak je otvoreno antihriscanski i satanisticki ? Да су римокатолицизам и протестантизам једино што знам о хришћанству, и ја бих био тако настројен. А верујем и ти. Utece li takva muzika na podsticanje strasti i zelja za seksom, alkoholom, drogama..... Колико и ТВ рекламе, или Гранд парада. Moze li covek duhovno napredovati uz takvu muziku koja podstice na tresenje glavom, skakanje, guranje svojih bliznjih ( shutka ), krestanje..... i u kojoj meri ? У оној мери до које му је стало до тога да духовно узрасте. А свакако лакше него, на пример, уз бављење политиком. Zato su oci Crkve protiv takve muzike i govore da je pogubna po coveka ? Оци Цркве је израз који се односи пре свега на Свете Оце, а од њих се практично нико није изјашњавао о овој проблематици. Већина отаца који су таквог мишљења су докони калуђери којима је лакше да осуде све оно о чему ништа не знају, него да се помуче да непристрасно и без предрасуда испитају оно о чему изричу вредносни суд. Милан Меденица :) and milan. је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Zato su oci Crkve protiv takve muzike i govore da je pogubna po coveka ? pa ne znam koji to oci crkve, metal je nastao pre par desetina godina, tako da ko je mogao da prica bas protiv metala i alternative... btw- zoran marinkovic, pevac benda bjesovi, otisao je kod oca tadeja i pitao da u redu da se bavi rok,metal, grandz muzikom posto je hriscanin, i otac tadej mu je rakao da ako mu se svira onda neka svira. tako da nisu ni svi monasi protiv metala i roka, a i da jesu, bili bi autoritet jedino da ga odlicno poznaju.. a ne, nisu nikad ni slusali tu muziku a kritikuju je, i klevecu. nishizawa and Zayron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Иначе, јако је занимљиво да је велики број музичара који су се код нас бавили рок, хард-рок, метал и хард-кор музиком који су постали искрени хришћани: Цане и Буца (Партибрејкерс), Јелена и Дарко (Dead Ideas), Љуба Нинковић, Асим Сарван, Игор Малешевић, горепоменута екипа из Бјесова, и многи други. Да не причамо о страним музичарима и људима из те приче (Макс и Глорија). А осим тога, имамо и бендове као што је Есхатон, који су скроз у тој причи - од почетка до краја... И да - кад год се покрене нека прича о добротворним концертима и акцијама за прикупљање пара за обнову неког манастира, као, на пример, Ђурђевих Ступова, рокери су увек први који се одазову и прискоче у помоћ... milan., Zayron, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јул 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Наравно да има. Иако сам одувек слушао метал и хард-рок, волим и панк, понешто од алтернативе, реге, понешто од хип-хопа, ирску музику, рок 60их и 70их, џез, блуз, кафанску музику и свашта још понешто... nice one :cheesy2: A evo jedne zanimljive situacije U srednjoj školi, a naročito u 3. razredu, intezivno sam slušala metal i to power metal (Blind Guardian uglavnom) i jelte to je vreme kad smo svi u potrazi za ličnim indetitetom i kada svojom fizičkom pojavom izražavamo svoja interesovanja (ne kažem da to ne radimo i kasnije, ali u srednjoj je jako izraženo) krenem da nosim uglavnom crnu garderobu I sretne me tako veroučitelj na holu, pogleda na odeću i upita: Jesu ti dobro svi kući?- onako zabrinuto, a onda nastavi: Ili je moda? Ja se osmehnem i kažem: Moda oče, moda! Ali zato sam imala sledeći trip- crni lak i crkva- ne ide . Krenem da se prekrstim, a ono samo 'svetluca' crno pred očima hehhehe behu to zanimljivi dani Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Ovaj tekst je sa FB stranice mog jednog mladog FB/YT kolege, Ondreja iz istočne Slovačke, nadamo se, ako Božija volja to bude, budućeg sveštenika, upravo je predao molbu za prijem na Bogosloviju, svaki dan očekavamo da dobije odgovor. Ima i ovu stranicu na internetu a i tu malu na FB. Planiram saradnju s njim na onim ćirilometodskim projektima koje sam započeo, a po završetku bogoslovije namjeravam mu predati ih njemu na dalji rad, valjda to sve postepeno prebacimo i objedinimo na njegov sajt, ovaj ili neki novi, ta tehnička strana nije toliko bitna. Neku tu početnu saradnju smo već ostvarili. ja nisam baš tako mlad, kao kap rose u podne, tako nešto, pa bih volio da neko s tim nastavi i u slučaju kad bih dobio nekakav hitan nalog za deložaciju s ovog svijeta. Najzanimljivija stvar na svemu tome je da smo se upoznali rješavajući jedan problem tičući se baš satanističkih aktivnosti na YT a zahvaljujući njegovoj intervenciji smo ga riješili vrlo brzo i uspješno. Inače moji ćirilometodski sajtovi imaju osim drugih i to poslanje odvraćati hrišćansku omladinu od satanističkih i neopaganskih kultova i djelovati preventivno i prosvjetiteljski u tom smislu. http://www.facebook.com/christosvoskrese http://www.christian.christ-net.sk/ Poznám jeden príbeh o satanistoch, čo chceli znesvätiť chrám, a bola tam aj jedna tehotná žena, ktorá vytrhla dvierka na bohostánku, eucharistiu vysypala a skákala po nej, a hovorila : AK EXISTUJEŠ BOŽE TAK SA ZJAV NA MOJOM DIEŤATI, NECH SA NA ŇOM ZJAVÍ TVOJA MOC AK NAOZAJ ŽIJEŠ. A dieťatko sa narodilo zdravé, bolo vychovávané ako satanista a neskôr sa z neho stal kresťan a aj katolícky kňaz. Toto je príbeh o tom, že Boh nikdy nehľadá ľudí preto aby ich trestal, ale aby sa na nich zjavila láska. A Boh si nájde každého tomu verte. Tí čo ma poznáte sami viete že Boh si nevybral to najlepšie, najkrajšie, najzbožnejšie, najslušnejšie . . . Znam jednu istinitu priču o satanistima što su htjeli počiniti svetogrđe u hramu a bila tamo među njima i jedna trudna žena, koja je silom otvorila vrata od Svetohraništa, Euharistiju prosula i skakala po njoj govoreći: AKO POSTOJIŠ BOŽE; PROJAVI SE ONDA NA MOJEM DJETETU, NEK SE NA NJEMU PROJAVI TVOJA MOĆ AKO ZAISTA ŽIVIŠ. A dijete se rodilo zdravo, sin, iako je od rođenja bio vaspitan kao satanista, postao je hrišćaninom i na kraju katoličkim sveštenikom. Ovo je priča o tome, da Bog nikada ne traži ljude da bi ih kaznio već kako bi se na njima projavila Njegova ljubav. A Bog si nađe svakoga, vjerujte mi. Vi što me poznajete sami znate da si Bog nije izabrao tog najboljeg, najljepšeg, najpobožnijeg, najpristojnijeg... (aluzija na ovbu sad njegovu molbu za prijem na Bogosloviju koja se upravo rješava). Bog svojim pravim crtama piše po našim krivim. I Sucem je zaista, ali i milosrdnim Ocem. (sve dok čovjek po ovoj zemlji hoda i korača, nade ima za svakoga - to sam dodao ja, moj komentar) Šteta što ne razumijete baš to o čemu on tamo piše, za svoj vijek i na tu svoju mladost ima vrlo izgrađene hrišćanske stavove i zrela razmišljanja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 evo jednog od poznatijih predstavnika hriscanskog ili unblack metala (Be gracious to me o God In Thy true love In the fullness of Thy mercy Blot out my misdeeds Create in me a pure heart o God Give me a new and steadfast spirit Do not drive me from Thy presence Or take Thy Holy Spirit from me Against Thee I have sinned And done what displeases Thee Thou hast hidden the truth in darkness Through this mystery Thou teach me Create in me a pure heart o God Give me a new and steadfast spirit Do not drive me from Thy presence Or take Thy Holy Spirit from me) Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 ovi sto pricaju da je metal nespojiv sa hriscanstvom nemaju pojma i ne poznaju metal. njima je metal samo black i mozda thrash... verujem da za ostale podzanrove nisu ni culi. pa nije ovo muzika za liturgiju, ili ne znam ni ja koji sluzbu... tako da ne znam koja je to muzika koja je prihvatljuva i u hriscanskom je duhu... Naravno da je metal normalnom muzikom a imamo i takav hrišćanski metal, posebno već sam davao primjere, grupe i ta videa više puta na Forumu. O tome zaista nema šta mnogo da se raspravlja. kao što ne postoji homoseksualna zelenina ili budistički krompir tako ne postoji ni satanistička muzika ili satanistički metal. postoji žito i pljeva, zrnje i kukolj, postoje hrišćani, musimani, ateisti, budisti koji sviraju metal a također i satanisti koji sviraju metal. U samom stilu muzike nije nikakav problem već u onom što ona poručuje i ima za cilj, kako komunikuje sa okolinom i sa Bogom. Ne onesvećuje čovjeka ono što u njega ulazi, već srce iz kojeg izlaze sva ta zla, misli, čini i nedjela. 'Tada dozove mnoštvo i reče: "Slušajte i razumijte! Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi - to čovjeka onečišćuje." Petar prihvati i reče mu: "Protumači nam tu prispodobu!" A on reče: "I vi još uvijek ne razumijete? Ne shvaćate li: sve što ulazi na usta, ide u trbuh te se izbacuje u zahod. Naprotiv, što iz usta izlazi, iz srca izvire i to onečišćuje čovjeka. Ta iz srca izviru opake namisli, ubojstva, preljubi, bludništva, krađe, lažna svjedočanstva, psovke. To onečišćuje čovjeka; a jesti neopranih ruku ne onečišćuje čovjeka.' Matej 15:10, 15-20; Marko 7:14-19 To vrijedi i za metal. I nije nužno sad baš pod svaku cijenu svirati taj hrišćanski metal, kako bismo bili bolji hrišćani, taj je samo jednim od vrsta metala. Nije problem u metalu i vrsti muzike kao takve, i uz harfu i flautu a bez električnih gitara i bubnjeva se daju odlično pjevati vrlo gnusne satanističke stvari. Nikakav problem. Primal је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 U srednjoj školi, a naročito u 3. razredu, intezivno sam slušala metal i to power metal (Blind Guardian uglavnom) i jelte to je vreme kad smo svi u potrazi za ličnim indetitetom i kada svojom fizičkom pojavom izražavamo svoja interesovanja (ne kažem da to ne radimo i kasnije, ali u srednjoj je jako izraženo) krenem da nosim uglavnom crnu garderobu I sretne me tako veroučitelj na holu, pogleda na odeću i upita: Jesu ti dobro svi kući?- onako zabrinuto, a onda nastavi: Ili je moda? Ja se osmehnem i kažem: Moda oče, moda! Ali zato sam imala sledeći trip- crni lak i crkva- ne ide . Krenem da se prekrstim, a ono samo 'svetluca' crno pred očima hehhehe behu to zanimljivi dani Хришћански преображај креће изнутра, и иде ка споља, а не обрнуто. Другим речима - крајње је небитно какву ко гардеробу носи, какву фризуру, какав лак за нокте, и колико има пирсинга и тетоважа - важно је са колико љубави се односи према другима и према Богу. Све остало су ситнице. Код нас, на жалост, ствари најчешће иду наопако - људи који крену да иду у Цркву јако често набаце фасаду побожности, накаче на себе по 15 бројаница, момци пусте браду а девојке се закукуље ко Талибанке, промене жаргон (Помаже Бог, брате, сестро...), почну да слушају само Дивну и гледају само Тарковског, да читају по 5 акатиста недељно, али зато испод површине остану исти, или постану још гори него што су били - крену да се међусобно оговарају, да се свађају око тога да ли се ветровити четвртак пости на води или на уљу, да загледају по Цркви ко се неприлично обукао а ко гледа на сат, ко се није до пода савио на метанији, итд... Primal, Драшко, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јул 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Хришћански преображај креће изнутра, и иде ка споља, а не обрнуто. Другим речима - крајње је небитно какву ко гардеробу носи, какву фризуру, какав лак за нокте, и колико има пирсинга и тетоважа - важно је са колико љубави се односи према другима и према Богу. Све остало су ситнице. Код нас, на жалост, ствари најчешће иду наопако - људи који крену да иду у Цркву јако често набаце фасаду побожности, накаче на себе по 15 бројаница, момци пусте браду а девојке се закукуље ко Талибанке, промене жаргон (Помаже Бог, брате, сестро...), почну да слушају само Дивну и гледају само Тарковског, да читају по 5 акатиста недељно, али зато испод површине остану исти, или постану још гори него што су били - крену да се међусобно оговарају, да се свађају око тога да ли се ветровити четвртак пости на води или на уљу, да загледају по Цркви ко се неприлично обукао а ко гледа на сат, ко се није до пода савио на метанији, итд... Ni jednog momenta nisam tvrdila nešto suprotno od ovog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука