Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 ne smemo stvarati kult apostola pavla, niti ga idealizovati. е леба ти, што си буквалан не мож човек ни да се нашали јао, ал где мени од све раје крене да клирикализацију и пијетизам спочитаваш пошто ми обично сасвим супротно причају - да имам проблема са ауторитетом? пс. реторика наглас, не одговарај да не спамујемо сопствима клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340829568' post='668345] е леба ти, што си буквалан не мож човек ни да се нашали јао, ал где мени од све раје крене да клирикализацију и пијетизам спочитаваш пошто ми обично сасвим супротно причају - да имам проблема са ауторитетом? пс. реторика наглас, не одговарај да не спамујемо сопствима Diskutabilno je to...poslusan si ti popu, dosta potenciras to crkveno poslusanje. Al' ajd da ne spamujemo . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340829493' post='668344] нема проблема, само немој да мислиш "мени се то неће десити" или да ћеш бити имун на блуд и у браку, јер си се онда аутоматски нацртао као идеалан плен за посрнуће ... видећеш, све ће ти бити јасно кад крене искушење да голица, немој да мислиш да ће све по лоју да иде kakav blud u braku, i kakva iskusenja da me golicaju? ne znam zasto bi bio blud da imam polne odnose sa svojom zenom? i kakva iskusenja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Diskutabilno je to...poslusan si ti popu, dosta potenciras to crkveno poslusanje. Al' ajd da ne spamujemo . па кад смо већ кренули, можемо од мене да направимо опитни пример (не)здравог опхођења према исповеднику и светитељима ... потенцирам кад имаш коме да будеш послушан, а још више потенцирам удаљавање од незналица, манипулатора и осталих. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 kakav blud u braku, i kakva iskusenja da me golicaju? ne znam zasto bi bio blud da imam polne odnose sa svojom zenom? i kakva iskusenja? ниси ваљда убеђен да је брак имун и/или заштита од блуда? како би ти дефинисао блуд уопште, као односе ван брака или ... ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 da li je sex izmedju supruznika uzvisen ili je to nesto sto cinimo zbog slabosti i ne treba mu pridati znacaja ? ne bih znala da odgovorim na ovo pitanje nemam supruznika Милан Меденица :) and Драшко је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340831042' post='668367] па кад смо већ кренули, можемо од мене да направимо опитни пример (не)здравог опхођења према исповеднику и светитељима ... потенцирам кад имаш коме да будеш послушан, а још више потенцирам удаљавање од незналица, манипулатора и осталих. prstgore http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340831350' post='668375] ниси ваљда убеђен да је брак имун и/или заштита од блуда? како би ти дефинисао блуд уопште, као односе ван брака или ... ? brak nije nikakva zastita od varanja prtnera. zastita je ljubav i postovanje. onda ti takve stvari nece prestavljati problem. ja nemam zenu, ali imam devojku, i ne pada mi na pamet da je varam, niti imam takve potrebe. ja polni odnos poistovecujem sa ljubavlju... ostalo je nizi stepen, i nije nesto sto me moze ispuniti, niti zainteresovati. ali skrecemo sa teme. i ne bih se slozio da je svaki polni odnos van braka blud. daleko bilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Љубав је увек узвишен чин. Михајло, ВИЛМА and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 a staticnost nije dobra ni pozeljna, tako da ljubav treba voditi Драшко, Natasa., Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 brak nije nikakva zastita od varanja prtnera. zastita je ljubav i postovanje. onda ti takve stvari nece prestavljati problem. ja nemam zenu, ali imam devojku, i ne pada mi na pamet da je varam, niti imam takve potrebe. ja polni odnos poistovecujem sa ljubavlju... ostalo je nizi stepen, i nije nesto sto me moze ispuniti, niti zainteresovati. ali skrecemo sa teme. i ne bih se slozio da je svaki polni odnos van braka blud. daleko bilo. чекај, ако сам добро схватио ти мислиш да је само превара блуд кад си с неким у вези? ниси ми дефинисао блуд па не могу да створим потпуну слику шта желиш да кажеш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340833173' post='668403] чекај, ако сам добро схватио ти мислиш да је само превара блуд кад си с неким у вези? ниси ми дефинисао блуд па не могу да створим потпуну слику шта желиш да кажеш. sto se mene tice blud je prevara. a toga moze biti i u braku ili vezi, ako je bez ljubavi, nego cista pozuda, kako bi se zadovoljio sopstveni hedonizam. sta ti smatras pod bludom... ni ti meni nisi definisao, tako da ne mogu dobro ni da shvatim pitanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Kod nas muslimana čovjek kada ima intimu sa svojom suprugom ima nagradu i on i ona zbog toga. U jednoj od izreka Poslanika a.s. se kaže:Pa čak kada neko od vas ima intimu sa svojom suprugom ima nagradu zbog toga.Rekoše čak i zbog toga se vjernik nagrađuje tada je Muhammed a.s rekao šta mislite da li će biti kažnjen ako to učini sa nekim drugim?(Tj koliko je grijeh učiniti preljubu u toj mjeri je dobro djelo imati intimu sa svojom suprugom. Sex sa ženom nije znak slabost nego put ka duševnom i tjelesnom smiraju supružnika.I on nije nešto prljavo niti ogavno nego je on između ostalog plod ljubavi i znak normalnog bračnog života među supružnicima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 sto se mene tice blud je prevara. a toga moze biti i u braku ili vezi, ako je bez ljubavi, nego cista pozuda, kako bi se zadovoljio sopstveni hedonizam. sta ti smatras pod bludom... ni ti meni nisi definisao, tako da ne mogu dobro ni da shvatim pitanje? исто, само питам да би се боље разумели о чему причамо да не дођемо у замку да се хватамо за термине milan. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Kod nas muslimana čovjek kada ima intimu sa svojom suprugom ima nagradu i on i ona zbog toga. U jednoj od izreka Poslanika a.s. se kaže:Pa čak kada neko od vas ima intimu sa svojom suprugom ima nagradu zbog toga.Rekoše čak i zbog toga se vjernik nagrađuje tada je Muhammed a.s rekao šta mislite da li će biti kažnjen ako to učini sa nekim drugim?(Tj koliko je grijeh učiniti preljubu u toj mjeri je dobro djelo imati intimu sa svojom suprugom. Sex sa ženom nije znak slabost nego put ka duševnom i tjelesnom smiraju supružnika.I on nije nešto prljavo niti ogavno nego je on između ostalog plod ljubavi i znak normalnog bračnog života među supružnicima. претпостављам да строго држите до моралне и телесне чистоте пре брака? како стојите по питању мастурбације? кад смо већ код тога, како уопште дефинишете грех, шта је водиља - установљени морал или куда то дело завршава? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука