nedeljko Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 i koja je bila protiv mera Дао сам му отказ.............. .smesko. Елем , ја сам радио код приватника који не пријављује већину радника, оне које пријављује не признаје им право на боловање, и кад год може - закида на плати. Мени пробао више пута - безуспешно. Моје кашњење је било свима па и њему познато и то је био мој вид протеста. Иначе, када он даје отказ запосленима - то уради моментално. Мени рече како нисам фер и да је требало, барем, пет дана раније - да му најавим. Каже : " Тако се не послује." Но, посао који обављам је тражен тако да немам проблем да нађем нови. Штавише, нашао сам, сутрадан, бољи и плаћенији - тако да од понедељка - Боже здравља, стартујем. Дотле сам на - годишњем............. .smesko. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 U suštini se svodi na isto: prema svecu i tropar "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Решење је просто. Приватизација и(или) давање ресурса на управљање приватним власницима. Па да видиш како ће ти нерадници напрасно да прораде. И сви до једнога да, ако доживе, остану без пензија. Прво - закони, ригорозни, онда може - приватни власници. Изем ти ја овај дивљи капитализам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Odlično je to zamišljeno, ali ima jedan problem. Gde će političari onda moći da zaposle svoju rodbinu, partijske kolege, ljubavnice, itd? Заборавила си, међутим, да те исте политичаре ипак бира народ који се ложи на социјалистичке приче. Народ воли да га чешеш по ушима и гласа за чешаторе. Ствар је врло проста. Србији је неопходно да се с места драстично смањи јавни сектор, драстично реформише пензиони систем (алтернатива је даље задуживање змље) и приватизује (али регуларно, не буразерски) све што може и с места донесу закони који драстично олакшавају привређивање. То би у почетку нужно довело до губитка (сувишних и измишљених) послова, али би се ситуација стабилизовала врло брзо јер би тржиште прорадило и људи би могли да нађу послове који им одговарају и које знају да раде и за које би били плаћени како доликује. А многи би могли да започну сопствени бизнис далеко лакше него данас. Зашто би нека тетка седела у министарству xyz и добијала новац пореских обвезника ни за шта када би можда била сјајна куварица у неком новоотвореном ресторану међународне кухиње? Али ајде ти то реци бирачима, па да видиш колико ћеш гласова да освојиш. Проблем је што су се српски политичари и народ у овом тренутку историје савршено нашли. Потребно је једноставно некако научити народ где лежи решење, па би онда те лопурде полако али сигурно отишле на сметлиште историје где једино и припадају. Како то учинити, нисам паметан. Комунизам је оставио превелике ожиљке. Justin Waters, GeniusAtWork, Malina and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 И сви до једнога да, ако доживе, остану без пензија. Прво - закони, ригорозни, онда може - приватни власници. Изем ти ја овај дивљи капитализам. Па не би, урадили би исто што си и ти - нашли би нови посао. А овај ”дивљи капитализам” је у ствари последица државних регулација. Имаш на једној страни такозване капиталисте, који су буразери политичари и који имају ексклузивно право да увозе, производе, продају... На другој страни имаш ужасавајуће прописе који предузимљивим и поштеним људима онемогућавају да уђу у игру и почисте те такозване данашње српске бизнисмене. Justin Waters and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Последица приватизације државе од стране пар појединаца, али не државних регулација. Не постоји тржиште без државне регулације. Антимонополски закони или било који закони су, на пример, државне регулације. Закон о минималном личном дохотку или радни закони су ти државна регулација. Није тржиште нешто што ће само од себе да се регулише, то је фундаменталистичко гледиште на тржиште. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 šef je šef neće da se petlja sa radnicima da posao nadredniku nadrednik radi sa radnicima to je hijerarhija Није то хијерархија - то је чиста злоупотреба......... Какав надредник ? То радно место - не постоји. Питај Срђана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Заборавила си, међутим, да те исте политичаре ипак бира народ који се ложи на социјалистичке приче. Народ воли да га чешеш по ушима и гласа за чешаторе. Ствар је врло проста. Србији је неопходно да се с места драстично смањи јавни сектор, драстично реформише пензиони систем (алтернатива је даље задуживање змље) и приватизује (али регуларно, не буразерски) све што може и с места донесу закони који драстично олакшавају привређивање. То би у почетку нужно довело до губитка (сувишних и измишљених) послова, али би се ситуација стабилизовала врло брзо јер би тржиште прорадило и људи би могли да нађу послове који им одговарају и које знају да раде и за које би били плаћени како доликује. А многи би могли да започну сопствени бизнис далеко лакше него данас. Зашто би нека тетка седела у министарству xyz и добијала новац пореских обвезника ни за шта када би можда била сјајна куварица у неком новоотвореном ресторану међународне кухиње? Али ајде ти то реци бирачима, па да видиш колико ћеш гласова да освојиш. Проблем је што су се српски политичари и народ у овом тренутку историје савршено нашли. Потребно је једноставно некако научити народ где лежи решење, па би онда те лопурде полако али сигурно отишле на сметлиште историје где једино и припадају. Како то учинити, нисам паметан. Комунизам је оставио превелике ожиљке. важи, ал на којој планети ово има? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Последица приватизације државе од стране пар појединаца, али не државних регулација. Не постоји тржиште без државне регулације. Антимонополски закони или било који закони су, на пример, државне регулације. Закон о минималном личном дохотку или радни закони су ти државна регулација. Није тржиште нешто што ће само од себе да се регулише, то је фундаменталистичко гледиште на тржиште. На развијеним тржиштима су минималне плате далеко веће него те прописане. У неким од најразвијенијих земаља Европе уопште немаш закон о минималној плати (Немачка, Шведска, Финска...). А антимонополистички закони можда негде и имају смисла, али у Србији данас сигурно не. Код нас су монополи последица исључиво дилова Мишковића Јевросимовића и осталих јајара са свим могућим партијама. Ако бисмо либерализовали тржиште и онда такво либерално тржиште доведе до монопола, онда можемо да расправљамо да ли би помогао антимонополистички закон. Лично немам никакав проблем са Хајековим мање фундаменталистичким приступом, напротив, али ми нешто говори да би ти и код њега нашао превише тржишног фундаментализма. Ми смо миљама далеко од тога да расправљамо о таквим финесама. Промени прво праисторијске законе као што је онај идиотски о девизном пословању, па ћемо одна да разговарамо даље. Justin Waters and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340544663' post='666029] важи, ал на којој планети ово има? Имаш још увек у САД (мада су Обама и екипа на добром путу да их сјебу), имаш у Сингапуру, имаш у Швајцарској. Имаш у практично свакој земљи са протржишном економијом и још важније, са таквим менталитетом људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Имаш још увек у САД (мада су Обама и екипа на добром путу да их сјебу), имаш у Сингапуру, имаш у Швајцарској. Имаш у практично свакој земљи са протржишном економијом и још важније, са таквим менталитетом људи. знам, него то је исто као да си ми рекао да ћу у есхатону то да доживим клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 To su oni koji redovno kasne na posao po pola sata i više, koji prave česte i poduže puš pauze, koji pronalaze razne razloge zašto nešto nisu uradili na vreme, koji tračare, koji koriste pauzu kad oni hoće i koliko hoće i koji vole da dele savete upravo o stvarima koje sami čine. Запослио би их код приватника па да видим дал ће све то да раде... Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 На развијеним тржиштима су минималне плате далеко веће него те прописане. У неким од најразвијенијих земаља Европе уопште немаш закон о минималној плати (Немачка, Шведска, Финска...). А антимонополистички закони можда негде и имају смисла, али у Србији данас сигурно не. Код нас су монополи последица исључиво дилова Мишковића Јевросимовића и осталих јајара са свим могућим партијама. Ако бисмо либерализовали тржиште и онда такво либерално тржиште доведе до монопола, онда можемо да расправљамо да ли би помогао антимонополистички закон. Лично немам никакав проблем са Хајековим мање фундаменталистичким приступом, напротив, али ми нешто говори да би ти и код њега нашао превише тржишног фундаментализма. Ми смо миљама далеко од тога да расправљамо о таквим финесама. Промени прво праисторијске законе као што је онај идиотски о девизном пословању, па ћемо одна да разговарамо даље. Не бих да улазим у предности / мане либерализма као система, ова тема је већ и без тога врло озбиљна. Само сам рекао да стање код нас није последица регулисања привреде, и то претераног регулисања привреде, које је неопходно (у разумној мери, разуме се), него је последица монопола. А монопол се управо разбија јачањем институција. А јаке институције доводе и до тога да радници поштују и своје радно место, па и свој рад, на крају крајева. Али, да не ширим причу, ова је тема и више него битна, па ћу од сада само да посматрам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340545192' post='666045] знам, него то је исто као да си ми рекао да ћу у есхатону то да доживим Ма какви, ту је одмах иза ћошка, само је неопходна радикална промена, прво у главама. Погледај земље са протржишним реформама, напредак се мери годинама. Нисмо ми проклети, па да не можемо, а да остали могу, него смо малкице са погрешним философијама и идеологијама у главама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Закон о минималном личном дохотку или радни закони су ти државна регулација. Beskoristan zakon o minimalnom ličnom dohotku odmah ukinuti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука