Jump to content

Velika Britanija: Škole ne poslužuju svinjetinu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чини ми се да не схватате да појединци овде не дискутују него изјављују.

Џабе одговори....

нико их не тера да промене став, ал треба разумети и такав став колико и увидети исправности и погрешности ... одатле и дијалог а не убеђивање :)

Подели на овим сајтовима

Slazem se za izbor,ali se ne slazem da su diskriminisani oni koji ne jedu svinjetinu jer to nije njima naredjeno ili preporuceno verskim,moralnim,ideolskim,...propisima i principima.

Oni koji ne jedu svinjetinu ako muslimani,jevreji,adventisti,...njima je zabranjeno verskim propisima da jedu svinjetinu....

Није толико до меса већ до саме одлуке, која намеће пропис ученицима. Ова одлука је слично као када би школе забраниле да жене долазе непокривене главе јер муслиманске жене носе бурку рецимо....

С тога средина је најбоља, да постоји избор.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340183346' post='663344]

намећеш робовски поглед на свет: човек који једе не мора да једе зато што тако негде пише или не већ зато што има слободу.

Da mi smo robovi Boziji...ali u isto vreme i Boziji miljenici...Onaj ko nije Boziji rob on je rob svega ostalog ljudi,strasti,sujeverja,....Onda treba da bude sloboda za narkotike,ubijanje,samoubistvo,....To se zove anarhija a ne slobada...

Подели на овим сајтовима

Da mi smo robovi Boziji...ali u isto vreme i Boziji miljenici...Onda treba da bude sloboda za narkotike,ubijanje,samoubistvo,....To se zove anarhija a ne slobada...

свестан сам шта је ислам, зато ти и написах.

нисам ти ја крив што си изгубио перспективу слободе, избора, користи и шкодљивости кад живиш у црно-белом свету који има тенденцију да намеће и спроводи а не да пита неког нешто ... а уствари само пројектује сопствене слабости на све остале, мислећи да су сви слаби или робови.

Подели на овим сајтовима

Није толико до меса већ до саме одлуке, која намеће пропис ученицима. Ова одлука је слично као када би школе забраниле да жене долазе непокривене главе јер муслиманске жене носе бурку рецимо....

С тога средина је најбоља, да постоји избор.

Ja se slazem da treba da postoji izbor,to sam rekao i na pocetku

Ne namece se propis ucenicima,jer oni mogu da donesu od kuce sta hoce,da kupe na drugom mestu...i da jedu na univerzitetu....A mogu da jedu i pilece,telece,junece,curece,kozije,ovcije,ribu,...

Подели на овим сајтовима

Ja se slazem da treba da postoji izbor,to sam rekao i na pocetku

Ne namece se propis ucenicima,jer oni mogu da donesu od kuce sta hoce,da kupe na drugom mestu...i da jedu na univerzitetu....A mogu da jedu i pilece,telece,junece,curece,kozije,ovcije,ribu,...

мислиш, као што су муслимани и јевреји до сад? :D

управо се ради о томе да је већини наметнут аршин мањине.

Подели на овим сајтовима

А зашто не би они који неједу свињетину, носили од куће халал? Вјероватно с нећеш сложити јер би тако били дискриминисани муслимани. Зато ми није јасно, како у обратно случају не видиш да су немуслимани и остали дискриминисани јер им је наметнута одређена врста хране без могућности избора за свињетином која је иначе уобичајен дио британске исхране.

Поздрављам ако поштујеш избор, да има довољно разноврсне хране у школама, да слободно могу да одаберу и они који једу свињетину и они који неједу.

Непоздрављам ако не осуђујеш чин укидања свињетине из британских школа.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Зато ми није јасно, како у обратно случају не видиш да су немуслимани и остали дискриминисани јер им је наметнута одређена врста хране без могућности избора за свињетином која је иначе уобичајен дио британске исхране.

зато што "то тако треба", а и "нездраво је" ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Nije isto,jer muslimanima,jevrejima,adventistima,...je zabranjeno da jedu svinjetinu....znaci ne mogu da je jedu, i na fakultetu bi morali da ostanu gladni ako ne bi poneli nesto od kuce ili kupili na nakom drugom mestu (sa tim da je mnogo manje mesta u Britaniji gde moze da se kupi halal ili kuser hrana nego svinjetina)

Znaci oni koji jedu svinjetinu jedu i piletinu,curetinu,govedinu,ovcetinu,ribu,...i to je njihova svakodnevna ishrana i kod kuce i mnogo je zdravija...znaci ne bi ostali gladni na fakultetu i mogli bi da jedu i svakodnevno jedu tu hranu i kod svojih kuca...

Znaci nije im nametnuta odredjena hrana jer oni to jedu i kod svojih kuca ,nego samo nema jedne vrste hrane od svih mogucih vrsta koje postoje....

I pored toga slazem se da treba da postoji izbor

Подели на овим сајтовима

Nije isto,jer muslimanima,jevrejima,adventistima,...je zabranjeno da jedu svinjetinu....znaci ne mogu da je jedu, i na fakultetu bi morali da ostanu gladni ako ne bi poneli nesto od kuce ili kupili na nakom drugom mestu (sa tim da je mnogo manje mesta u Britaniji gde moze da se kupi halal ili kuser hrana nego svinjetina)

Znaci oni koji jedu svinjetinu jedu i piletinu,curetinu,govedinu,ovcetinu,ribu,...i to je njihova svakodnevna ishrana i kod kuce i mnogo je zdravija...znaci ne bi ostali gladni na fakultetu i mogli bi da jedu i svakodnevno jedu tu hranu i kod svojih kuca...

Znaci nije im nametnuta odredjena hrana jer oni to jedu i kod svojih kuca ,nego samo nema jedne vrste hrane od svih mogucih vrsta koje postoje....

I pored toga slazem se da treba da postoji izbor

ајде мало да ти окренем таблу да видиш туђе фигуре:

па не једе се сваки дан свињетина, а што муслимани и остали не могу да носе храну од куће или да једу кући?

пс. недостатак избора је наметање, а није ни имати избора - имати га другде.

логика није: можеш и у другој школи да се школујеш или кући да једеш, већ би требала да буде: има избора шта јести на свим обавезним местима (школа, дом, итд) које се тиче деце.

Подели на овим сајтовима

А шта ако ја хоћу да једем свињетину? Ако баш хоћу, упркос томе што је муслиманима и Јеховама забрањено, и упркос томе што није здраво? И онда ми неко каже "Пријатељу, 10% муслимана имамо овде, тако да не служимо свињетину"? И онда их ја питам зашто једноставно не направе још један јеловник за оне који не једу свињетину, а он ми каже да су тако одлучили негде на неком месту.

Шта мислиш, како бих се ја осећао? Да ли такви поступци, где се нешто намеће некоме против његове воље, доприносе разумевању и толеранцији, или навлаче бес на муслимане?

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А шта ако ја хоћу да једем свињетину? Ако баш хоћу, упркос томе што је муслиманима и Јеховама забрањено, и упркос томе што није здраво? И онда ми неко каже "Пријатељу, 10% муслимана имамо овде, тако да не служимо свињетину"? И онда их ја питам зашто једноставно не направе још један јеловник за оне који не једу свињетину, а он ми каже да су тако одлучили негде на неком месту.

Шта мислиш, како бих се ја осећао? Да ли такви поступци, где се нешто намеће некоме против његове воље, доприносе разумевању и толеранцији, или навлаче бес на муслимане?

џаба питаш тако нешто, иако је више него логично јер је то зид направљен од исправности преко ког не могу и не желе да пређу.

сем тога, за њих је то ниво светог рата против греха и не познају могућност избора јер су сами робови па само чине и не испитују на том нивоу већ само на нивоу јел "тако треба" или не ...

Подели на овим сајтовима

Ono je najbolje rješenje ono koje bi zadovoljilo obje strane a to je uvođenje oba menija.Meni u kojem nema svinjetine i meni u kome ima pa ko voli neka izvoli.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Ono je najbolje rješenje ono koje bi zadovoljilo obje strane a to je uvođenje oba menija.Meni u kojem nema svinjetine i meni u kome ima pa ko voli neka izvoli.

Па тако треба. Апсурдно је да се забрањује храна која доминира британском кухињом у самој Британији. Те школе не предствљају ни националне школе мањина нити вјерске институције, него школе општег образовног карактера, а у некима гдје је свињетина банована, чак је доста већи проценат самих британаца и других немуслимана, нејервреја и нејховиста, и још нико није ни тражио да се свињетина склони са менија.

Међутим у Британији је проблем што је на власти агресивна љевица, па се због политичке коректности често одлази у крајност.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...