мирођија Написано Јун 14, 2012 Пријави Подели Написано Јун 14, 2012 На овим страницама прочитаће понешто старији чланови форума... А разумеће ме и неки млађи...бар се надам... Grizzly Adams, Срђан Шијакињић, Биљана and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2012 Трудим се да ми ова песма одјекује у души... arizan, Oglo, Иван ♪♫ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 У основној школи имали смо избор ''руски'', или ''енглески'' језик. Изабрала сам руски језик. Већина мојих другара је изабрала енглески.Касније сам се и дописивала са девојчицама Рускињама. Размењивале смо салвете и грамофонске плоче.Тако сам ''упознала '' Жанну Бичевскаю. Али била сам мала да бих схватила њену вредност. Данас, у овим годинама ми је јасно да сам руски језик изабрала због православља и словенске културе. И поносна сам. Јер нешто што нисам знала како да изразим у детињству, а то је вера у Бога, је увек било око мене и уз мене. Хвала Ти Боже. Жедни, Биљана, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јун 16, 2012 Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 Ова је много добра Жанишкина песма. Иначе је нешто не слушам, Жану, али ова песма... Нисам успео до сада да је се наситим. Није је било на тјубу до скора. мирођија, arizan and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 16, 2012 Пријави Подели Написано Јун 16, 2012 Данас, у овим годинама ми је јасно да сам руски језик изабрала због православља и словенске културе. И поносна сам. Bog se mnogo bolje razume na maternjem (srpskom) jeziku, a strani jezici nam služe da komuniciramo sa ljudima-strancima. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Bog se mnogo bolje razume na maternjem (srpskom) jeziku, a strani jezici nam služe da komuniciramo sa ljudima-strancima. Хвала ти брате, нисам то знала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Ова је много добра Жанишкина песма. Иначе је нешто не слушам, Жану, али ова песма... Нисам успео до сада да је се наситим. Није је било на тјубу до скора. Ратко, стихове ове песме је написао руски монах и песник Роман Матјушин.Изузетан духовник, који је добио благослов од свог духовника у манастиру да настави са писањем духовне поезије и да исте пева свирајући на гитари. Живи у скиту Ветрово,Псковско-Печерског манастира, као тиховатељ. Песме изузетне, дирају у срце и отварају душу. Страшно је популаран у Русији и широм православног света, јер је савремен и особен. Посетио је Србију и Косово у време бомбардовња 1999.г. А био је и у септембру 2011 у посети Београду и манастиру +Свето Ваведење на Сењаку. Када почнеш да слушаш његове песме заиста не можеш да их се наситиш, јер су као мелем на души. Мени је ова посебно драга. Лидија Миленковић and arizan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 И ово је песма монаха Романа, мада је познатија у извођењу Жане Бичевскаје и Максима Трошина. Биљана and arizan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Да, само што мени више леже Грци. Руси ми превише слаткасто певају тако те песме. Изузетак је Горе мне, која јесте исто сентиментална, али има неки тон и боју у себи да и то што је сентиментална не смета. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 После јутрошње јурњаве по пијаци, кухињи, дворишту, коначно одосмо на градску плажу да се бућнемо у Мораву. Дочекаше ме познанице да ми причају тазе вести док доконишу, али сам и то избегла...једва. Али... али на повратку,,, Учинило ми се да сам изгубила кључеве од капије. Нисам их ни понела. Питам се, питам се...Зашто кључеве не могу да позовем, као свој мобилни?... Лидија Миленковић and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2012 Света Марија Магдалина – Блага Марија Равноапостолна мироносица, рођена у Магдали, код Генисаретског језера. Мучилo је 7 злих духова од којих је ослободио Господ Исус. Поред распетог Господа на Голготи стајала је и туговала заједно са Пресветом Богородицом. Када је Господ васкрсао, видела га је два пута: прво сама, а онда са осталим мироносицама. После је путовала у Рим, однела црвено обојено јаје ћесару Тиверију и подравила га речима: „Христос воскресе“! Притом је оптужила Пилата за неправедну осуду Господа и ћесар га је преместио у Галију, где је у тешкој болести умро. Из Рима је отпутовала у Ефес, где је Светом Јовану Богослову помагала у проповедању Јеванђеља, и где се мирно упокојила. Мошти су јој касније пренете у Цариград. Биљана and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Нађох овај прилог, па га постављам да сутра пажљиво одслушам.Или кад већ стигнем. Бар ћу знати где се налази... sHa_sarcasticlol http://www.youtube.com/watch?v=YMQ07OZhrBU&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Јуче сам била у посети +манастиру Ваведење у мом крају. Одавно нисам тамо била и јако ме обрадовало то што је био понедељак пре подне, магловито јутро, а у манастиру је у посети било већ десетак људи када сам дошла са пријатељицом. Неуморна, старија монахиња Магдалина, је са сваким посетиоцем причала, делила иконе,молитве и књижице.Саветовала ако је могла,коју књижицу да купе, које акатисте да читају. Крај икона мир и упаљена кандила.На поду ћилими са народним шарама.Види се и осећа брижност монахиња. Појавила се и игуманија и на наше питање, ''Мати како сте?'' она се насмеја и рече'' Добро, само још да царство оно небеско задобијемо, па ћу бити стварно одлично.'' Сви смо се гласно насмејали. Мати је иначе позната као јако духовита жена. Иначе смо дошле да се помолимо за успешан прелазак детета моје пријатељице са факултета у Новом Саду, за Београд.Надале смо се искрено да ће све бити у реду,Ако је Божја воља. Али, очито није била. Пријатељица ми данас јавља, није успео.Нису му дозволили, иако ниједну годину није поновио, студент је на буџету.Положио све испите у јуну из четврте године и требао да пређеу пету. Кажу да дозвољавају само прелазак из прве до треће године...Не дају у 4,5, и 6-ту. Питам се каква су то правила, наопака. Ради се о Медицинском. Питам се и како би данас Тесла или Анштајн студирали рецимо у Грацу, па прешли за Женеву, алијас Београд. Кажу не да декан и Конститутивно веће факултета. Питам се је ли то њихов факултет или овог народа Српског. А дечко не прелази због врућих колача, већ због болести родитеља, и све је навео у молби. Има јако висок просек, али то никоме ништа не значи данас. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Кад нисам расположена, сама ме туга нађе,...али знам све ће проћи, небо није далеко... http://www.youtube.com/watch?v=smr4ChIIBzs JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука