Mironosica Написано Октобар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2013 Ministarstvo kulture: Javnost ne zanima ko će biti direktori ustanova kulture S. M. | 07. 10. 2013. - 15:18h | Foto: Fonet | Komentara: 4 Ministarstvo kulture i informisanja je zapanjeno pred činjenicom da kulturna javnost u Srbiji, kao ni kulturne rubrike u srpskim medijima, uopšte ne učestvuju u procesu izbora direktora Narodnog pozorišta i Muzeja savremene umetnosti, ni raspravom u javnosti, ni predlozima, ni sugestijama, ni kritikama - stoji u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja Ivan Tasovac, Ministar kulture Dalje u saopštenju, Ministarstvo kulture i informisanja podseća kulturnu javnost u Srbiji da su upravni odbori raspisali javni konkurs za izbor direktora, čime su uspostavljeni kriterijumi i otvorena vrata profesionalizaciji u ustanovama kulture u Srbiji. Ministarstvo očekuje da je to način da predloženi program i biografija prijavljenih kandidata budu od presudnog značaja za izbor kandidata, dok će istovremeno Ministarstvo garantovati za transparentnost procedure izbora novih direktora. Istovremeno, proces profesionalizacije neće moći da bude doveden do kraja bez učešća zainteresovane strane i kulturne javnosti, koja bi svojom današnjom indiferentnošću mogla da dođe u situacije da posle izbora direktora Narodnog pozorišta i Muzeja savremene umetnosti izgubi svaki kredibilitet da prema tom izboru bude kritična. Na isti način moralno pravo da budu kritični izgubiće i mediji, za koje izbor direktora u dve važne institucije kulture nije tema bar koliko i ulazak jednog presuđenog kriminalca u „Farmu“. Zadatak Ministarstva je da uspostavi kriterijume za izbor direktora ustanova kulture, da obezbedi transparentnost postupka i da garantuje za korektnost procedure. Ministarstvo, međutim, niti može niti treba da učestvuje u proceduri, još manje da javno poziva potencijalne kandidate da se prijave, a najmanje da ima svog kandidata. Ministarstvo, međutim, i ima pravo i treba da upozori i medije i kulturnu javnost na njihovo dobrovoljno odsustvo iz tog procesa i zapanjujuću indiferentnost prema problemima koji im život znače - piše na kraju saopštenja Ministarstva kulture i informisanja. Izvor није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2013 PUT RUŽAMA POSUT: Film bi trebalo deliti uz udžbenik iz istorije Pop kultura 06:48, 26.09.2013.Autor: Ljubomir Radanov 12 Pošalji e-mail Odštampaj tekst A Na snimanju sam se osećala kao kneginja. Bila sam uzbuđena jer nikad nisam radila ovaj žanr, kaže Tanja Bošković, koja tumači Milicu, ženu kneza Lazara Odlično se snašla u ulozi kneginje... Tanja Bošković Priča o velikoj žrtvi zbog Srbije! Ekipa filma „Put ružama posut“ pogledala je juče s novinarima priču koja prati nesrećnu sudbinu srpske princeze Olivere Lazarević, najmlađe ćerke kneza Lazara i kneginje Milice i žene sultana Bajazita. Nakon projekcije, utiske s predstavnicima sedme sile podelili su Tanja Bošković, Vesna Stanojević i Ljubomir Bulajić. Treba učiti decu - Privilegija je učestvovati u jednom ovakvom filmu. Bila sam veoma uzbuđena jer nikad nisam radila ovakav žanr. Imala sam prilike da nešto naučim. Tretirana sam kao kneginja - kaže Tanja, kojoj uopšte nije bilo teško da se uklopi sa ostatkom ekipe: - Bila bih srećna da naša deca ne budu više u prilici da o jednoj takvoj ženi ne znaju gotovo ništa. Dok sam se spremala za snimanje, iz škole sam znala samo da je princeza Olivera kao dete data Bajazitu. Od te rečenice napravljeno je veliko umetničko delo. Slične impresije o ovom dokumentarno-igranom filmu ima i Ljubomir Bulajić, koji je dočarao lik Stefana Lazarevića iz mlađih dana. - Prihvatio sam angažman bez razmišljanja. Ispostavilo se na kraju da smo uradili dobru stvar. Zemlja smo s bogatom istorijom, a ovaj film bih deci delio uz udžbenike istorije - naglašava Bulajić. Glavna uloga, pored sjajnog naratora Milana Cacija Mihailovića, poverena je Vesni Stanojević, koja od 1994. u Londonu i radi kao profesor glume. - Utisci su mi pomalo konfuzni. Svaki put kad dođem u Srbiju pokušavam da se snađem. Nisam igrala gotovo 15 godina, a u poslednje vreme baš dobijam ponude da se pojavim u projektima koji mi se dopadaju. Ovaj film je poklon ženama - istakla je Vesna. U subotu u Sava centru Specijalnu notu filmu daje muzika Svetislava Božića, koji je naslovnu temu komponovao po poemi „Serbia“ Miloša Crnjanskog. Beogradska premijera zakazana je za subotu u 20 sati u Sava centru, gde će u holu biti izloženi kostimi koje su nosili glumci. Novosađani će film videti u ponedeljak u bioskopu Arena, kad kreće i redovna filmska distribucija ostvarenja, koje je producirao Fond princeze Olivere. Vesna Stanojević: Ovaj film je poklon ženama Ljubomir Bulajić Ivana032 and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 lepooooooooo http://www.youtube.com/watch?v=VqDzCdOgD14 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 a može i ovako није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Da vidimo i primere kad se od radosti qka. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 moj dobar drug Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Opa crveni komplet. To je onaj najprofesionalniji koji ostaje u amanet unucima. Svaka čast. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 ipak ponekad plaču Цитат Anette је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 On 22. 10. 2013. at 19:51, Mironosica рече moj dobar drug :bendoff: :bendoff: :bendoff: :bendoff: :bendoff: :bendoff: :bendoff: Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 @@Aquilius Cratus, Hvala Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 31, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2013 QQriku. nana and Number15648 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 svet je načisto poludeo drže svoju decu zaključanu od podruma preko gepeka do ormara .... ubijaju kao da su na takmičenju pre neki dan sahraniše nesrećnu Jovanku , drže joj govore , a do juče nije imala leba da jede , o pasošu i da ne pišem umro Tijanić raduju se , ali ne kao hrišćani , već kao najgori mentalnii paćenici kažu nećemo više morati da plaćamo tv pretplatu e mukice drage , niste morali ni do sad da je plaćate , što ste je plaćali ? o kulturi komunikacije .... šta reći o tome , izgleda da smo svi zajedno ovce čuvali a tu je i noč veštica .... svi drugi su krivi za sve samo pojedinac koji osuđuje nije ni zašta kriv možda da i ja nađem krivca za sve ovo , možda će mi biti lakše da u nekog uperim prst i kažem : " ti si taj loš ! " , pa da se utopim u masu gnevnih ,ostrašćenih ljudi bez mozga neće da može nije me mama tako vaspitala , a i Jevanđelje me uči drugačije nek nam je Bog u pomoći ! Јаков. and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Bože hvala ti, što nisam kao ovi sa ŽRU Драшко, Mironosica and Баба је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Bože , pomozi mi da prihvatim volju tvoju није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 telefon razgovori , tupljenja, glupljena, prezaštićavanja , otkrivanja, bol , radost , realnost ,nezrelost,razumevanje , trpljenje .... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука