Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Ја јесам са Оним који Једини Јесте. Бог не зависи од временске одреднице, па се онда за човека поставља питање: кад је то тако? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Наш пали свет тумара по кртичњаку сопства,сујете и таштине.Гордост,смрт,усамљеност. И тражи од трговаца уље-радост.И добија од истих РАЗУЗАДНОСТ.Пет лудих девојака. И зато је силазак Духа Светога ЈЕДИНА РАДОСТ.Прва и Последња,Једина-Сверадост. Ту Дух улази у биће човека-дух,срце,ум,душу,тело и сведочи Христоса,Оца,Вечни Живот и РАДОСТ. Е те радости нема у искуству нас Хришћана.Зато смо ми у многоме и лажни сведоци. И то је тајна зашто је нема,и како је стећи.Јер то је једини сигуран знак да смо "успели" у животу Успели се из ове свестрадалне стварности до Сверадосне стварност Тамо где сви јесмо са Оним Који Једини Јесте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339185865' post='655221] чек, ако Бог одговара на питање ко је: ја јесам, како онда човек може да каже исто? Zašto ne bi mogao da kaže? Zar nijesmo svi Jedno/Jedan? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339186440' post='655227] Бог не зависи од временске одреднице, па се онда за човека поставља питање: кад је то тако? Što nije od tijela od Duha je "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 и колико то траје? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Sve dok ponovo ne povjerujemo da smo samo prah, i okrenemo se od nepropadivog "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Zašto ne bi mogao da kaže? Zar nijesmo svi Jedno/Jedan? а на основу чега да каже, ко човека дефинише? ево лакше питање, ко си ти човече? мислим да нисмо сви један/једно. баш због тога што нисмо самодовољни, баш због тога што људи гледајући у кукољ не виде жито, баш због тога што ко није с Њим - против Њега је. баш због таквих ствари је Адам преварен и пао, повукавши целу творевину у смрт. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Sve dok ponovo ne povjerujemo da smo samo prah, i okrenemo se od nepropadivog а како знаш да ли заиста јеси? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339186935' post='655241] а на основу чега да каже, ко човека дефинише? ево лакше питање, ко си ти човече? мислим да нисмо сви један/једно. баш због тога што нисмо самодовољни, баш због тога што људи гледајући у кукољ не виде жито, баш због тога што ко није с Њим - против Њега је. баш због таквих ствари је Адам преварен и пао, повукавши целу творевину у смрт. To može da kaže na osnovu samopotvrde: i onda niko neće trebati da vam kaže... Nismo samodovoljni ali smo cijeli, samo što to neki još ne znaju pa idu da traže sebe u stvarima koji nisu oni sami (kao i Adam) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339187004' post='655242] а како знаш да ли заиста јеси? Zato što kada Jesi, ne postavljaš to pitanje, jednostavno, jesi "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Zato što kada Jesi, ne postavljaš to pitanje, jednostavno, jesi није ли Бог Судија ко јесте син, пријатељ, брат, ... а не ми? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339187631' post='655255] није ли Бог Судија ко јесте син, пријатељ, брат, ... а не ми? Da bi bio sin, prijatelj, brat, prvo moraš biti ti (tj ja) a u stvari sin prijatelj i brat su sve sinonimi za Jedno (deterministički) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
amater Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Тако бих ја описала своје стање док нисам срела Христа! S obzirom da je tema neodređena, ovo je divan odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 To može da kaže na osnovu samopotvrde: i onda niko neće trebati da vam kaže... Nismo samodovoljni ali smo cijeli, samo što to neki još ne znaju pa idu da traže sebe u stvarima koji nisu oni sami (kao i Adam) кад си цео, зашто се онда тек остварујеш у односу с Христом/ближњим? дакле, човек се дефинише само у односу - да би могао бити отац мора бити деце коју је изродио или која га прихватају као таквог, да би могао бити мушкарац мора бити жене, да би био човек мора бити животиња и свега осталог што те разликује, да би био радник мораш имати шефа и посао ... значи, једно је имати потенцијал, сасим друго остварити се (не самим собом већ у односу с неким) и бити потпун. зато се човек и позива на испуњење ближњим, а у светој тајни брака то добија још једну димензију - да двоје постану једно. кад се човек испуњава Господом, постаје заједница с Једним који је Света Тројица. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Да разбијемо оштрину философске мисли и искористимо потенцијал неодређености наслова... Ово је реченица која младе девственике: а) узвишено приводи ка идеји о монашком подвигу, или б) баца у очајање јер ето "сви јесу само он није" dragisa је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука