Jump to content

`White sensation` журке: нова земља или пречица у сумрак?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Благо теби. :) Ипак, овим си нас вратио на ЈА политику.

p d drugacije ne umem da pristupim ovoj temi :D

Не волим кад ми кажу да се опустим gringrin они који ме не познају у опуштеном издању! .hvala.

Mi bre to u najboljoj nameri :) tj JA :P

И волела бих да ми неко појасни кованицу: Уживај у животу! Одувек ме то интересовало! :)

Ne razmisljas previse o irelevatnim stvarima jer trosis intelektualne resurse kojih imas dostupne par sati dnevno.

Tako je ja shvatam na JA politici:D

Naprimer da pricamo i uzivamo u drugim temama kao sto su:

Kako ti se svidja ovo suncano vreme, jel volis sunce i kako planiras da ga iskoristis? :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па да збиља,данас је превелика навалица ДиЏејева...начин на који они могу са врло јефтиним мелодијама и ритмом да окупе толику масу на поклоњење је заиста фасцинантна.Музика која у својој пројави на тим концертима,уопште не тражи пажњу и човјека оставља на цједилу,поптуно празног и углавном покреће неко извијање тијела у коме ипак има нешто болесно...Има онај шаљиви постер,на коме се човјек онесвјестио на улици,и пришао један да га придржи и тражи помоћ од људи који су се окупили,а свако одговара Ја сам Диџеј, и ја сам,и ја сам,и ја сам...:+)

Мада,питање је којем ћеш се приклонити музичком царству...Ја сам ипак за ове мало топлије вечери,гдје провејава мало и бајковитог и поетског :+) Ево детаља из Београда,незабораван концерт...И пазите,песма о животу - "Memento Mori",само туга велика,пјевач је напустио бенд.

То је лепо. Одлична је свирка. Мада, није све у избору музичког царства. Није то тек такав избор, естетски.

На пример, моја јако добра пријатељица, је пре само неколико година слушала Чорбу, па смо дошли до Рундека, па до џеза и некаквих фанк варијанти. Данас је загрижена за најтамнији транс:

http://youtu.be/e96lbFiG_k8

При томе, она није површна у свом доживљају света, онолико колико би мени било лакше да оценим такав развој. Чак могу рећи, пратећи њен живот: појачавањем степена њеног очајања и страха од старења, смрти, појачава се и њена готово наркоманска зависност од све безличнијих и безличнијих музичких праваца, до оних највише делиричних, као што је овај.

Уколико на основу развоја њеног духа могу да повучем ма какву паралелу са општим стањем, у том случају: јао, свете!

О томе сам говорила. ово није тема која би требало да расправља о укусима, већ о "бићу" музике, ако већ правимо нека поређења.

Ови правци су додатно опасни ( и вероватно је у томе и разлог великог успеха који помињеш) зато што активирају тело на хаотичан и солипсистички начин. И заиста, то сам приметила у неким изласцима када су пуштали миксиће, што више укључујем тело у тзв. плес, то сам више ван себе. Постоји прецизна граница губитка своје ипостаси, коју, морамо признати, не иницира тек тако друга музика, ма колико била мрачна, тешка, агресивна, итд.

Вероватно једино што пружа осећај сличан овоме је конзумација опијата и окултни транс.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

p d drugacije ne umem da pristupim ovoj temi :D

Mi bre to u najboljoj nameri :) tj JA :P

Ne razmisljas previse o irelevatnim stvarima jer trosis intelektualne resurse kojih imas dostupne par sati dnevno.

Tako je ja shvatam na JA politici:D

Naprimer da pricamo i uzivamo u drugim temama kao sto su:

Kako ti se svidja ovo suncano vreme, jel volis sunce i kako planiras da ga iskoristis? :)

Срећом, нисам ни осетила негативан тон, већ бих извукла и мало веће канџе! :)

Опет кажем благо теби! Хахахахах! У најбољој намери то кажем! :) Ако већ треба да уживам у сунцу, ваљда ћу изаћи напоље, а не о томе писати! 0442_feel

Интелектуалне ресурсе трошим на писање научног рада, па сам зато и привилегована да седим за овим сокоћалом.

У супротном бих радила нешто много паметније и кувала мужу ручак, што би свима било на радост и спасење, чак и диџеј Тиесту! Па и вама форумашима... Живео zru!!!!

Подели на овим сајтовима

Вероватно једино што пружа осећај сличан овоме је конзумација опијата и окултни транс.

Ја бих рекла да на мене класична музика делује јаче од опијата....

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

То је лепо. Одлична је свирка. Мада, није све у избору музичког царства. Није то тек такав избор, естетски.

На пример, моја јако добра пријатељица, је пре само неколико година слушала Чорбу, па смо дошли до Рундека, па до џеза и некаквих фанк варијанти. Данас је загрижена за најтамнији транс:

При томе, она није површна у свом доживљају света, онолико колико би мени било лакше да оценим такав развој. Чак могу рећи, пратећи њен живот: појачавањем степена њеног очајања и страха од старења, смрти, појачава се и њена готово наркоманска зависност од све безличнијих и безличнијих музичких праваца, до оних највише делиричних, као што је овај.

Уколико на основу развоја њеног духа могу да повучем ма какву паралелу са општим стањем, у том случају: јао, свете!

О томе сам говорила. ово није тема која би требало да расправља о укусима, већ о "бићу" музике, ако већ правимо нека поређења.

Ови правци су додатно опасни ( и вероватно је у томе и разлог великог успеха који помињеш) зато што активирају тело на хаотичан и солипсистички начин. И заиста, то сам приметила у неким изласцима када су пуштали миксиће, што више укључујем тело у тзв. плес, то сам више ван себе. Постоји прецизна граница губитка своје ипостаси, коју, морамо признати, не иницира тек тако друга музика, ма колико била мрачна, тешка, агресивна, итд.

Lijepo, što si ovo napisala, jer umjetnost nakon svega je ipak doživljaj svijeta oko nas ili njegovo kreativno izražavanje

Recimo ja sam od roka, hard roka, panka, metala, hard metala, ultra giga mega metala ( :D),

zatim svedalinki, etno, foklora itd došao do toga da mi je ovo bilo otkriće godine

dakle, repetitio est mater itd :D

ponavljajući ritam, sa malim varijacijama svakodnevnice plus glavna tema sve upakovano u naizgled bezlični i haotični raspored a opet u savršenoj harmoniji sa okolinom!!

(al ga nahvalih :D)

ovo bih mogao da slušam čitav dan da mi ne zasmeta niti dosadi

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Lijepo, što si ovo napisala, jer umjetnost nakon svega je ipak doživljaj svijeta oko nas ili njegovo kreativno izražavanje

Recimo ja sam od roka, hard roka, panka, metala, hard metala, ultra giga mega metala ( :D),

zatim svedalinki, etno, foklora itd došao do toga da mi je ovo bilo otkriće godine

dakle, repetitio est mater itd :D

ponavljajući ritam, sa malim varijacijama svakodnevnice plus glavna tema sve upakovano u naizgled bezlični i haotični raspored a opet u savršenoj harmoniji sa okolinom!!

(al ga nahvalih :D)

ovo bih mogao da slušam čitav dan da mi ne zasmeta niti dosadi

Хахахаха!!!! Тако је! Мени је то увек последња етапа у музичком мозаику, који се смењује месечно. После тога - Ватопед!! :) Ово ипак нешто говори... Ко има уши, нека чује...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Da,

čovjek traži duboke riječi, duboke misli, osjećanja, da ih potvrdi kod sebe ili popravi sebi dan i raspoloženje,

ali kao što kaže Tori Amos :What`s so amazing about really deep thoughts ;)

dakle konzumacija se zadovoljila sada idemo na nešto, ne dublje i profanije, već približnije (svakodnevnici) :)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Срећом, нисам ни осетила негативан тон, већ бих извукла и мало веће канџе! :)

Ma kakva negativa uzima pozitiva cili sistem mojih tkiva :D

Опет кажем благо теби! Хахахахах! У најбољој намери то кажем! :) Ако већ треба да уживам у сунцу, ваљда ћу изаћи напоље, а не о томе писати!

Pre nego sto sam ti napisao post bio sam kod ortaka na kafici u dvoristu, pa sam doso kuci da pokupim stvari i da ga sacekam i evo skoro se vratismo iz setnje. :)

Интелектуалне ресурсе трошим на писање научног рада, па сам зато и привилегована да седим за овим сокоћалом.

Svaka chast! :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1/Uzelac, M.: Horror musicae vacui.

Requiem za muziku i muzičare XX veka

http://www.scribd.com/%D0%97%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%9C/d/96512848-MilanUzelac-Horror-Musicae-Vacui

Sadržaj: 1. Avangardizam u muzici. 2. Serijalnost. 3. Muzički poentilizam. 4. Sonoristika. 5. Evropsko i neevropsko u evropskoj muzici. 6. Konkretna muzika. 7. Muzika po matematičkim projektima. 8. Prostorna muzika. 9. Minimalistička muzika. 10. Polistilistika. 11. Istorijski aspekt masovne muzike. 12. Socijalni aspekt masovne muzike. 13. Akustički aspekt masovne muzike.

2/FIlozofija muzike

http://www.scribd.com/%D0%97%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%9C/d/96512410-FilozofijaMuzike

Sadržaj. Uvod; 1 Musica mundana; 2 Musicainstrumentalis; 3 Epilog. Literatura

Подели на овим сајтовима

1/Uzelac, M.: Horror musicae vacui.

Requiem za muziku i muzičare XX veka

http://www.scribd.co...r-Musicae-Vacui

Sadržaj: 1. Avangardizam u muzici. 2. Serijalnost. 3. Muzički poentilizam. 4. Sonoristika. 5. Evropsko i neevropsko u evropskoj muzici. 6. Konkretna muzika. 7. Muzika po matematičkim projektima. 8. Prostorna muzika. 9. Minimalistička muzika. 10. Polistilistika. 11. Istorijski aspekt masovne muzike. 12. Socijalni aspekt masovne muzike. 13. Akustički aspekt masovne muzike.

2/FIlozofija muzike

http://www.scribd.co...ilozofijaMuzike

Sadržaj. Uvod; 1 Musica mundana; 2 Musicainstrumentalis; 3 Epilog. Literatura

Хвала велико, звучи корисно! ...

Подели на овим сајтовима

Isidiorice, nemoj da častiš na svaki post,

umislit ćemo da nešto pametno kazujemo :D

Морам, широке сам руке у кафани!!!! Хахахахах!

Речено је доста тога паметног и тачног.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Није ли ова постмодернистичка тежња ништавилу излаз из парадокса жудње за смрћу и страха од ње?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...