Таша Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Odgledah pola snimka .... tuzno Tadic prica nesto u sta ni sam vise ne veruje, ponekad mislim da i ne razume ovo sto govori; a ovaj Nikolic je takva prostacina i sirovina, prava seoska pacara - sokacara, da mi je prosto zao sto se veliki deo Srbije u njemu ogleda Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Као појединац можеш да преузмеш одговорност за свој живот. Немој ни по коју цену да радиш у државној фирми, труди се да будеш независан. Стално унапређуј своје знање и вештине. Темељ овог система јесу људи зависни од државне цуцле, ако таквих нема он се руши сам од себе. Информиши се о филозофији класичног либерализма и економији, ево бесплатне библиотеке са пуно феноменалних књига: http://mises.org/Literature Ако можеш да прочиташ само једну, нека то буде ова: http://www.fee.org/l...-in-one-lesson/ Овај коментар ће се односити и на твоју претходну поруку, да не загушујем форум цитирањем. Дакле, сложио бих се са свим наведеним, само си испустио једну чињеницу која неће дозволити да се деси то што саветујеш. Та чињеница је да ће систем-држава-власт мењати и прилагођавати своје методе и алате управљања и контроле у смислу да неће дозволити појединцу, ма како он био самосталан, да не зависи од државе. И они који су радили цео живот и издвајали за пензију су можда погрешили што су веровали да ће све функционисати увек по истом принципу и то је била њихова судбина, кажеш. Нека се освесте и нека раде још, али сад за себе, на имањима, кажеш. Само не рачунаш на то да и тај рад за себе има своје трошкове, да ће држава (а то већ и ради) учинити све да ти трошкови не могу бити покривени приходима, јер се то систему не исплати. "А у систем смо, бато, и ти и ја и татко..." (Варљиво лето). Јер систему не требају људи који ће да побољшавају систем, који ће да уведу једноставну економску логику у посао (мој предлог је уштедео 200.000 евра мојој фирми на годишњем нивоу), већ му требају људи који неће да таласају и који ће да буду спутани и везани многим начинима, од кредита и дужничког ропства до повећања пореза и цена свега што ти треба за "самосталност". Тако да та прича о некој самосталности мало теже пије воду као полуга за промену система. Слично је са свим гранама привреде и људске делатности па је мало тешко поверовати да би систем могао да се "уруши". Јер систем у основи послује по принципу који је Милош Обреновић спроводио, везано за питање да ли се раја буни или ћути. Једина разлика је у томе што су се системи контроле извештили до те мере да се много људи у овом тренутку самоконтролише и сами спроводе заштиту система. Е, у томе је снага данашњих система власти и ту не помажу повремене контролисане "побуне" и "штрајкови". Једноставно, систем је усавршио прави тренутак смањивања притиска у лонцу и ми се сви сад лепо кувамо на контролисаној ватрици. Пријатно нам било... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 То је велика и веома важна тема. Држава никада неће да се "самоконтролише", она има урођену тенденцију да се шири и преузима све већу контролу над људима. Народ мора да стекне тај инстикт да државу увек и у свему ограничава. Нажалост, код нас већина има управо супротан инстинкт... Најбоље што можемо је да се трудимо да будемо максимално независни и ширимо "добру вест". nishizawa је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 То је велика и веома важна тема. Држава никада неће да се "самоконтролише", она има урођену тенденцију да се шири и преузима све већу контролу над људима. Народ мора да стекне тај инстикт да државу увек и у свему ограничава. Нажалост, код нас већина има управо супротан инстинкт... Најбоље што можемо је да се трудимо да будемо максимално независни и ширимо "добру вест". Како народ стиче инстинкт који ће га заштитити ако систем контролише 99% истог тог народа (на директан начин, опстанком - плате, запошљавања, инвестиције, и индиректно - порези, даџбине, цене на наизглед слободном тржишту)? По мени, једини начин је да се систем натера да не мења правила свако мало (законе, прописе), јер народ може да функционише ако зна систем и само у том случају ће моћи да стигне до какве такве контроле. То је видљиво у системима у којима се закони спроводе по истим аршинима у дужем временском периоду. Овде је проблем у томе да свако ко се докопа система уноси своје измене, промене, прилагођавања, укида законе који му не одговарају, и тако у кратким периодима који не дозвољавају да народ схвати систем. А то је класично понашање диктатора... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Nikolić: Ako izgubim napuštam politiku i vraćam se menadžmentu Nikolić napominje da nikada do sada nije četiri puta zaredom izgubio izbore BEOGRAD, 17. maj 2012, (Njuz) – U svom poslednjem obraćanju javnosti pred nastupajuću izbornu tišinu, predsednički kandidat Tomislav Nikolić izjavio je da će, u slučaju da izgubi od Borisa Tadića, napustiti aktivno bavljenje politikom i vratiti se menadžmentu, koji je njegovo pravo zanimanje. - Umoran sam od politike. Ako mi građani ne daju priliku da ih vodim gde sam naumio, a gde je to, reći ću samo ako pobedim, onda se vraćam svojoj prvoj ljubavi, profesiji koju sam zapostavio, menadžmentu – kaže Nikolić. Predsednik Srpske napredne stranke je rekao da samo uz veliku žrtvu i samodisciplinu ostaje u trci za predsednika Srbije. - Ima tome više godina od kako sam poslednji put radio Balanced Scorecard analizu nekog preduzeća. Svako jutro otvorim poneki od Eksel fajlova u kojima sam sačuvao primere kada sam Mekkinzijevom metodom „sedam s“ tumačio zdravlje organizacione šeme neke korporacije – sa vidnom setom priča Nikolić. - Ne možete vi to da shvatite. Tu žrtvu koju činim za Srbiju. I, iako nikada nisam izgubio na izborima četiri puta zaredom, barem znam da ću u tom slučaju imati priliku da se vratim zanimanju za koje sam se školovao i koje neizmerno volim – izjavio je Tomislav Nikolić. CNN Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 TV ”DUEL”: Nikolić ubedljiviji / 10 komentara TV „duel“ predsedničkih kandidata DS Borisa Tadića i predsedničkog kandidata SNS Tomislava Nikoića pokazao je dve vrste politike i kampanje. Prva politika i kampanja koju prezentuje Boris Tadić je sterilna, naučena po marketinškim obrascima i bez života i anticipacije budućih poteza. Drugu vrstu politike i kampanje vodi Tomislav Nikolić. Ona je kritična, otvorenija, životnija i politički produktivnija. Lider SNS je pozitivno „provocirao“ lidera DS da se „izjasni“ o budućim potezima svoje politike, ali i da javno pruži odgovore na stanje koje imamo u državi, dok je Boris Tadić odgovarao „dosledno“ i bez argumentacije kako zahteva stanje u državi i društvu. Tomislav Nikolić je pokazao veći stepen političke i lične otvorenosti pred biračkim telom, dok je Boris Tadić postupao po „uptstvu“ svog tima i delovao je bledo, bez odgovora ne samo u vezi razvoja Srbije u narednih pet godina, već i u proteklih četiri odnosno osam godina. Tadić je „naučio“ svoj tekst i delovao je kao na „ispitu“ posle osam godina vlasti. Nikolić je bio sigurniji u sebe i kao opozicionar i kao čovek koji ima potrebu da saspe sve u lice Borisu Tadiću. Bivši predsednik Srbije bio je bez potrebnih odgovora shodno vremenu koje je proveo u vlasti. Tomislav Nikolić pokazao je veći stepen sigurnosti u sebe sa jasnim porukama o političkim obmanama i prevarama politike Demokratske stranke. Na sve to Tadić nije imao prave argumente, već se vraćao u raniju političku prošlost Nikolića koja nije predmet aktuelne kampanje. Boris Tadić je čitao svoj nastup i nije imao „snage“ da jačom argumentacijom „negira“ sumnje i „optužbe“ Tomislava Nikolića. Govor Borisa Tadića je bio kao iz „automata“, odnosno propagandno pozicioniran bez prave izborne suštine. Nikolić se pokazao da je vispreniji u neposrednom izražavanju svojih stavova. Građanima Srbije predočio je sva neispunjena politička obećanja bivšeg predsednika Srbije. Tadić je bio politički „bled“ i beživotan što govori da i sam ne veruje mnogo u ono što priča. Nikolić je pokazao da ima snagu argumenta i želju da pobedi. Tadić ide na pridobijanje drugih partija za svoju pobedu, a Nikolić traži podršku pre svega osiromašenog i poniženog „malog čoveka“ . Kod Borisa Tadića se vidi „umor“ od vlasti, ali i velika želja da vlada, a kod Tomislava Nikolića želja za promene kao vid demokratske procedure. U svakom slučaju, Nikolić je bio uspešniji u TV duelu. Ukoliko je ovaj TV duel presudan da se donese odluka ko će biti budući predsednik Srbije, može se reći da je to Tomislav Nikolić, političar koji se odrekao mesta lidera u političkoj partiji koju podržava najveći broj građana Srbije. Tomislav Kresović BK TV NEWS Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 0110_hahaha .smeha. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 "- Ima tome više godina od kako sam poslednji put radio Balanced Scorecard analizu nekog preduzeća. Svako jutro otvorim poneki od Eksel fajlova u kojima sam sačuvao primere kada sam Mekkinzijevom metodom „sedam s“ tumačio zdravlje organizacione šeme neke korporacije – sa vidnom setom priča Nikolić." Господе, подај му смирење.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ја сам прочитао све Александрове постове и онда сам за све написао на једном месту мој коментар. Ево неких Александрових постова, није ми намера да извачим из контекста: И ја и даље ни у једном од њих не видим никакву похвалу на рачун било којег од кандидата. Похвале си ти учитао, и када би мало боље размислио о разлозима из којих си то урадио, много тога би ти вероватно било јасније... Као што сам већ рекао, слажем се са већином његових коментара, али да неко ко је теолог да каже ипак ћу гласати за Тадића а да зна шта је ДС урадио СПЦ и владики Иринеју у Новом Саду, корупције на све стране (кад већ спомињете ЕУ и они говоре да наши медији нису слободни и да смо корумпирани на све стране), подстицање гашења села и пресељавање у градове, гушење пољопривреде, монополисти, афера и проневере државних пара где год се окренеш а нестручних људи пуна министарства, за њих ништа није свето само им је битно да су на власти и новац ... - пресликани комунизам само офарбан жутом бојом и по врх тога да теолог гласа за Тадића који је натерао своју прву жену да абортира то мени не иде једно са другим. Не постоји ни једна политичка странка или опција на нашој политичкој сцени од које Црква није претрпела некакву штету. У Србији не постоји политички лидер који на овај или онај начин није окрвавио руке. Иако је абортус заиста страшна ствар, све и да је ово што кажеш истина, то је занемарљива појединост у односу на сву политичку и кривичну одговорност (о моралној да не говоримо) која се може приписати апсолутно сваком политичком лидеру - било у Србији, било негде другде. Питање је само да ли си способан да отвориш очи и да сагледаш мало ширу слику... "nishizawa" немој да окрећеш моје речи и да поредиш моје изјаве са сектом, поента је што се ја не бавим политиком и нисам у ни једној странци али ми је Бог дао очи да видим и уши да чујем, и само преносим оно што видим и чујем, да људи не помисле да је све истина оно што виде на тв и у новинама. Црква и абортуси не иду заједно. Црква и комунизан не иду заједно. Црква и вук и јагњећој кожи - ђаво не иду заједно. Поједностављујеш и банализујеш ствари до максимума, и гледаш на ствари крајње једнострано. А Бог ти није дао очи и уши да видиш само једну страну, то јест, у овом случају, само један делић приче, и тиме оправдаваш своје политички мотивисане заблуде, и одбијаш да сагледаш реалност. Људи немој те се информисати преко ТВ и новина све је строго конторлисано, немојте бити обични пијуни жутих комуниста!!! На телевизији гледам само Игру престола и Mythbusters. Од новима читам само стрипове. У ствари, ти о мени и не знаш практично ништа. Једина слика о мени коју имаш је предрасуда да је свако ко не сматра да је Тадић оваплоћење зла пијун жутих комуниста. Искрено - после ових неколико постова које си оставио на форуму не гајим претерано велике наде да ће било шта од овога допрети до тебе. Свеједно, моје је било да покушам - ко зна, можда стварно почнеш да користиш очи и уши које ти је Бог дао за нешто друго, а не само за гутање политичке пропаганде... Александар Милојков and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Njuz .... bgcz and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Njuz .... Опасно се приближавају истини...у томе и јесте чар сатире. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Tomislav Nikolić je pokazao veći stepen političke i lične otvorenosti pred biračkim telom, dok je Boris Tadić postupao po „uptstvu“ svog tima i delovao je bledo, bez odgovora ne samo u vezi razvoja Srbije u narednih pet godina, već i u proteklih četiri odnosno osam godina. Tadić je „naučio“ svoj tekst i delovao je kao na „ispitu“ posle osam godina vlasti. Nikolić je bio sigurniji u sebe i kao opozicionar i kao čovek koji ima potrebu da saspe sve u lice Borisu Tadiću. Bivši predsednik Srbije bio je bez potrebnih odgovora shodno vremenu koje je proveo u vlasti. Do ovakvog zakljucka da dodjes mora budes gluv, slep i umno zaostao. posebno ovo: Nikolić je pokazao da ima snagu argumenta oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgcz Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Кад се ти брате укључиш у расправу, мени се више не чита уопште.Имам осећај да сви ми овде пишемо једним нормалним и разумљивим тоном, а само ти кад дођеш користе се речи попут "gluv, slep i umno zaostao." nirvanashop and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Какве су ти мисли, такав ти је живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Meni je licno Tadic bio smesan,delovao je kao neki robot koji je naucio napamet neki tekst i gledao je sto brze da ga izreferise kao da ce time da pokaze neku elokventnost i eminentnost.Delovao mi je vestacki,sterilno a Toma diploma je bi i ostao Gedza samo sto sad hoce u Evropu. nirvanashop, bgcz, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука