Boba Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Trebalo bi suprug da odluci kako bi se radio mozaik na ulazu u hram . Izvodjac je ponudio dva nacina izrade likova na ikoni. Prvi je da se rade klasicno ( kao mozaik) a drugi je da budu nacrtani kao na vitrazima.sad on ne moze da se odluci pa mu treba i jos neko misljenje.Crkvenom odboru je sve to lepo i oni se slazu sta god on da odluci. Pokusavam da ubacim slike ali mi ne ide. Da li moze neko mesto mene. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150929791619666&set=a.10150929791514666.436967.805704665&type=3&theater Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Bobo, ne može da se otvori sajt, kaže "currently unavailable". U svakom slučaju, mozaik je divna tehnika, danas verovatno daleko ređa jer pretpostavljam da je zahtevnija.. (dakle, predložila bih mozaik) "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Јун 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Podesila sam sad. Radi se o mozaiku koji ce se nalaziti iznad glavnog ulaza u hram.Nedoumica je u tome,kako raditi likove(lica) svetitelja.Maistor je predlozio da se radi u jednoj novijoj tehnici ,gde su likovi uradjeni u staklu a ostalo u sitnim kockicama.Radi se o ikoni Uspenja Presvete Bogorodice. Meni se iskreno to mnogo vise dopada ,jer im se mogu uraditi i fine linije i svetitelji dobijaju onaj blagi lik.Mada ,opet. klasicni mozaici su vise u duhu pravoslavlja.Nadam se da sad mogu da se vide slike.Prve dve su isti lik uradjene u tim razlicitim tehnikama a ostale 3 izgled buduceg mozaika.Hvala u napred. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Бобо, мени је ова витражна прелепа.Немам речи колико ми се допада. animal-smiley-075 bliss jeeee Баш као и теби што се више допада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 И заборавих. Што би оне мозаичне биле више у духу православља? Па нисмо и не морамо бити у Аја Софији. slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Svakako pravi mozaik... za mene je ova kombinacija pravog mozaika i glatke povrsine u staklu krajnje neukusna... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Јун 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Zaboravih da napomenem da je ove prve dve slike su samo primer kako to izgleda i nisu ikone. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Zaboravih da napomenem da je ove prve dve slike su samo primer kako to izgleda i nisu ikone. Па наравно да разумемо. 170fs799081 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 trenutno može da se vidi samo kombinacija staklo-mozaik (jedna slika, ili ja u nečemu grešim..) zanimljivo izgleda, ali važno je znati kakav je hram. ako je moderan/savremen, onda je možda ok. ako je tradicionalan, onda... "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Прави мозаик, то је увек прелепо. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Јун 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 https://www.facebook...05704665&type=1 Ma sva sam nesto smusena. Nisam postavila dobar link,Mislim da je ovaj ok,vidi se i izgled hrama. Mozaik bi bio oko 2,5 m2 i posto se radi o ikoni Uspenja ima oko 23 lika.Tehnika izrade je ta da se sastavlja od staklenih plocica otpriliker dimenzija 10 x10 mm i tu se javlja problem.Kako odraditi likove ( koji su sitni) a da to izgleda lepo i pristojno? Stanisic iz Sombora radi mozaik i njegova je preporuka ovo sa staklenim likovima.A opet ovo je klasican mozaik.U albumu je primer ikone, razlika u obicnom i ovom drugom vitrazu i kako to sve izgleda na hramu.Hvala Vam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 И ја гласам за класичан мозаик, онај спој са "витражем" ме је баш пресекао непријатношћу . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука