Jump to content

Препоручена порука

Trebalo bi suprug da odluci kako bi se radio mozaik na ulazu u hram . Izvodjac je ponudio dva nacina izrade likova na ikoni. Prvi je da se rade klasicno ( kao mozaik) a drugi je da budu nacrtani kao na vitrazima.sad on ne moze da se odluci pa mu treba i jos neko misljenje.Crkvenom odboru je sve to lepo i oni se slazu sta god on da odluci.

Pokusavam da ubacim slike ali mi ne ide. Da li moze neko mesto mene. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150929791619666&set=a.10150929791514666.436967.805704665&type=3&theater

Подели на овим сајтовима

Bobo, ne može da se otvori sajt, kaže "currently unavailable".

U svakom slučaju, mozaik je divna tehnika, danas verovatno daleko ređa jer pretpostavljam da je zahtevnija..

(dakle, predložila bih mozaik)

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Podesila sam sad. Radi se o mozaiku koji ce se nalaziti iznad glavnog ulaza u hram.Nedoumica je u tome,kako raditi likove(lica) svetitelja.Maistor je predlozio da se radi u jednoj novijoj tehnici ,gde su likovi uradjeni u staklu a ostalo u sitnim kockicama.Radi se o ikoni Uspenja Presvete Bogorodice. Meni se iskreno to mnogo vise dopada ,jer im se mogu uraditi i fine linije i svetitelji dobijaju onaj blagi lik.Mada ,opet. klasicni mozaici su vise u duhu pravoslavlja.Nadam se da sad mogu da se vide slike.Prve dve su isti lik uradjene u tim razlicitim tehnikama a ostale 3 izgled buduceg mozaika.Hvala u napred.

Подели на овим сајтовима

Svakako pravi mozaik... za mene je ova kombinacija pravog mozaika i glatke povrsine u staklu krajnje neukusna...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

trenutno može da se vidi samo kombinacija staklo-mozaik (jedna slika, ili ja u nečemu grešim..)

zanimljivo izgleda, ali važno je znati kakav je hram. ako je moderan/savremen, onda je možda ok. ako je tradicionalan, onda...

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook...05704665&type=1

Ma sva sam nesto smusena. Nisam postavila dobar link,Mislim da je ovaj ok,vidi se i izgled hrama. Mozaik bi bio oko 2,5 m2 i posto se radi o ikoni Uspenja ima oko 23 lika.Tehnika izrade je ta da se sastavlja od staklenih plocica otpriliker dimenzija 10 x10 mm i tu se javlja problem.Kako odraditi likove ( koji su sitni) a da to izgleda lepo i pristojno? Stanisic iz Sombora radi mozaik i njegova je preporuka ovo sa staklenim likovima.A opet ovo je klasican mozaik.U albumu je primer ikone, razlika u obicnom i ovom drugom vitrazu i kako to sve izgleda na hramu.Hvala Vam.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...