feeble Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Video sam da ih ima. I gotovo uvek o tome pricaju ili monasi ili je knjiga takva da je napisana po uzoru na neke monaske. U svakom slucaju, nisu me bas nesto odusevile. Broj knjiga nije merilo zapustenosti neke teme. Да, није број мерило. Него си ти рекао да се само прича о монаштву. То је нека теза која се често провлачи кроз разне тезе. Мени се чини да нпр. попови на проповеди врло ретко причају о монаштву а чешће о браку и породици. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Нису криви аутори што не задовољавају твоје високе критеријуме, мало људи има такву богату машту и ширину ума LOL za brak ti je mašta presudna stvar ne, sad ozbiljno... nisu moji kriterijumi visoki nego su njihovi kriterijumi niski... mrzim ovo izokretanje teza al ovde stvarno to mislim- ne možeš pravoslavcu da kažeš da majke ne treba da vrše abortus i da će nas biti sve manje, da tako vredjamo Boga i da treba što više dečice da bude u crkvi... ljudi imaju realne probleme, živi ljudi od krvi i mesa... a neko ti pod nos stavi generalizacije i opšte poznate podatke ... ako vaši sveštenici imaju sadržajnije besede - ja vam zavidim katja, Милан Меденица :) and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 На ком језику чита? На енглеском, али коментар се односи више на садржај него на стил. То су приче неке његове, ништа велико. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 generalno, mi hocemo da nas cesu po usima i da se sve prilagodi nama i nasim potrebama... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 ja više volim da mi se kaže nešto što ima realne veze sa problemom i po mogućstvu da ne traje dugačko (makar mi i ne išlo u prilog) nego da me češu po ušima... samo razmišljam naglas, naravski Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 LOL za brak ti je mašta presudna stvar ne, sad ozbiljno... nisu moji kriterijumi visoki nego su njihovi kriterijumi niski... mrzim ovo izokretanje teza al ovde stvarno to mislim- ne možeš pravoslavcu da kažeš da majke ne treba da vrše abortus i da će nas biti sve manje, da tako vredjamo Boga i da treba što više dečice da bude u crkvi... ljudi imaju realne probleme, živi ljudi od krvi i mesa... a neko ti pod nos stavi generalizacije i opšte poznate podatke ... ako vaši sveštenici imaju sadržajnije besede - ja vam zavidim Можда никоме до сада није пало на памет да пореди литургију и љубавно сједињење супружника, само размишљам наглас.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Zbog toga što neki naši popovi smatraju da je seks nešto što je potpuno odvojeno od naših ličnosti kad smo u crkvi, zato što vole da nas seckaju i zato što se neki monasi gnušaju seksa (nemajući pojma o istom a budući zadojeni anti-seksualnom duhovnošću-što i nije loše za monaha dok ne počne da te kalemi na svoju GRANJKU) pa po toj logici valjda misle da u crkvi na liturgiji treba da iz sebe iznesemo sve najbolje i da se pokažemo u najboljem svetlu (kao da nas Bog ne zna van crkve) a posle toga opet možemo da se vratimo u realnost i da radimo radnju (izvinjavam se za izraz-poneo me trenutak) u tom smislu ovaj forum je vrlo sličan toj vrsti duhovnosti- svako iz sebe iznosi samo ono što želi i što mu prija... što valjda i nije loše LOL ne tvrdim da sam u pravu... samo naglas razmišljam Моци, не знам да ли си читао Соловјева на ту тему, ако ниси топло препоручујем, јер он баш инсистира на полној љубави између мушкарца и жене као основи идентитета сваког човјека. w.a.mozart and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Можда никоме до сада није пало на памет да пореди литургију и љубавно сједињење супружника, само размишљам наглас.. ma kakvi, pa šta bi onda eros bio http://www.spc.rs/sr/promocija_knjige_hrista_janarasa_licnost_eros Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Св. Григорије Богослов каже: „Још увек се ниси венчао у телу? Не бој се овога освештања, јер ћеш бити чист и после Брака“ (Беседа о Светоме Крштењу). Сексуално сједињење мужа и жене у хришћанскоме браку је освештано, посвећено, благословено, сакрално, свето. И - добро. Nije loš tekst... mada se ne slažem sa svime http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/seksualnost.htm Милан Меденица :), Драшко and laetitia је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Моци, не знам да ли си читао Соловјева на ту тему, ако ниси топло препоручујем, јер он баш инсистира на полној љубави између мушкарца и жене као основи идентитета сваког човјека. e, nisam... tu sam tanak-malo sam nešto čitao od njega al mi se dopao taj ženski princip i te fore... mada se nisam utripovao pogledaću,svakako... je l u pitanju knjiga ili misliš uopšte na njegov opus Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 e, nisam... tu sam tanak-malo sam nešto čitao od njega al mi se dopao taj ženski princip i te fore... mada se nisam utripovao pogledaću,svakako... je l u pitanju knjiga ili misliš uopšte na njegov opus Ма има књига ал' ево овде имаш понешто ако те не мрзи читати (пази има више страна :0104cheesy: ) http://emaus-biblioteka.blogspot.com/2009/02/ii.html w.a.mozart and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Да, није број мерило. Него си ти рекао да се само прича о монаштву. То је нека теза која се често провлачи кроз разне тезе. Мени се чини да нпр. попови на проповеди врло ретко причају о монаштву а чешће о браку и породици. Pricaju, jos kako. Sem sto su sve te price toliko izlizane i suplje da jednostavno nisu realne. Opet dolazimo do onoga sto je Lazar govorio a to je da hriscane posmatramo kao super pravoslavce, koji svi neprestano zive liturgiju(maksimalisticka ekslisiologija, kako rece), i kojima onda mozemo davati gotova i unapred smisljena resenja na razlicite probleme. Nama su potrebne knjige o braku zasnovane na realnom zivotu, a ne na nekoj predstavi o hriscanskom braku koja ne postoji nigde sem u glavama doticnih. Bukvalno dodje coveku da se oseti kao da ga niko ne slusa kad cita takve stvari. w.a.mozart, Милан Меденица :) and Макрина је реаговао/ла на ово 3 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 slušanje je podvig Sherlock H. and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Moci dobro zbori, evo ako ne verujete njemu vladika Porfirije o tome govori Милан Меденица :), w.a.mozart and katja је реаговао/ла на ово 3 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Јун 4, 2012 Пријави Подели Написано Јун 4, 2012 Vladika Porfirije je melem za dušu feeble and Таша је реаговао/ла на ово 2 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука