Аурор Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Читаш ли ти моје одговоре? Где сам рекао да је комунизам нешто добро? Naravno da čitam, i to pažljivo, što? A gde sam ja rekao da si ti rekao da je komunizam nešto dobro? Поменуо сам како гледам на Русију у саставу СССР због тога што си ми залепио етикету русофила само због тога што се не слажем са подацима које си износио овде. И у том сам контексту хтео да нагласим да чак и када бих био русофил,немам разлога да правдам било какве совјетске злочине. Ko ti je zalepio etiketu rusofila? И није истина. Није истина да је Украјина била ограђена, није истина да су Украјинци трпели терор који је био нешто већи од остатка становништва Совјетског Савеза. Ukrajina i Kazahstan su bili centar narodnjačkog otpora, iz tog razloga je, između ostalog, i urađeno, ne sporim da su umirali i na drugim mestima. Кретање је било ограничено свим становницима СССР, не само Украјинцима, јер су се тада управо уводиле личне карте, а сељаци (па и украјински сељаци) су споро узимали лична документа. Тих две године, кретање је Украјинцима додатно отежано јер се тако желео спречити талас миграције који је уследио због глади. Али ни то није било ограничено само на Украјину. И Казахтанци су имали исти третман, јер је та глад погодила и Казахстан, регион Волге, Северни Кавказ, Западни Сибир и Јужни Урал. Разлика је само била у томе што је густина насељености у Украјини била много већа, па је умрло више Украјинаца него осталих. Дакле, имали су апсолутно исти третман и трпели исти терор као и сви остали становници СССР. Све остало је најобичнија лаж. Ma važiš, momak. Inače, ne moraš verovati svemu što piše na vidovdanu. Видећеш и да у самој Украјини постоје огромна неслагања око теорије да је народ намерно изгладњиван. Истражиш ли још мало, видећеш и ко те приче фура по Украјини. Pro-zapadni lobi sačinjen od korumpiranih političara, članova masonskog pokreta i Bilderberg grupe, sa izrazitim anti-ruskim i anti-pravoslavnim duhom, je l' tako? Нису имали разлога да становништво изгладњују, јер су имали ЧК (касније НКВД), који је сејао страх и трепет по целом СССР. Ova odvala je toliko smešna da je za bez komentara. Isto kao kada bi rekao da za holokaust nije imalo razloga jer SS i Gestapo već seju strah i trepet po Evropi. Комунизам нисам правдао, не знам због чега ми пишеш о комунистичким злочинима (о којима вероватно знаш на основу оног филма који је овде на сајту једном био постављен), сматрам га тек мало мањим злом од нацизма (утолико што комунисти ипак нису правили фабрике за истребљење људи). Gledaj ukupan broj žrtvi umesto toga da li je ubijanje bilo industrijsko ili ne. Е, сад, можеш ти да тераш ту фенси причу, лепо је бити забринут због неких стравичних догађаја, али би могао и мало да истражиш и да видиш да је неистинита. А због чега је та неистина смишљена и када је почела да се потура видећеш уколико будеш истражио много више. Smišljena je od strane zlog zapada i njihove propagandne mašinerije da bi se Rusija i Rusi pokazali u lošem svetlu, i to je sve laž! А онда би могао стварно да се задубиш у ту тему, уколико те интересује и да истражиш праве злочине које су комунисти вршили, и да стварно схватиш колико је тај режим био наказан. И опет понављам: не само у СССР-у. И у Југославији, Кини, Вијетнаму, по источној Европи, свуда где је владао комунизам. Pa naravno da je bio nakazan, šta sa tim? Ja nisam u pravu kada to asociram sa Rusima, a vi ste u pravu kada to asocirate sa ateistima i ateizmom? Ima logike. Sve što ja hoću da kažem je, da si ti Ukrajinac, mrzeo bi ih ko pse, a ti mi tu prosipaš priče o industrijalizaciji, ravnomernoj raspoređenosti žrtvi i ne znam ni ja čemu. To sam radio u cilju podvlačenja zajedničke tiranske crte svetskim moćima. Drugo, nemamo pravo da se žalimo na američku tiraniju i nasilje u vezi Kosova ako opravdavamo i podržavamo rusku tiraniju i nasilje u vezi Abhazije i Južne Osetije, pošto je to u suštini jedno te isto. P.S. zbog bezobrazluka, drskosti (pročitaj samo podvučeno i prelistaj druge postove) i sve zagrejanijih i zagrejanijih odgovora iz posta u post, ja razgovor sa tobom završavam. 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Naravno da čitam, i to pažljivo, što? A gde sam ja rekao da si ti rekao da je komunizam nešto dobro? Ko ti je zalepio etiketu rusofila? Ukrajina i Kazahstan su bili centar narodnjačkog otpora, iz tog razloga je, između ostalog, i urađeno, ne sporim da su umirali i na drugim mestima. Ma važiš, momak. Inače, ne moraš verovati svemu što piše na vidovdanu. Pro-zapadni lobi sačinjen od korumpiranih političara, članova masonskog pokreta i Bilderberg grupe, sa izrazitim anti-ruskim i anti-pravoslavnim duhom, je l' tako? Ova odvala je toliko smešna da je za bez komentara. Isto kao kada bi rekao da za holokaust nije imalo razloga jer SS i Gestapo već seju strah i trepet po Evropi. Gledaj ukupan broj žrtvi umesto toga da li je ubijanje bilo industrijsko ili ne. Smišljena je od strane zlog zapada i njihove propagandne mašinerije da bi se Rusija i Rusi pokazali u lošem svetlu, i to je sve laž! Pa naravno da je bio nakazan, šta sa tim? Ja nisam u pravu kada to asociram sa Rusima, a vi ste u pravu kada to asocirate sa ateistima i ateizmom? Ima logike. Sve što ja hoću da kažem je, da si ti Ukrajinac, mrzeo bi ih ko pse, a ti mi tu prosipaš priče o industrijalizaciji, ravnomernoj raspoređenosti žrtvi i ne znam ni ja čemu. To sam radio u cilju podvlačenja zajedničke tiranske crte svetskim moćima. Drugo, nemamo pravo da se žalimo na američku tiraniju i nasilje u vezi Kosova ako opravdavamo i podržavamo rusku tiraniju i nasilje u vezi Abhazije i Južne Osetije, pošto je to u suštini jedno te isto. P.S. zbog bezobrazluka, drskosti (pročitaj samo podvučeno i prelistaj druge postove) i sve zagrejanijih i zagrejanijih odgovora iz posta u post, ja razgovor sa tobom završavam. 138999 Видовдан не читам, русофил или било који други "фил" нисам. Комунизам слободно повезуј с Русима, нико ти не брани, али би било корисно да о комунизму нешто прво и сазнаш. Пре него што кренеш да причаш о томе. Што се Украјинаца тиче, код њих око овог питања не постоји јасан став, подељени су око овог питања доста (углавном преовладава мишљење које је заступљено у тренутној владајућој идеологији), али би и за то опет морао да се помучиш и да истражиш мало. Википедија и Интернет клипови са идеолошки прихватљивих сајтова нису довољни. А што се осталих ствари тиче, ти очигледно не читаш оно што сам ти писао. Јер нисам писао о Американцима, Русима, масонима, Косову, Абхазији, Јужној Осетији, него о глади која је захватила огроман простор у СССР-у, глади која је највише погодила Украјину. И износио чињенице о томе да је прича о намерном изгладњивању глупост и измишљотина, а ти износио идеолошке трактате и падао у ватру, као да је неко овде оправдавао комунизам. А што се безобразлука и дрскости тиче... Изгледа да је врхунски безобразлук и дрскост не слагати се са твојим мишљењем. А чињенично побијање глупости које си негде покупио је изгледа падање у ватру. А ти само прочитај ово подвучено у задњем твом посту, па онда прелистај и остале, видећеш и ко је безобразан и дрзак. Свеко добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Пази брате, став да је "индустријализација" довела до помора неколико милиона људи једино може да се објасни идеолошком предрасудом. Без обзира како су је глупаво комунисти спроводили. Пре ће бити да се Руси свим силама упињу и шире пропаганду него да то чини Запад ког се та читава прича уопште и не тиче... Они ту имају велики интерес јер људи који су спроводили Холодомор дан данас живе у сред Москве као "народни хероји" и примају државне пензије. А председник је КГБ-овац за ког је пропаст СССР-а била "велика трагедија". Млађони and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Пази брате, став да је "индустријализација" довела до помора неколико милиона људи једино може да се објасни идеолошком предрасудом. Без обзира како су је глупаво комунисти спроводили. Пре ће бити да се Руси свим силама упињу и шире пропаганду него да то чини Запад ког се та читава прича уопште и не тиче... Није проблем у индустријализацији као таквој, него у њиховом спровођењу "брзе" индустријализације, где су се села чистила од сељака који су принудно терани у новоизграђене фабрике. На селима није остао ко да ради и обрађује земљу. А када се то склопи са лошом годином, добије се катастрофа. И опет понављам: то се дешавало у СВИМ комунистичким земљама, јер су се све развијале преко лешева људи који су били само безличне цифре. Гледај послератну СФРЈ или Кину у "Великом скоку напред" или у "Културној револуцији", па ће да ти буде јасно о чему причам. И опет: глад није била ограничена само на Украјину. Овакве приче од њих праве обичне лудаке, што је, по мом мишљењу, веома лоше јер се тиме прикрива једна сатанска прецизност којом су радили. Ако ти то што су они радили сведеш на ниво нечијег лудила, онда га оправдаваш за далеко горе и погубније ствари које је радио свесно. А иначе "Руси" немају разлога за ширење пропаганде, јер је Стаљин, који је био све у тој држави, и кога Украјинци криве за ово, био Грузин. Прича о глади која је намерно изазвана ради убијања Украјинаца је имала идеолошку сврху и служи тој сврси, али ајд сад да не скрећемо са теме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Стаљин није ишао сам около и убијао људе, него су то радили други за њега - од којих су већина били Руси. Исто као што Тито није био Србин, али су Срби 90% били комунисти. Нису то радили неки људи који су пали с` Марса, па онда кад је пао комунизам одједном нестали, а остали само анђели... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Није проблем у индустријализацији као таквој, него у њиховом спровођењу "брзе" индустријализације, где су се села чистила од сељака који су принудно терани у новоизграђене фабрике. На селима није остао ко да ради и обрађује земљу. А када се то склопи са лошом годином, добије се катастрофа. И опет понављам: то се дешавало у СВИМ комунистичким земљама, јер су се све развијале преко лешева људи који су били само безличне цифре. Гледај послератну СФРЈ или Кину у "Великом скоку напред" или у "Културној револуцији", па ће да ти буде јасно о чему причам. И опет: глад није била ограничена само на Украјину. Ako su sirovine hteli da iskoriste za hiper-industrijalizaciju kao što tvrdiš, zašto su onda izvezli rekordne količine hrane te godine? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Да брате, али видиш колико је раширена заблуда... Просто невероватно како су социјалисти успели да се провуку кроз историју и да су људи дан данас, после свега, уверени да је то у основи једна племенита идеја коју су ето неки мало злоупотребили. А то "мало" је у ствари најгори злочин у историји човечанства. Pomenuo si najednoj od tema, o oporezovanju programera u Srbiji, nesto kao "'ajde da se mi pokupimo svi na pusto ostrvo". Pa te pitam, ako bi mi tako nesto resili i otisli na pusto ostrvo, ko bi bio i po kom pravu vlasnik zemlje na tom ostrvu? I svega sto je u zemlji ili na zemlji? Kako bi se pravilno podelila zemlja, ako bi opste bilo pravedno deliti nesto sto nije nase? I drugo pitanje... koliko je zlocina pocinjeno i koliko je zrtava nevinih do sada bilo zbog "vlasnistva" nad zemljom i onim u i nad zemljom? Pa ko je veci izvor zla i smrti? Privatna svojina ili zajednicka-drustvena? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Ako su sirovine hteli da iskoriste za hiper-industrijalizaciju kao što tvrdiš, zašto su onda izvezli rekordne količine hrane te godine? Нису рекордне количине, али су извезли. Не знам шта их је натерало на то, вероватно да су им биле потребне паре. Као што је Југославија извозила струју деведесетих док су овде биле рестрикције јер није било других изора прихода. А као што сам већ рекао малопре, комунизам је био систем познат по апсолутној незаинтересованости за судбину човека. Тако да ако су морали да бирају да имају паре да наставе индустријализацију по цену да им људи скапавају, бирали су паре а не људе. Али то не значи да су глад изазвали намерно. То значи да смо дошли до суштине тог режима, до суштине која је, по мени, далеко страшнија него да се бавимо глупим причама типа изазвали су глад намерно. А ево ти нешто што сам нашао на једном сајту у вези ове глади: While Moscow banqueted, Ukraine hungered. Иако се радило о комунистима, а не о Русима (Украјинци су имали довољно својих комуниста да владају у Украјини, није им требало да увозе руске комунисте), на сајтовима се прича о страшним Русима који су изазвали глад у Украјини и намерно побили неколико милиона људи. То што је глад била и у другим регионима, које сам малопре навео, нико ни не помиње. Е, сад, јел познато зазвучала она реченица? Ево, да подсетим: Загреб ради, Београд се гради. Трепча ради, Београд се гради... Сад у новије време имамо и Крагујевац ради, Београд се гради. На жалост. То је једна од прича које се користе у пропаганди. То није завера, о пропаганди те врсте се пишу студије и књиге, раде се докторати на тему пропаганде која за циљ има да дестабилизује или разбије противника. То је само једно од средстава борбе против противника, посебно када је противник и идеолошки противник. За време Другог светског рата, Американци су о Јапанцима причали свакакве гадости, чак су и своје Јапанце, са америчким држављанством, који у Јапану никада нису ни били, затварали у логоре по САД. Хитлер је исто користио ову врсту пропаганде кад год је требало да оцрни неког непријатеља против кога ће да крене у рат. А не морам да причам каква је била ратна пропаганда на овим просторима, са свих страна, без изузетка. Стварно ми се не прича о овоме више, јер долазим у позицију да звучим као да браним једно архизло које се зове комунизам, што ми никако није драго. Ако неко хоће да верује да је ово био геноцид, нека верује. Ја не верујем, рекао сам и због чега, дао сам аргументе. Али ми није пријатно да учествујем у расправи и да на било који начин браним комунизам и комунистичке крвнике, чак и да побијам очигледну лаж која је лансирана из других разлога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Pomenuo si najednoj od tema, o oporezovanju programera u Srbiji, nesto kao "'ajde da se mi pokupimo svi na pusto ostrvo". Pa te pitam, ako bi mi tako nesto resili i otisli na pusto ostrvo, ko bi bio i po kom pravu vlasnik zemlje na tom ostrvu? I svega sto je u zemlji ili na zemlji? Kako bi se pravilno podelila zemlja, ako bi opste bilo pravedno deliti nesto sto nije nase? I drugo pitanje... koliko je zlocina pocinjeno i koliko je zrtava nevinih do sada bilo zbog "vlasnistva" nad zemljom i onim u i nad zemljom? Pa ko je veci izvor zla i smrti? Privatna svojina ili zajednicka-drustvena? У пракси вероватно су сва острва већ у нечијем власништву тако да би морало да се откупи. Теоријски, у првобитној заједници људи су полагали право на део земље на основу рада који су уложили, нпр. посејали њиву или саградили кућу. Друго питање ми није сасвим јасно. На шта мислиш када кажеш да су злочини почињени због власништва? Ако је неко бранио своју својину од лопова или слично то није злочин. Или нисам разумео... "Друштвена својина" по дефиницији подразумева примену силе јер све настаје као производ појединца, а да би постало "друштвено" мора да му се одузме. Зато сваки социјалистички систем, ако се спроводи доследно, мора да прерасте у тоталитарну државу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 У пракси вероватно су сва острва већ у нечијем власништву тако да би морало да се откупи. Теоријски, у првобитној заједници људи су полагали право на део земље на основу рада који су уложили, нпр. посејали њиву или саградили кућу. Друго питање ми није сасвим јасно. На шта мислиш када кажеш да су злочини почињени због власништва? Ако је неко бранио своју својину од лопова или слично то није злочин. Или нисам разумео... "Друштвена својина" по дефиницији подразумева примену силе јер све настаје као производ појединца, а да би постало "друштвено" мора да му се одузме. Зато сваки социјалистички систем, ако се спроводи доследно, мора да прерасте у тоталитарну државу. Na osnovu kog prava su oni prvi uopste i poceli da obradjuju zemlju? I na osnovu kog prava opstaju kao vlasnici? A na zlocine pocinjene zbog vlasnistva su svi zlocini pocinjeni radi osvajanja ili odbrane teritorije. Da li u vreme staroga rima, feudalizma ili danas nebitno je. Jer svaki rat je vodjen zbog svojine. A komunisti su zlocine pocinili u pokusaju da preokrenu stvari i ukini privatnu svojinu.I zlocini komunista u odnosu na sve zlocine pocinjene u ime "svojine", "privatne" "prava svojine" su nemerljivo manji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 У пракси вероватно су сва острва већ у нечијем власништву тако да би морало да се откупи. Теоријски, у првобитној заједници људи су полагали право на део земље на основу рада који су уложили, нпр. посејали њиву или саградили кућу. Друго питање ми није сасвим јасно. На шта мислиш када кажеш да су злочини почињени због власништва? Ако је неко бранио своју својину од лопова или слично то није злочин. Или нисам разумео... "Друштвена својина" по дефиницији подразумева примену силе јер све настаје као производ појединца, а да би постало "друштвено" мора да му се одузме. Зато сваки социјалистички систем, ако се спроводи доследно, мора да прерасте у тоталитарну државу. Na osnovu kog prava su oni prvi uopste i poceli da obradjuju zemlju? I na osnovu kog prava opstaju kao vlasnici? A na zlocine pocinjene zbog vlasnistva su svi zlocini pocinjeni radi osvajanja ili odbrane teritorije. Da li u vreme staroga rima, feudalizma ili danas nebitno je. Jer svaki rat je rodjen zbog svojine. A komunisti su zlocine pocinili u pokusaju da preokrenu stvari i ukini privatnu svojinu.I zlocini komunista u odnosu na sve zlocine pocinjene u ime "svojine", "privatne" "prava svojine" su nemerljivo manji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 На основу права на живот. Јер ако си ти своје време (тј. свој живот) уложио да нешто направиш, онда нико нема права да ти то одузме, јер тиме ти индиректно одузима део живота. Зато не може да постоји систем без приватне својине, осим ако нико ништа не ради и не производи... Ово друго - ратови нису вођени "због својине", тј. није својина сама по себи узрок ратова. Узрок је то што неки људи нису желели да до својине долазе својим радом и добровољном разменом, већ насиљем. Значи решење није "укинути својину", него "укинути насиље". Комунисти су урадили управо супротно - укинули су својину и озаконили насиље. Зато су завршили тако како јесу... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 На основу права на живот. Јер ако си ти своје време (тј. свој живот) уложио да нешто направиш, онда нико нема права да ти то одузме, јер тиме ти индиректно одузима део живота. Зато не може да постоји систем без приватне својине, осим ако нико ништа не ради и не производи... Ово друго - ратови нису вођени "због својине", тј. није својина сама по себи узрок ратова. Узрок је то што неки људи нису желели да до својине долазе својим радом и добровољном разменом, већ насиљем. Значи решење није "укинути својину", него "укинути насиље". Комунисти су урадили управо супротно - укинули су својину и озаконили насиље. Зато су завршили тако како јесу... На основу права на живот. Svi imamo pravo na zivot. I oni bez zemlje i latifondisti. Socijalisticka ideja je to. Ne moze neko da poseduje 10 000 ha i da ne mrda malim prstom , jer priznaces da taj ne sedi za traktorom, a drugi da nema nista. Tu nepravdu su ispravljale socijalisticke revolucije. Kroz agararne reforme na primer. Јер ако си ти своје време (тј. свој живот) уложио да нешто направиш Ko je kakav rad ulozio u "pravljenje " zemlje da bi na osnovu tog rada polagao pravo na nju? I kako je uopste moguce posedovati zemlju? Kao vazduh na primer. Upravo tu je izvrseno nasilje, pocetkom polaganja "prava" na zemlju. Tu nelogicnost socijalisticka ideja pokusava da ispravi. To su i komunisti pokusali u svojim revolucijama. I pocinili su zlocine. Ali ni oni koji brane tu "svojinu" nisu i ne cine nista manje zlocine. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Svi imamo pravo na zivot. I oni bez zemlje i latifondisti. Socijalisticka ideja je to. Ne moze neko da poseduje 10 000 ha i da ne mrda malim prstom , jer priznaces da taj ne sedi za traktorom, a drugi da nema nista. Tu nepravdu su ispravljale socijalisticke revolucije. Kroz agararne reforme na primer. Ако нема насиља, онда је неко морао да ради да би зарадио то што има. Ту нема никакве неправде, напротив. Други исто тако могу да раде и зараде па ће имати. Ако је нешто стечено насиљем, онда то треба исправити по закону како је већ ред - на суд, па ни по бабу ни по стричевима. Е сада, социјалисти су сваку приватну својину прогласили за насиље и онда побили свакога ко је имао фабрику или било шта. А многи од њих су тешком муком и радом дошли до тога. Какво је то "исправљање неправде"? Ko je kakav rad ulozio u "pravljenje " zemlje da bi na osnovu tog rada polagao pravo na nju? I kako je uopste moguce posedovati zemlju? Kao vazduh na primer. Upravo tu je izvrseno nasilje, pocetkom polaganja "prava" na zemlju. Tu nelogicnost socijalisticka ideja pokusava da ispravi. To su i komunisti pokusali u svojim revolucijama. I pocinili su zlocine. Ali ni oni koji brane tu "svojinu" nisu i ne cine nista manje zlocine. Не у "прављење" земље, али на пример нађемо се ја и ти на пустом острву и ја се извалим на плажи, сунчам се цео дан и не радим ништа. За то време ти се презнојиш да обрадиш парче земље и посејеш пшеницу. Када пшеница роди, онда ја дођем и кажем "а, па то није твоја њива, мораш да је поделиш са мном". Ко је у тој причи нелогичан? Значи, ту нема шта да се "исправља". Социјалисти су хтели су да "једнакост" успоставе силом, а то је немогуће. Својина долази до изражаја тамо где је неки ресурс ограничен, зато када је нпр. ваздух у питању нико нема потребу да каже "ово је само мој кубик ваздуха". Ваздух је за нас практично неограничен ресурс који сви можемо да користимо. Значи, да би решили ту "нелогичност" потребно је да унапредимо производњу ресурса које су ограничени тако да их буде што више и онда ће бити доступни свима. Тако се приближавамо "идеалном друштву" у коме свега има колико хоћеш. А то управо ради капитализам. Социјализам ради супротно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 3, 2012 Пријави Подели Написано Јун 3, 2012 Ако нема насиља, онда је неко морао да ради да би зарадио то што има. Ту нема никакве неправде, напротив. Други исто тако могу да раде и зараде па ће имати. Ако је нешто стечено насиљем, онда то треба исправити по закону како је већ ред - на суд, па ни по бабу ни по стричевима. Е сада, социјалисти су сваку приватну својину прогласили за насиље и онда побили свакога ко је имао фабрику или било шта. А многи од њих су тешком муком и радом дошли до тога. Какво је то "исправљање неправде"? Не у "прављење" земље, али на пример нађемо се ја и ти на пустом острву и ја се извалим на плажи, сунчам се цео дан и не радим ништа. За то време ти се презнојиш да обрадиш парче земље и посејеш пшеницу. Када пшеница роди, онда ја дођем и кажем "а, па то није твоја њива, мораш да је поделиш са мном". Ко је у тој причи нелогичан? Значи, ту нема шта да се "исправља". Социјалисти су хтели су да "једнакост" успоставе силом, а то је немогуће. Својина долази до изражаја тамо где је неки ресурс ограничен, зато када је нпр. ваздух у питању нико нема потребу да каже "ово је само мој кубик ваздуха". Ваздух је за нас практично неограничен ресурс који сви можемо да користимо. Значи, да би решили ту "нелогичност" потребно је да унапредимо производњу ресурса које су ограничени тако да их буде што више и онда ће бити доступни свима. Тако се приближавамо "идеалном друштву" у коме свега има колико хоћеш. А то управо ради капитализам. Социјализам ради супротно. Својина долази до изражаја тамо где је неки ресурс ограничен I brani se silom. Ili se osvaja silom. A ne radom. Jer niko ne moze da radi dovoljno da bi obradio 10 000 ha zemlje. Ili prizveo milion automobila. A opet je "vlsnik" zemlje ili fabrike automobila. Не у "прављење" земље, али на пример нађемо се ја и ти на пустом острву и ја се извалим на плажи, сунчам се цео дан и не радим ништа. За то време ти се презнојиш да обрадиш парче земље и посејеш пшеницу. Када пшеница роди, онда ја дођем и кажем "а, па то није твоја њива, мораш да је поделиш са мном". Ко је у тој причи нелогичан? Значи, ту нема шта да се "исправља". Социјалисти су хтели су да "једнакост" успоставе силом, а то је немогуће. Ali to tvoje pravo se ne proteze i na vlasnistvo nad zemljom. za rod si u pravu, ko je orao i kopao vlasnik je toga. Ali ne postaje vlasnik i zemlje zato sto je obradjivao. U starom zavetu je to negde regulisamno, po meni pravedno. Tamo nema trajnog vlasnistva nad zemljom vec koriscenja na odrdjeni rok. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука