Jump to content

Опорезовати извоз софтвера и рад од куће

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa duzan si da popunis poresku prijavu i platis porez. Ako imas vise racuna mozes pokusati i lakse utajiti porez a to nije lepo ... ;)

Није лепо да они мени узимају порез, ја њима не узимам... :)

А знате ли какав је скандал избио у САД недавно - они су почели да јуре своје држављане који раде по белом свету и траже да плате порез. И онда се дешава да неко има америчко држављанство због родитеља, а да никад у животу није ни био у Америци и они му сада траже да плати 100,000 долара или слично... Какви болесници брате. Људи су почели масовно да се одричу држављанства. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па плаћа порез Америма. Због чега би плаћао порез Србији, ако је све зарадио у Америци?

Placa porez tamo gde je rezident. Kao Djokovic, porez placa u Monte Karlu a pare zaradjuje na sve strane ... ;)

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

А знате ли какав је скандал избио у САД недавно - они су почели да јуре своје држављане који раде по белом свету и траже да плате порез. И онда се дешава да неко има америчко држављанство због родитеља, а да никад у животу није ни био у Америци и они му сада траже да плати 100,000 долара или слично... Какви болесници брате. Људи су почели масовно да се одричу држављанства. :)

E pa lepa vest. Za ove nase. Da vide da nije Srbija jedina koja juri poreske obveznike.

A uz put, nismo hteli komuniste i socijalizam vec trzisnu privredu i kapitalizam ...

E , pa gospodo, ovo jeste kapitalizam ... :)

Подели на овим сајтовима

Placa porez tamo gde je rezident. Kao Djokovic, porez placa u Monte Karlu a pare zaradjuje na sve strane ... ;)

Ето, и Ђоковића смо отерали из Србије порезима :)

А овамо он наш амбасадор :P

Подели на овим сајтовима

Porez na prihod placas tamo gde si rezident. A on se obracunava i placa jednom godisnje. A taj mesec koji si radio u inostranstvu saberes sa ostalih 11 meseci i podneses prijavu u drzavi u kojoj si rezident. Pa ti se onda razreze porez prema onim skalama...od-do prihoda, toliki porez...

А како да зарадиш кад немаш право да отвориш рачун? Узгред, јеси ли ти држављанин Србије? И зашто да платиш порез Србији кад си га већ платио држави у којој радиш?

Подели на овим сајтовима

Сад ће нагло да порасте број становника у Virgin Islands :)

Подели на овим сајтовима

А како да зарадиш кад немаш право да отвориш рачун? Узгред, јеси ли ти држављанин Србије? И зашто да платиш порез Србији кад си га већ платио држави у којој радиш?

Ja jesam drzavljanin Srbije ali sam rezident u Italiji. A porez se placa prema mestu boravka a ne prema drzavljanstvu.

Подели на овим сајтовима

A uz put, nismo hteli komuniste i socijalizam vec trzisnu privredu i kapitalizam ...

E , pa gospodo, ovo jeste kapitalizam ... :)

???????????????????????????????????????????????????

Ово је сушта супротност капитализму. Чисти капитализам значи да су порези 0%. Можемо и треба да дискутујемо да ли је то добро или не или је боље да имамо велике порезе, али ти си дефинитивно нешто побркао.

Подели на овим сајтовима

Ja jesam drzavljanin Srbije ali sam rezident u Italiji. A porez se placa prema mestu boravka a ne prema drzavljanstvu.

Па ето. А место боравка ти одређује тренутна адреса и врста визе. Чим имаш радну визу и адресу у страној земљи, нема шта да плаћаш порезе Србији. И да, кршиш закон Србије, јер имаш рачун у страној банци, а држављанин си ове такозване државе.

Подели на овим сајтовима

???????????????????????????????????????????????????

Ово је сушта супротност капитализму. Чисти капитализам значи да су порези 0%. Можемо и треба да дискутујемо да ли је то добро или не или је боље да имамо велике порезе, али ти си дефинитивно нешто побркао.

Upravo obrnuto. Porezi su suprotnost socijalizmu. U socijalizmu si imao doprinose na platu a drzavi ako je trebalo para stampala ih je ili eventualno uvodila takozvane "samodoprinose", kao fol radnicka klasa resila da pokloni nesto para tamo nekome ili necemu.

A porez je upravo karakteristika kapitalisticke drzave. Ceja drzava, policija, vojska, sudstvo, se izdrzava od poreza. A to 0% poreza ima al' na nebu ... ;)

Подели на овим сајтовима

Ма ок, могли би о идеалном систему да расправљамо, али поента овде је друга...

Значи, ти људи који су успели да пронађу послове преко интернета (а то није баш тако једноставно како се можда чини) у ствари чине велику услугу Србији. Они доносе доларе и евре којима после купују ствари и покрећу економију око себе. Не само да држава Србија овим потезом уништава њих (а многи су потенцијални предузетници који би отворили радна места и за друге), већ уништава и саму себе. Када одсеку тај доток новца последице ће осетити и многи други који од тог новца живе.

Не знам стварно да ли у тој влади тамо има један човек са два грама мозга да зна да сабере два и два.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па ето. А место боравка ти одређује тренутна адреса и врста визе. Чим имаш радну визу и адресу у страној земљи, нема шта да плаћаш порезе Србији. И да, кршиш закон Србије, јер имаш рачун у страној банци, а држављанин си ове такозване државе.

Pa ja i ne krsim zakon Srbije. Siguran sam da ta zabrana imanja racuna u inostranstvu prestaje onog momenta kada nekome stalno mesto boravka postane "inostranstvo". Kao sa pasosem na primer. Ja jos u pasosu imamn adresu iz Srbije ali mogao bih je lako promeniti u nasem konzulatu ali posteno mrzi me. I kada bih promenio adresu u pasosu ja bih bio u situaciji kao bilo koji stranac u Srbiji osim sto bih i dalje bio drzavljanin Srbije.

Подели на овим сајтовима

И улагање у науку, које Ивица често помиње :)

Да, али за то је потребна јака привреда и довољни су порези далеко нижи од постојећих. Сигурно нисам мислио да ова и оваква Србија треба да повећа порезе ради улагања у науку...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...