Jump to content

Опорезовати извоз софтвера и рад од куће

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da malo preciziramo ono "mnogo vremena" ?

Aboridzini od brojeva imaju jedan, dva i mnogo ... mi stojimo malo bolje sa brojevima ...

Сасвим довољно да жена, која је 1999. дошла у Боготу с једном торбом и спавала на душеку док није нашла пристојан смештај, без ичије помоћи за неколико година изгради ресторан кога препоручује The New York Times.

http://travel.nytimes.com/travel/guides/central-and-south-america/colombia/bogota/75915/beograd/restaurant-detail.html

Подели на овим сајтовима

:mellow: :( :'( :'( :'( :cmizdrenje: оде моја плата...

значи 2013. плата надоле, само се надам да тај додатни порез неће бити велик

20% на сваку уплату из иностранства физичком лицу, осим ако није од родбине или нешто што може да се представи као поклон. Добро сам се распитао :)

И још ПИО и здравствено ако немаш регулисано.

И још на крају године ако прелазиш 1.9 милиона укупно, онда 10% на разлику.

Član 107.

Obveznik koji ostvaruje zarade i druge prihode u ili iz druge države, kod diplomatskog ili konzularnog predstavništva strane države, odnosno međunarodne organizacije ili kod predstavnika i službenika takvog predstavništva, odnosno organizacije, dužan je da sam obračuna i uplati porez po odbitku po odredbama ovog zakona, ako porez ne obračuna i ne uplati isplatilac prihoda.

Подели на овим сајтовима

:mellow: :( :'( :'( :'( :cmizdrenje: оде моја плата...

значи 2013. плата надоле, само се надам да тај додатни порез неће бити велик

Радуј се бре, они то све раде да нам помогну и да нам буде боље...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

На којим ли су они печуркама... А је ли, јел тај порез важи и ако неко поклања паре физичком лицу?

Не, то сам дописао горе. Али мислим да има неки лимит шта се третира као поклон или ако је фреквентно онда више није поклон :)

Подели на овим сајтовима

Сасвим довољно да жена, која је 1999. дошла у Боготу с једном торбом и спавала на душеку док није нашла пристојан смештај, без ичије помоћи за неколико година изгради ресторан кога препоручује The New York Times.

http://travel.nytime...ant-detail.html

Uvek mi padne na pamet kod ovakvih vesti da se pitam, pa zasto pobogu i ostali Kolumbijci ne urade isto .... i njima je verovatno taj period od "mnogo vremena" na raspolaganju?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Član 107.

Obveznik koji ostvaruje zarade i druge prihode u ili iz druge države, kod diplomatskog ili konzularnog predstavništva strane države, odnosno međunarodne organizacije ili kod predstavnika i službenika takvog predstavništva, odnosno organizacije, dužan je da sam obračuna i uplati porez po odbitku po odredbama ovog zakona, ako porez ne obračuna i ne uplati isplatilac prihoda.

Зато и јесу законски забранили да људи имају рачун у страној банци, те паре не могу да краду. Практично сви наши људи који легално раде ван крше закон Србије.

Подели на овим сајтовима

На којим ли су они печуркама... А је ли, јел тај порез важи и ако неко поклања паре физичком лицу?

Ih, pa Srbija brale ... nekada su svi vozili kola na "punomoc" ... kao svi nekome pozajmili kola kao Cedi ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

treba nekako otplaćivati kredite koji dospevaju na naplatu... dakle, oporezovati sve živo

kako se samo hvale kad nas zadužuju, da li ikad objasne mehanizme funkcionisanja tj. održivosti tog zaduživanja

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Да, и сви фриленсери који не уплаћују оне огромне порезе. Како ће сад то ићи, да ли ће бити ретроактивна наплата или кажњавање. Можда и амнестија па све од почетка :P

Подели на овим сајтовима

Uvek mi padne na pamet kod ovakvih vesti da se pitam, pa zasto pobogu i ostali Kolumbijci ne urade isto .... i njima je verovatno taj period od "mnogo vremena" na raspolaganju?

Не раде сви, али многи раде. Колумбија је огромна земља и ту имаш свачега. Има много сиромашних, али инжењери и остали високо образовани генерално далеко боље зарађују него у Србији и далеко лакше налазе посао или покрећу свој.

Подели на овим сајтовима

20% на сваку уплату из иностранства физичком лицу, осим ако није од родбине или нешто што може да се представи као поклон. Добро сам се распитао :)

И још ПИО и здравствено ако немаш регулисано.

И још на крају године ако прелазиш 1.9 милиона укупно, онда 10% на разлику.

За ово знам, а и видео је из 2008. Шта је онда ново сада?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...