Гости Guest Оливера Написано Август 26, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 26, 2009 Ја бих да одговоримо очајном човеку који је поставио питање, и ублажимо му бол... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 26, 2009 Пријави Подели Написано Август 26, 2009 Pa ja sam odgovorila, mora ad nastavi dalje i da se ne okreće za sobom, da pamti lepe trenutke, da zaboravi ružne, teško ej ali može Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 26, 2009 Пријави Подели Написано Август 26, 2009 kao prvo,zahvaljujem bratu goranu što je podelio svoju situaciju sa nama...ne znam dal bih ja mogao....postoji mnogo stvari koje utiču na to šta raditi...vrlo je bitan razlog zbog koga je došlo da razvoda....ima li dece....ne znam ni sam šta sve.....moje iskustvo iz okoline govori da se puno brakova razvodi zato što jedan supružnik zanemaruje drugog...na različite načine-emotivno,seksualno,svakako-.....skoro se jedni moji komšije razveli,on stalno išo da peca,ona stalno negde išla...dete jadno čuvali baba i deda.....tuga.....ja vidim brate da si iskren i Bog i ljudi će pomoći...mislim da je glavno ne zatvarati se usebe....uh,preznojih se...ne idu mi baš ove -normalne-poruke.... svaki blagoslov od Gospoda.....i što bi reko njegoš-biće ono što biti ne može- 0104_cheesy Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 26, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 26, 2009 Да тешко ти иде, али је мене утешило мало 0102_laugh 0202_238 klapklap Довољно сама себе осуђујем...заиста...нисам та која сам грешила али сам та која није успела да издржи до краја због деце...нагон за самоодржањем је чудо. А моја деца имају мајку, какву-такву, живу...грешну, живу и пуну љубави за њих. Само што нису видела и не знају како је то кад се љубав и узима и даје...па не умеју баш да је искажу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 26, 2009 Пријави Подели Написано Август 26, 2009 Ljubavi se uči kao i sve drugo. to što nekog drugog boli mala je uteha za gorana, kao i za sve nas, jer uvek ej naša bol najveća bol upravo zato što ej naše Ali rana koja se ne otkriva teže zaceljuje, radost kada se deli uvećava se, a tuga kada se deli umanjuje se 0102_laugh Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 26, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2009 Pre svega zelim da se zahvalim svima na razumevanju i pdrsci koju mi pruzate, ali moja tema je Sta posle razvoda? A to kako je do toga doslo, zbog cega ili zbog koga , to je vec sasvim druga tema. Kako nastaviti zivot, ne pasti u depresiju, ostati normalan, i voditi brigu o deci, a imam dve devojcice, od 8 i 13 god, e to bi mene licno interesovalo, i iskustva ljudi koji su uspeli da posle razvoda nastave iole normalan zivot. Mislim da me Olivera najbolje razume. Jos jednom hvala svima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 26, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 26, 2009 Не, Горане, сви те разумеју, само смо различити. Веруј ми. Остани са нама. Мени су помогли овде и наши свештеници и пријатељи. Не затварај се у себе., само немој да мислиш да те сви не разумемо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 26, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2009 Ne, zaista ne mislim da me svi ne razumeju, naprotiv, vidim da ima stvarno vrednih komentara, Lazarica, Meda, W.A.Mozart... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 27, 2009 Пријави Подели Написано Август 27, 2009 Gorane teško je govoriti o nečemu što čovek nije doživeo, ja bih ovo, ja bih ono..prvo svi mislimo da bih učinio...teka kada se nađemo u situaciji da nam se to desi možemo znati šta bismo učinili Niko iole normalan ne ulazi u brak sa namerom da se razvede, uglavnom nas zato i pogađa razvod.Svi zamišljamo brak na određen način, idealizujemo ga, kada se naš ideal počne urušavati naravno da boli Pored pitanja koja izjedaju ljude koji se razvode..šta posle razvoda..je i pitanje ..da li smo učinili sve da do razvoda ne dođe, pitanje koje nam neće mnogo pomoći sem da olakšamo savest...ili je opteretimo kada već dođe do razvoda ne treba postavljati pitanje...zašto..odgovor nećemo pronaći..bar ne odgovor koji će nas zadovoljiti Život razvedene osobe se u potpunosti menja, posebno ako su deca pripala tom roditelju. Obaveze, odgovornosti, ograničenja sve ono što je dvoje delilo sada mora da čini jedna strana Druga uglavnom figurira. Pitanje je kako obuzdati gorčinu i tugu koja se javlja u nama. kao i u braku i tu se moraju praviti ustupci radi svog mira i mira svoje dece. Moj bivši suprug, pokoj mu duši, je bio dobra osoba , ali neodgovorna.Nije voleo da radi, nije davao alimentaciju. Imala sam dva izbora..da ga tužim za alimentaciju i da zaratimo...ili da prihvatim da nema alimentacije i da se trudim da ostanemo u dobrim odnosima zarad deteta.Izabrala sam ovo drugo.. I ne samo to.Morala sam napraviti mnogo više izbora. Moraš početi da praviš izbore koji su najbolji za tebe, jer kada ej tebi dobro biće dobro i tvojoj deci Znam da je teško, izgleda skoro nemoguće, ali budi siguran da je u Bogu sve moguće :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Август 27, 2009 Пријави Подели Написано Август 27, 2009 Moj bivši suprug, pokoj mu duši, je bio dobra osoba , ali neodgovorna.Nije voleo da radi, nije davao alimentaciju. Imala sam dva izbora..da ga tužim za alimentaciju i da zaratimo...ili da prihvatim da nema alimentacije i da se trudim da ostanemo u dobrim odnosima zarad deteta.Izabrala sam ovo drugo.. Preko te alimentacije i uopste ucesca druge strane kod koje nisu deca i krecu prepucavanja. Obzirom da najcesce deca pripadnu majci, problem se pogorsava kada u zivot bivseg supruga udje neka nova zena, jer su retki muskarci kojem su deca na prvom mestu,tako da cesto dolazi do zanemarivanja dce sto u ljudskom sto u finansijskom smislu. A to sve negde zenu pogadja pored svog ostalog jada i gneva i gorcine koju oseca. I onda krenu svadje oko toga zasto on ne uzima decu,pa se desi da se on sveti uskracivanjem alimentacije ili jednostavno ima sad druge prioritete i sl. A deca dobijaju nikakvog roditelja, a da to nisu sama trazila. Bracna iskustva nemam, a ne bih volela ni da mi se neko razvodno desi,, ali po meni najbolje resenje je,kao sto sam vec rekla , ako smo sa bivsim u ratnim odnosima, probamo da gledamo da te osobe jednostavno nema, da smo postali udovci ili odovice. Ako se taj neko pojavi i hotje da ucestvuje u zivotu te dece, hoce, a ako nece, sta ces ides dalje. Ali pojavice se kad tad.Makar i kad ta deca porastu. Verujem da i tom nekom nije lako i da zna da ima tamo negde dete koje ne vidja, kojeg mozda huskaju protiv njega i ostalo.... Ima svega, ali zarad nekog vremena koje ce doci, treba probati zaboraviti na sebe i raditi sve za dobro te dece koja nisu ni trazila da budu rodjena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 27, 2009 Пријави Подели Написано Август 27, 2009 Leno, problem je u tome što deca uvek "više vole" onog roditelja koji nedostaje, kakav god da je, idealizuju ga i sklona su da grešku za razvod pripisuju onom roditelju kome pripadnu. decu treba štititi od naše istine o drugom roditelju, kadad dovoljno porastu da mogu objektivno da sagledaju stvari, sami će uvideti i bez naših sugerisanja. No taj period je težak za roditelje, ali roditelji moraju da shvate jednu stvar, deca ih kažnjavaju jer su besna i osećaju se izdatim, nije to ništa lično, ne znaju da se izbore sa sopstvenom tugom i besom, to ne znači da nas ne vole, deca su i ne znaju...a roditelji...vrlo često umesto da ih razumeju svaljuju krivicu na decu..sve sam učinio/la, sve sam ti dao/la etc.. pa pored svog besa deca počnu da osećaju i krivicu...teško je to breme za njih..ionako se već osećaju dovoljno krivi Tebi Leno želim da nikada ne upoznaš stanej zvano razvod 1407_love Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2009 Da ljubav, a ne vreme, leci sve rane.??? poklon To mi bas nija sasvim jasno?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2009 Pomozi Bože da se pomirim sa onim što ne mogu promeniti daj mi Bože snage da promenim u životu ono što mogu i daj mi Bože mudrosti da razlikujem to dvoje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Август 29, 2009 Пријави Подели Написано Август 29, 2009 Da ljubav, a ne vreme, leci sve rane.??? poklon Meni se ta recenica veoma svidela medju svim ovim porukama, koje sam vec jednom prilikom na poslu procitala u mnostvu onih koji kruze firmom. Konkretno, kad su musko-zenski odnosi u pitanju, ako tu drugu osobu, posle rastanka, uspes i dalje da volis kao osobu, kao coveka, onda si izlecen, nema patnje jer joj zelis dobro. Ne mislis samo na sebe i svoj bol koji ti trenutno izgleda najveci i nepravedno nanaet. Mislim, bar sam ja to tako shvatila Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goran018 Написано Август 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Ljubav, a ne vreme, leci sve rane! Pitanje: Koja ljubav? Prema kome? Nova ili stara?.... Previse pitanja a premalo odgovora..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука