Jump to content

"У потрази за Адамом" - National Geografic

Препоручена порука

• Одговори 232
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не мислим ја ништа, још увек гледам филм. Интересују ме ове тврдње око ДНК. Пије ли то воду или не? И онај филм који смо скоро објавило на форуму, о постанку земље, говори о заједничким прецима (кажу да је то реч науке). Додуше, помињу цифру од неких 200 (првих) људи, од којих сви потичемо.

И библијски извештај је, по том питању, јако интересантан. Да ли су, у време Адама и Еве, постојали и други људи? Ако мало пажљивије прочитамо, видећемо да и Библија, изгледа, тврди да јесу. Када је Каин убио брата Авеља, Бог га је осудио на прогонство. Каин се плаши да га у том прогонству не убију и Бог на њега ставља некакав знак који ће га чувати. Кога се то Каин плаши, ако су Адам, Ева и он као њихов син једини људи? Интересантно.

Не завршава се извештај Светог Писма ту... Каин одлази у прогонство, жени се и гради град. Са ким се могао оженити и саградити град, ако више нико није остао на свету осим његових родитеља од којих је прогнан.

Поента коју треба запамтити - Библија нам доноси извештај свештене историје односа човека и Бога, а не научни извештај постанка света и човека. Да се не осврћемо сада на више пута помињане дане стварање, разлоге такве хронологије итд. За ово друго (природњачка истраживања) Бог је надахнуо научнике да се тиме баве.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Adam i Eva su ziveli pre oko 7500 god,uopste nije tacno ono sto pricaju da zemlja postoji po nekoliko miliona godina...

Можда су тада живели први људи (мада сумњам), а шта ћемо са временом пре њих? Апсолутно сам противник псеудопротестантског тумачења Књиге Постања.

Та Књига је веома интересантна, има многе интересантне детаље за тумачење. Рецимо, писац име Адам уоптрабљава са чланом (ха Адам) и без члана (Адам). Са чланом, односи се на једног, посебног човека. Без члана, Адам значи човечанство, људску природу. Врло, врло интересантно.

У стиху 1, 26, каже се: "Да створимо човека (Адам, без члана) по лику Нашем,.....")

У стиху 1, 27, каже се: "И створи бог човека (ха Адам, са чланом)....."

Подели на овим сајтовима

И мислим да је дискусију повела и ова чињеница око Каина коју наводи Александар, кад се развило теоретисање о коадамитима...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Не завршава се извештај Светог Писма ту... Каин одлази у прогонство, жени се и гради град. Са ким се могао оженити и саградити град, ако више нико није остао на свету осим његових родитеља од којих је прогнан.

Поента коју треба запамтити - Библија нам доноси извештај свештене историје односа човека и Бога, а не научни извештај постанка света и човека. Да се не осврћемо сада на више пута помињане дане стварање, разлоге такве хронологије итд. За ово друго (природњачка истраживања) Бог је надахнуо научнике да се тиме баве.

Не завршава се, наравно. Хтео сам само да покажем да библијски извештај не искључује постојање многих на самом почетку.

Подели на овим сајтовима

То о томе да су били једини је класична заблуда оних који нису ухватили ни за корице Светог Писма. Уосталом Адам се може тумачити као заједничка именица (о чему је Александар писао), корпоративна личност.

Подели на овим сајтовима

Otac Stefan iz Velike Remete u jednoj knjizi je bas pisao o tome i rekao je da se Kain sestrom rodjenom ozenio to tad nije bio greh sve do Mojsija..

О. Стефан очигледно није читао Стари Завет, јер су Адам и Ева добили сина Сита и то је све што су имали од деце, поред Каина и Авеља. Осима ако о. Стефан нема неко допуњено издање... :)

Подели на овим сајтовима

Otac Stefan iz Velike Remete u jednoj knjizi je bas pisao o tome i rekao je da se Kain sestrom rodjenom ozenio to tad nije bio greh sve do Mojsija..

Ajde sto to tada nije bio greh ali sto bi se tako radjala degenerisana deca ili se uopste ne bi radjala i celo covecanstvo bi umrlo u svega nekoliko generacija.

Подели на овим сајтовима

Ovo me posebno zanima, kako je moguce da je tada nije bio greh a sada jeste?

Мене пре свега занима како о. Стефан може да измишља нешто чега нема у Светом Писму!?

Подели на овим сајтовима

Ajde sto to tada nije bio greh ali sto bi se tako radjala degenerisana deca ili se uopste ne bi radjala i celo covecanstvo bi umrlo u svega nekoliko generacija.

Еееее, али није било мутација због воденог омотача око земље и неједења хране са генима. Ништа не знаш, читај мало!

Подели на овим сајтовима

Еееее, али није било мутација због воденог омотача око земље и неједења хране са генима. Ништа не знаш, читај мало!

Daaaaa vidis nisu jeli hranu sa genima i niko nije hteo u EU khm khm ovaj Vavilon sa 12 luksuznih zvezdica.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...