Jump to content

"У потрази за Адамом" - National Geografic

Препоручена порука

Kako onda tumačiš kapadokijske oce i njihovu tvrdnju da je jedna ličnost (Adam) uzrok čovečanstva (ljudske prirode), ljudi? Mora li taj prvi biti jedan konkretan čovek ili ne mora?

То је питање, рекао бих тајна око које само можемо да размишљамо и да је тумачимо. Већ сам наводио да сам текст (у оригиналу) Адама представља и као једног и као многе (ха Адам и Адам). Дакле, имамо основа у самом библијском тексту да тврдимо да је Адам корпоративна личност, да означава многе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 232
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Милану Николићу!

Хвала ти брате,НЕИЗМЕРНО,што ми ниси дао дијагнозу!

Наравно проблем ове форме разговора је не могућност живог разговора.

Не жели да саблажњавам.

Имам неку врсту слободе,која може бити опасна.И коју могу да злоупотребим.

Али цео живот је ризик.Ризиковаћу.Можда буде нешто паметно.

Хвала брате на квантној логистици.Т=о,ламбда=0

Подели на овим сајтовима

TI si zapao u problem koji se zove: http://www.skeptical...-denialism.html

Kao i mnogi na ovom forumu. :)

Jok, ja verujem da su nakakavi meteori izbombardovali zemlju i doneli vodu na nju a posle su drugi takodje izbombardovali tu vodu i doneli nekakve minerale , pa se na laganoj vatri krcala ta corba u kojoj se rodio covek ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Oni koji manipulišu naukom i informacijama znaju,da je Onaj ko je pisao biološku bibliju,

zaključao DNK za evoluciju,a otključao za deevoluciju,tj. mutaciju.

Oni koji se bave genetikom se ne slazu sa tobom...

Odakle ti takve ideje?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Polako, genom su desifrovali pre desetak godina ... genetika tek treba da se slaze ili ne slaze sa necim ...

Kompletan genom su popisali pre desetak godina... genetika postoji malo duze... a u poslednjih desetak godina je silno napredovala... i potvrdjuje TE, 100%...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Oni koji se bave genetikom se ne slazu sa tobom...

Odakle ti takve ideje?

Stvar vere i poverenja u Hristosa,jer je on tako rekao Mojisu i Davidu i Pavlu i Nkolaju...

i mnogima.

Nama koji verujemo je lakše.Mi imamo izvore i u nauci i u Jevanđelju.

Ateistima i sl. je teže.Oni su periodu nemog filma.

Подели на овим сајтовима

Stvar vere i poverenja u Hristosa,jer je on tako rekao Mojisu i Davidu i Pavlu i Nkolaju...

i mnogima.

Nama koji verujemo je lakše.Mi imamo izvore i u nauci i u Jevanđelju.

Koliko je meni poznato, nigde u Jevandjelju se ne pominje nista sto lici na "Onaj ko je pisao biološku bibliju, zaključao DNK za evoluciju,a otključao za deevoluciju,tj. mutaciju"... dakle, da ponovim pitanje, odakle ti takve ideje?

Mislim, ako si resio da prosipas svoje tripove po forumu, i to je u redu...

Ateistima i sl. je teže.Oni su periodu nemog filma.

:D

Blago tebi...

Подели на овим сајтовима

Jok, ja verujem da su nakakavi meteori izbombardovali zemlju i doneli vodu na nju a posle su drugi takodje izbombardovali tu vodu i doneli nekakve minerale , pa se na laganoj vatri krcala ta corba u kojoj se rodio covek ...

Ti verujes daj e sve stvoreno magijom. T.j u mesanje nadprirodnih sila sila (ruke boga) direktnom intervencijom u stvaranje kosmosa i na osnovu te ideje odbacas prirodne.

Polako, genom su desifrovali pre desetak godina ... genetika tek treba da se slaze ili ne slaze sa necim ...

Eh ta kafanska nauka. Jos da pocnes da mi pricas kako covek koristi samo 10 % svog mozga. :)

Ostalo ti je avokado objasnio.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Eh ta kafanska nauka. Jos da pocnes da mi pricas kako covek koristi samo 10 % svog mozga. :)

Ostalo ti je avokado objasnio.

Genetika postoji odavno a da su otkrili sve sto je trebalo ne bi isli dalje. Ovako, samo vidimo da tu ima jos sto sta da se otkriva i trazi ... zbog toga, plako...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Genetika postoji odavno a da su otkrili sve sto je trebalo ne bi isli dalje. Ovako, samo vidimo da tu ima jos sto sta da se otkriva i trazi ... zbog toga, plako...

Vazi. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Стварно, зар мислиш да ичему вреде овакве, адхоминем реченице? Читај мало своје постове и видећеш да их је много адхоминем - ништа не образлажеш, већ само негативно квалификујеш. Хајде да расправљамо чињеницама, аргументима, нормалним закључивањем а не пуким квалификацијама. Ја ценим овде људе који неке ствари знају боље и више од мене, па гледам да понешто и научим.

некима мораш прво јавно да признаш и да им одаш признање да знају више од тебе

Подели на овим сајтовима

Овде се свашта пише. Све је то лепо што неки овде тврде да се разумеју у ове ствари. Али ко ће вам веровати да уопште тачно преносите научна сазнања? Не иде то тако. За то се учи школа.

Ивице и Аквилио, ако вам није мрско да одговорите, чиме се бавите? Или, како сте научили о овим стварима?

Подели на овим сајтовима

Школа је сублимација знања и искуства.

Црква је сублимација вере и искуства.

Бог има одговоре на СВА питања.

Значи вера,знање и искуство су добитна комбинација.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...