Jump to content

"У потрази за Адамом" - National Geografic

Препоручена порука

Приметих једну ситницу. Којекаквим креационистима и осталим креатиноидима ово истраживање је доказ Библије. А када потпуно аналогна метода оде мало даље у прошлост и открије да данашњи људи и данашњи мајмуни имају такође имају заједничког претка, одједном мењају плочу...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 232
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То је ЈМБГ човечанства,идентичан за све људе.

А што се тиче митохондрија,и сам знаш да постједарна транскрипција нема исти удео и животу ћелије као интраједарна.И да је Једарна ДНК мајка митохондријалне а не обрнуто.

Idi molim te. A ja mislio mladi luk poskupeo za 65% kad ti se ono samo salis.

Подели на овим сајтовима

Приметих једну ситницу. Којекаквим креационистима и осталим креатиноидима ово истраживање је доказ Библије. А када потпуно аналогна метода оде мало даље у прошлост и открије да данашњи људи и данашњи мајмуни имају такође имају заједничког претка, одједном мењају плочу...

Onda je ta metoda nasa Iluminatska namestaljka.

Подели на овим сајтовима

Ајде! Та иста наука нам потврђује и Еву која је живела десетинама хиљада година пре Адама. Не знам зашто је толики проблем да схватиш да је назив генетски Адам само маркетиншки трик, као чувена Божија честица. Не ради се о првом претку човечанства. Сама прича нити потврђује, нити негира било шта из Библије. Не контам уопште твоје мотиве, али уопште. Ово је једно сјајно научно истраживање и то је то.

ОК, ја ипак мислим да су библијски Адам и Ева корпоративне личности, а не индивидуе (ха Адам и Адам представљају оно што су стзари Грци називали односом Једног и Мноштва). Дакле, немој мене да критикујеш. Филм је тај који говори да су се наука и Библија проближиле (послушај на крају). Твоја критика треба да иде њима, а не мени.

Подели на овим сајтовима

Ипак, све у свему, мени је ово интересантан и добар филм. Тему је обрадио веома добро, Библији је приближио науку али на један ефектан начин, без секташког синкретизма и тумачења Постања. Како рече, наука нам потврђује суштину приче о Адаму.

Pogrešno shvaćeno, relativizovano, nategnuto, zamenjene teze, logički inkoherentno, što-je-babi-milo-to-joj-se-i-snilo i promašena poenta.

Подели на овим сајтовима

Pogrešno shvaćeno, relativizovano, nategnuto, zamenjene teze, logički inkoherentno, što-je-babi-milo-to-joj-se-i-snilo i promašena poenta.

Све си рекао, објаснио, као и обично. Јеси ли уопште погледао филм?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Idi molim te. A ja mislio mladi luk poskupeo za 65% kad ti se ono samo salis.

Знам,и још по нешто.

По структури ДНК,човек је ближи црвима из Јужних мора него Самију.покојном.

И још нешто и морски јежеви су нам ближи по матрици ДНК,од поменутог преминулог Бојовићевог Самија.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ево, Аурор, транскрипт краја филма, само за тебе:

"Проналаском научног Адама ипсилон хромозом није само повезао све људе, пронашао је заједничку тачку науке и вере."

Дакле, и теби, ако и Ивици - критике упућујте филму а не мени.

Подели на овим сајтовима

Знам,и још по нешто.

По структури ДНК,човек је ближи црвима из Јужних мора него Самију.покојном.

И још нешто и морски јежеви су нам ближи по матрици ДНК,од поменутог преминулог Бојовићевог Самија.

Samo jos ti da se priblizis nekoj dobroj knjizi iz evolucione genetike pa da bude super. Evo ja preporucujem

http://www.amazon.com/Why-Evolution-True-Jerry-Coyne/dp/0670020532

Predavanje

Подели на овим сајтовима

A možemo li naći genetskog Adama i za ostale vrste? Ajde npr. za divlje svinje?

Zar postoji jedna divlja svinja od koje su sve ostale potekle?

Šta kaže njihov Stari zavet? ;)

Једна исправка брате.

Свиње су створене као ПИТОМЕ,ДОМАЋЕ животињке.

Постале су дивље касније током дееволуције,кад је човек почео да их лови.

А он јадне бежале да не заврше на ражњу.И начисто су подивљале.

А како би се ти осећао да те неко јури за вечеру.

Подели на овим сајтовима

Нисам стручњак за генетику, па не бих ни коментарисао причу са те стране, али мислим да превиђате битну ствар - прича о Адаму и Еви није прича чија је главна поента и мисао како је настао човек, већ како је настао грех.

Већи део те приче, као и наставка приче о Каину и Авељу, је сликовита и бајковита позадина, писана у духу јахвистичког извора, пуна антропоморфизама и сличних ствари, и не треба је схватати буквално...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Нисам стручњак за генетику, па не бих ни коментарисао причу са те стране, али мислим да превиђате битну ствар - прича о Адаму и Еви није прича чија је главна поента и мисао како је настао човек, већ како је настао грех.

Већи део те приче, као и наставка приче о Каину и Авељу, је сликовита и бајковита позадина, писана у духу јахвистичког извора, пуна антропоморфизама и сличних ствари, и не треба је схватати буквално...

Upravo tako.

Reci to malo glasnije, da te čuju protestanti. ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...