Гости Guest - . . .- Написано Мај 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Нешто размишљам, време ми пролази, седам година сам свештеник, немам регулисано социјално и пензионо, жена незапошљена... а треба у животу ипак нешто урадити, бар кућу направити или купити неки стан. Када се оде у пензију (која црна пензија...), треба негде живети... Имам доста слободног времена, парохија мала а и супруга може нешто да ради. Имате ли неки предлог? Иначе, од интернета нема леба, то да знате. Бар ја нисам успао да ништа одрадим по том питању, а нисам се ни трудио, радио сам и радим на стварању добре пшравославне интернет заједнице. Но, заиста ми време пролази, како ствари стоје неће се нешто битно променити... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Једино да идеш на нек сајтове и кликћеш па да падне неки цент. Шта год пробаш долазиш у сукоб, да ли са народом или са црквеним властима. Једино можда пчеле, али она мораш имати опрему, да одсуствујеш са парохије... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Да, веома незгодно... Размишљао сам, ако дигнем пере од Курира да уложим у неки start up интернет пројекат. Имам шлифа за то. Већ сам купио добар домен audioshaker.com, па нешто да пробам са музиком... али некако то није то. Треба нешто што је опипљиво. А и жена би могла штогођ да ради. Ма старно сум у некој дубиози, баш некој глупој ситуацији. Ај кад смо ту, бар да се искукам браћи Јесте ли пробали ви нешто додатно да радите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Неки су пробали са грађевином акд је ишло, али се дигла дрека до неба па им је владика наредио да батале, иако се тим баве и љекари, полицајци, адвокати... Неки се баве пољоприведом , али у ту се сељаци буне, шта ће ово попу, како је алав .. Једнога су петицијом сменили јер је имао завидно имање и давао им савете из пољопривреде Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Горан Недељковић Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Оче Иване, имамо изгледа иста размишљања. Већ поодавно покушавам да осмислим нешто што би ми доносило неки додатни приход, а да то нешто буде прикладно свештеничком позиву. Имам талента за иконописање, радио сам са неким иконописцима, али данас сви живи сликају и продају своје радове за неку мизарну цену. Отац Небојша лепо рече пчеле, али ту има посла доста, и треба пуно улагања, а кад чујем колике су цене меда на велико, стварно страшна ситуација. Покушавао сам да набавим односно да сазнам од неког неки рецепт за справљање миришљавог тамјана, али просто нема резултата. Кога год да сам питао не зна, или можда не желе да пренесу знање другима..... Стварно немам идеју! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ја ћу свакако пробати са неким интернет старт апом, имам дара за то... А овако сам причао са једним попом да не би било лоше да се отвори нека пекара, али специјализована за одређена пецива. Имам и име пекаре и све...још само да нађем 30000 евра да кренем Ја најозбиљније морам нешто да радим, овако нема смисла... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djakon Vladislav Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 I ja se zanocim nekim raznim mislima... Prvo cime se bavim je ovo sto se moze videti na FB: http://www.facebook.com/rucnovezene.odezde Medjutim, Bogu hvala imam dosta ovih drugih obaveza pa onda ne stizem time da se bavim ali to sad rade moji (otac i majka a tatko mi je isto pop). Inace, slaba vajda je i od toga jer stvarno treba dosta vremena a ovde kod nas to ne mozes da naplatis. Naime, za jednu odezdu ti treba bar dva meseca, ako sam radis, a ne mogu da je prodam ni za 500e ovde. Mi smo, tj. moji su, imali srecu sto mi je brat u USA pa je onda tamo uspeo da uvalja nekoliko setova i to je bilo to. Nema vise novih porudzbina ili se nadje jedna godisnje. Ipak, ovo mi je ostalo veoma drago za rad jer tako mogu da napravim savrsen poklon meni dragim ljudima. Sto se drugih stvari tice, ozbiljno se nosim mislju da otvorim prodavnicu auto delova a kasnije i servis. Sve nesto razmisljam u tom pravcu da ce se u nasoj zemlji kola jos dugo dugo popravljati... Nesto nemam petlju da brzo ulecem u tu pricu jer osmatram sve aspekte tog posla. Velike zverke su u igri pa jedna mala firma tesko da moze da opstane. Razmisljao sam da pocnem kao necija filijala... Za auto delove imam jedan dobar primer gde supruga jednog mog prijatelja svestenika vodi tu njihovu radnju. U manjoj su sredini ali ne toliko maloj da posao stoji i mogu vam reci da se lepo zaradjuje od toga. Covek ima 4 dece i lepo uspeva u svemu tome. Treba to `raniti. Svakog dana sam sve ubedjeniji u to da svestenik mora da se bavi jos necim drugim. Ne zbog finansijske situacije sto je teska, sto bi narod rekao - nikad popovi nisu od gladi umrli, vec zbog odnosa prema svetu. Jednostavno smatram da covek koji ima dosta slobodnog vremena (a i onaj koji ima manje mogao bi vise da se trudi) mora da pokaze svetu da ne ocekuje da mu novac pada sa neba. Na taj nacin bismo bili mnogo zasticeniji po pitanju komentara i svega drugog. U tom slucaju, pop i ako ima dosta novca ne mora da se pravda otkud mu. Posmatrao sam malo svestenike u drugim jurisdikcijama u inostranstvu. Jeste to dijaspora i sve ali covek koga sam upoznao radi u nekom starackom domu a nedeljom sluzi. To je neverovatno zdrav odnos izmedju njega kao predstojatelja zajednice i parohijana. Jednostavno se mnogo bolje razumeju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ја не бих да радим неки додатни посао који има везе са Црквом, мислим директно. Увек постоји опасност да се то погрешно разуме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
boban stojkovic Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Оци,ја сам професор Богословије па од тога и живим.Иначе,имамо парохију која припада свима који су у чину. Та парохија има око 700 домова и једно време су је опслуживала два,па четири, сада три свештеника. Иначе,ово је парохија за једног свештеника, смештена у најсиромашнијем делу Ниша. Кад видим да о.Иван пише да је 900 динара кренуо водице,за нас је то научна фантастика,овде се добија у просеку 300 до 400 динара. Узео сам кинту од Синода јер сам написао уџбеник за Историју Хришћанске Цркве за први разред. Радим још нешто што ће бити плаћено. Miloš Petrović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Их, било би супер када би си дали 900 динџи, али од тога нема ништа... Просек је неких 500 за славу и Васкрс. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Тешка времена, јуче сам имао региистарцију кола и оде оно што је остало од Ђурђевдана. Видим у београдској богословији професори се жале да им касни плата, јануарску су примили тек за Лазаревдан. Најтеже је онима што су у цивилу. О.Бобане свака част на уџбенику, било је време да се замени онај руски уџбеник из 19. века. И мој школски о.Гајо је превео омилитику не знам да ли је ушла у употребу. Ваљда ће Синод да одреши кесу. Да ли је дошао на парохију о.Златко Василић ? Био сам с њим пре месец дана и требао еј да се сели из ЦГ. Поздрави вл.Јована од је био 3 године старији у богословији, али је био скроз позитиван лик. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
boban stojkovic Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Није још у употреби Омилика од Фундулиса. Не знам за тог свештеника,није још дошао сигурно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Мај 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Оци,ја сам професор Богословије па од тога и живим.Иначе,имамо парохију која припада свима који су у чину. Та парохија има око 700 домова и једно време су је опслуживала два,па четири, сада три свештеника. Иначе,ово је парохија за једног свештеника, смештена у најсиромашнијем делу Ниша. Кад видим да о.Иван пише да је 900 динара кренуо водице,за нас је то научна фантастика,овде се добија у просеку 300 до 400 динара. Узео сам кинту од Синода јер сам написао уџбеник за Историју Хришћанске Цркве за први разред. Радим још нешто што ће бити плаћено. Оче, Бобане, можеш ли да нам мало објасниш која је процедура око "добијања лиценце" за писање уџбеника за Богословије ? Пошто и ја већ дуже време размишљам да напишем уџбеник из Литургике. Они Мирковићеви уџбеници су скорз католички... И која је цифра ако није тајна (пошто смо овде само ми попови)? Не виђам те нешто на Фејсбуку...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Е, стварно би било добро да се коначно направи уџбеник и за факс и за богословије. Ајде о. Љубо, запни.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Мај 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Е, стварно би било добро да се коначно направи уџбеник и за факс и за богословије. Ајде о. Љубо, запни.. Хвала о. Иване на лепим мислима. За факс сада не би могло, ипак се ту више очекује од шефа катедре. Мада се за факултет не пишу уџбеници, у примципу. Ту су вуше истраживачке књиге и радови који се касније користе као литература за испит. Док уџбеник за Средњу школу је нешто друго и то треба заиста да се уради за Литургику, као и Догматику итд ... Ти уџбеници су давно превазиђени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука