Jump to content

Црквомрзитељи смо и тиме се дичимо - Увреде су критичка мисао

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 98
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

• Гости

ne tumacim ja parcijalno(sektaski) nego ti sklapas pricu kako ti odgovara

i sad odo iz teme jer ako nastavimo bice grdno... tako da komentare mozes zadrzati za sebe

PS: vera se ne brani na militantni nacin

Већ неко време си почео да спочитаваш и свештеницима и теолозима како треба они да раде, како треба да тумаче Свето Писмо, како ми све нешто грешимо итд...

Шта се то са Тобом дешава? То радиш намерно или чисто онако из досаде? Ако заиста познајеш историју тумачења Светог Писма и волиш тиме да се бавиш, онда можемо мало да се видимо на пдф-у о Светом Писму па да поразговарамо мало о херменаутичком кругу, о синхроном и диахроном сагледавању Светог Писма, о историјско-критичкој методи тумачења, о наративној методи...

Овако испада смешно, спочитаваш доктору теологије како се тумачи Писмо. Зар није мало наивно?

Размисли још једном о овоме што је Марко рекао.

Подели на овим сајтовима

Isto kao ovde na forumu, ti ideš u zatvor što si rekao da SPC podržava određene ekstremističke grupacije a teolog ne ode u zatvor ni kada siluje decu. Valjda zato što je prisutna ista premisa - "ovo je pravoslavno mesto".

Čista ideološka presuda dakle.

Ма јок брате него + Иринеј има доброг A(d)VOKADO-a , има се може се .

Подели на овим сајтовима

ne tumacim ja parcijalno(sektaski) nego ti sklapas pricu kako ti odgovara

i sad odo iz teme jer ako nastavimo bice grdno... tako da komentare mozes zadrzati za sebe

PS: vera se ne brani na militantni nacin

Ма дај бре Дино , који ти је белај, не мислиш ваљда да су средњевековни хришћански витезови засипали своје противнике цвећем ?!!

Подели на овим сајтовима

oho sad smo poceli sa cenzurom? zasto je nestala ona slika ako nije tacna nema sta da se uvredis? ta slika je govorila vise od hiljadu reci, ali posto ti ne odgovara onda si je obrisao... lepo lepo

posto vidim da ovde postoje navatrisane vodje, i navatrisani sledbenici, molio bih onda, posto sam ja sektas i nenormalan, da pitate neke normalnije ljude od mene sta misle o ovoj tuzbi, na primer neke mudre monahe, starce itd.

na ovu temu sam zavrsio i cak i da nastavite da pitate, necu odgovarati.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Вероватно мислиш на неке монахе и старце артемијевске провинијенције. Врло се лако одате ви који имате тај расколничко-секташки дух, јер вам по правилу сметају они који граде Тело Христово. По команди нападате патријарха, епископе Иринеја, Григорија, Атанасија итд.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Већ неко време си почео да спочитаваш и свештеницима и теолозима како треба они да раде, како треба да тумаче Свето Писмо, како ми све нешто грешимо итд...

Шта се то са Тобом дешава? То радиш намерно или чисто онако из досаде? Ако заиста познајеш историју тумачења Светог Писма и волиш тиме да се бавиш, онда можемо мало да се видимо на пдф-у о Светом Писму па да поразговарамо мало о херменаутичком кругу, о синхроном и диахроном сагледавању Светог Писма, о историјско-критичкој методи тумачења, о наративној методи...

Овако испада смешно, спочитаваш доктору теологије како се тумачи Писмо. Зар није мало наивно?

Размисли још једном о овоме што је Марко рекао.

i jos nesto da ti kazem, i to bi bilo to, ja da tebi i drugim nosiocima raznih titula na ovom forumu ne zelim dobro, ne bih se ni javio, ni u ovoj, a ni u drugim temama, nego bi cutao.

a posto to ocigledno ne dopire jer kroz oklop ne prodire, odustajem od bilo kakve dalje komunikacije sa tobom jer necu da mlatim praznu slamu vise.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Вероватно мислиш на неке монахе и старце артемијевске провинијенције. Врло се лако одате ви који имате тај расколничко-секташки дух, јер вам по правилу сметају они који граде Тело Христово. По команди нападате патријарха, епископе Иринеја, Григорија, Атанасија итд.

ovakve uvrede ne zasluzuju nikakav odgovor, a kamoli tuzbu...

pozdrav

Подели на овим сајтовима

Dyna nije nikakav raskolnik niti sektaš niti ima takav duh Marko.A najmanje je napadao Patrijarha i episkope.Ovo što si napisao sada je preoštro,a i ne odgovara onome što je Dyna.

Možda se nije baš najjasnije i najpreciznije izrazio onim što je napisao,ali sektaš raskolnik nije niti mu je duh takava a nisam do sada videla da vređa bilo koga od episkopa a ni patrijarha.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Гости

Ма све је у реду... ја нисам само "на форуму" већ у реалности свештеник и веома сам радостан што ме је Црква тако препознала.

Ја сам Ти лепо рекао да ако хоћеш да се бавимо Писмом, имамо пдф само за то. Лично сам поставио преко 150 аудио предавања са Факултета о Писму. Имамо и разговоре о начинима тумачења. АЛИ, не можеш да се понашаш као кабадахија ако си икакав верник, а знам да јеси.

То што не верујеш Цркви и Епископима и свештеницима је свакако Твој проблем. Имаш право на своје мишљење, али то мишљење веома лако може да те одвоји од Тела Христовог. Погледај само све ове јадне расколнике који се бусају у груди како су они велики верници а заправо свега имају али не и свести црквене.

Немој и сам да се погубиш у том свом понашању. Ја теби опраштам овакав уличарски жаргон у разговору са мном. Мени није проблем. навикао сам ја и на гору комуникацију. Но, размисли где те то води.

Владика Иринеј је човек који је читав живот посветио Цркви. Многи не знају да он од рада, неспавања, исцрпљености често потпуно колабира. И онда дође млађана лсв екипица да пљује по њему мислећи да ћемо сви да ћутимо и да ће Црква ћутати. Ако смо слободна земља, онда свако има право на ту слободу. Ако ти неко слободу угрожава постоје установе који то регулишу. Но, све ово није напад на Владику Иринеја већ на саму Цркву, што значи, веровао или не Дино, и на Тебе.

А сад, слободно тумачи Писмо како хоћеш...и ако доживљаваш људе са форума као неке непријатеље ( а посебно људе из админ тима), заиста не бих има шта више са Тобом да говорим.

Подели на овим сајтовима

Анастасија, почео је са епископом бачким, позивајући се на ауторитет неких стараца. То је почетна тачка свих артемијеваца, полако, живи били па видели.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Verujem da to neću videti , u stavri skoro čvrsto sam uverena da neću.Mislim da te epitete sektaš i raskolnik treba veoma oprezno " lepiti " nekom.Danas je sve otišlo u neku krajnost,koja ni za koga nije dobra.

I

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...