Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Федерација БиХ је иначе економски гигант...хахахаха па ће нешта они да причају Грцима.. Отели нама из РС паре...па их морамо тужити... bgpj је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Људи оладите мало,како не примећујете. СУТРА ЈЕ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ НАШ,ОНАЈ КОЈИ ПОМАЖЕ СВИМА. Код њега су сви добродошли. Лидија Миленковић and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 и зар је забрањено разговарати на Св.Василија? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Какво продавање вјере и вечере, о чему причаш сестро...вјера је кад се изда Христос, ако ти поредши издају Христа са одласком на море у Турску или неком сарадњом на економском плану са Турцима, онда или не знаш шта је издаја вјере или изједнчаваш Бога се српством, тј радиш ишто што и стари Израиљ, који је Бога сматрао израелским партнером. Бог је по њима био само Бог Израела, а не свих људи. Дакле тамо у Турској не постоји ниједан жив човјек, са којим Србин не може имати никакве добре односе, и то још све има оправдање код Бога? Не знам шта ти подразумеваш под добрим односима. За мене је ово добар однос,нпр, да ми Турчин закуца на врата у невољи,одмах би му се нашла да помогнем као човеку. Да је болестан,да је у затвору а тражи неку помоћ од мене,не бих ни размишљала о помоћи. То је за мене добар однос са човеком. Ово о чему причамо је нешто друго и ти то добро знаш,немој сад зарад своје сујете да се оспоравамо и где треба и где не треба. obi-wan, Лидија Миленковић and Ратко :( је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 U mom gradu Austrijanac je kupio cementaru.Uložio je u nju i zaposlio je moje Kakanjce.Ljudi imaju platu između hiljadu i dvjesta(spremačica) i dvije i po hiljade km.Da li trebam reči austijancu, netrebaju mi tvoji novci jer je tvoja država nekada okupirala moju.Kažem mu ti si moj prijatelj.Dođi otvori još dvadest fabrika.Zaposli svakog čovjeka iz Kaknja, ali zaposli prvo Srbe Hrvate pa muslimane, neću se ljutiti jer ako bilo koji moj sugradžanin radi i meni će dobro biti, doći će u moju trgovinu i umjesto za pet maraka kupovat će za pedeset.i meni dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Људи оладите мало,како не примећујете. СУТРА ЈЕ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ НАШ,ОНАЈ КОЈИ ПОМАЖЕ СВИМА. Код њега су сви добродошли. Свети Василије,Слава му и милост,заиста помаже свакоме. Лидија Миленковић and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Ма да Срби оно никад са границама свог царства нису били у Цариграду, и цар Душан се никад није хтјео прогласити царем Срба, Грка и Бугара...Срби и Грци се никад нису свађали око територија, и Грци никад нису бацали клетве на Србе због претензија Срба на Византијске територије....ух какви смо ми Срби и лако заборављамо историју. Цар Душан, изузетак. И да ли и даље живимо на тим територијама? А они? Векови и векови најбезочнијег освајања, терорисања... А Кипар? Били су мањина и живели без икаквих проблема, а онда су 1975., ако се не варам, по старом добром обичају почели са освајањем, са терором, силовањима и осталим. obi-wan, bgpj, Макрина and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Шта фали Грчкој географији, да буду туристичка велесила, па опет нису ни у првих 10 најпосјећених земаља? Лако је тражити изговоре тамо гдје не постоје. А за чудо дивно, да додам, Турска је почела просперирати са происламистичком владом..."ужас". Kakve to veze ima sa Grckom i kakve veze ovo pitanje ima sa temom? Ja sam lepo pitao - sta ih je do sad sprecavalo da krenu napred? Jer su za to imali sve moguce (pokradene!) uslove, tacnije - niko nije vrsio nikakve pritiske na njih, stavise, bas naprotiv... I da se ugledamo na njih? Ako to uradimo, kaskacemo za razvijenima jos jedno 100 godina. Uostalom, ima bar 10 drzava u blizoj okolini na koje bih se ugledao mnogo pre njih. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 U mom gradu Austrijanac je kupio cementaru.Uložio je u nju i zaposlio je moje Kakanjce.Ljudi imaju platu između hiljadu i dvjesta(spremačica) i dvije i po hiljade km.Da li trebam reči austijancu, netrebaju mi tvoji novci jer je tvoja država nekada okupirala moju.Kažem mu ti si moj prijatelj.Dođi otvori još dvadest fabrika.Zaposli svakog čovjeka iz Kaknja, ali zaposli prvo Srbe Hrvate pa muslimane, neću se ljutiti jer ako bilo koji moj sugradžanin radi i meni će dobro biti, doći će u moju trgovinu i umjesto za pet maraka kupovat će za pedeset.i meni dobro. Не можеш никада да разумеш нас и нашу перспективу.Патили сте и ви много тамо али ово наше је епских размера. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 kod Grka nije samo lenjost u pitanju, nego i alavost, a sve to potpomognuto EU "standardima" Nemoj tako ispast što si uputio kritiku, da si izdao svoju pravoslavnu braću. 301 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Од мене доста.Што рече брат,сутра је Свети Василије.Нећу ни себе ни друге да доводим до кулминације жестине разговора. Праштајте,разговарали смо ко људи,што се мене тиче. bgpj је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Не знам шта ти подразумеваш под добрим односима. За мене је ово добар однос,нпр, да ми Турчин закуца на врата у невољи,одмах би му се нашла да помогнем као човеку. Да је болестан,да је у затвору а тражи неку помоћ од мене,не бих ни размишљала о помоћи. То је за мене добар однос са човеком. Ово о чему причамо је нешто друго и ти то добро знаш,немој сад зарад своје сујете да се оспоравамо и где треба и где не треба. Не сумњам да то не би учинила. Међутим ми живимо у једном затвореном свијету, у коме добри односи са сусједима, ма какви они били у прошлости значе много. Сви ми стварамо добра од којих живимо, та добра се стварају на рачун размјене са другим људима око нас. Тврдити како је ужасно отићи на море у Турску, исто је као тврдити како је ужасно извозити у Турску своје прозиводе. Исто је тврдити како би било ужасно дозволити Турцима да туристичи посјећују Србију. Ок, нема проблема, забити се изоловати од остатка свијета, некоме је то идеал. За мене је добар однос, када се емоције раздвоје од сарадње са људима по основним стварима које чине живот. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Не можеш никада да разумеш нас и нашу перспективу.Патили сте и ви много тамо али ово наше је епских размера. koji to narod nije patio.Ali vrijeme liječi sve.Okrenuti ase budučnosti a ne prošlosti.I raditi na fer -plej odnosima uz svestranu korist. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Нису имали кад,јер су све то и више од тога радили себи. Nisu oni, brate, nego njihovi domaci izrodi, kao i kod nas nasi. To svi mnogo dobro znamo. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Kakve to veze ima sa Grckom i kakve veze ovo pitanje ima sa temom? Ja sam lepo pitao - sta ih je do sad sprecavalo da krenu napred? Jer su za to imali sve moguce (pokradene!) uslove, tacnije - niko nije vrsio nikakve pritiske na njih, stavise, bas naprotiv... I da se ugledamo na njih? Ako to uradimo, kaskacemo za razvijenima jos jedno 100 godina. Uostalom, ima bar 10 drzava u blizoj okolini na koje bih se ugledao mnogo pre njih. Па ти тврдиш да је покрадена гоеграфија узрок томе да је Турска економски просперирала, а ја онда питам због чега Грчка која нема покрадену географију, не просперира од свог турзима као Турска? Спречавала их је изолованост од свијета, политичка затуцаност, корупција, владавина војске која, као врховно политичко тијело никад ниједној држави није донијела добра. Када су одлучили да изграде јаке правне темеље, да се отворе свијету, да пусте стране инвеститоре да улажу, и наравно уз потребну дозу свијести људи о заједничком доприносу сваког по својој мјери, кренуло је све набоље. Не знам шта има заостало...јел заостало и то што на годишњем нивоу изграђују 400 километара аутопутева, рецимо? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука