Ратко :( Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Не знам, ја сам релативно дуго у Цркви па ме је сад прилично тешко саблазнити. Али нови људи, треба их пустити мало да очврсну. Једноставно, ово је сувише интерна ствар, и не сувише раширена појава да би се нешто посебно о томе разглабало. Поготово на интернет форумима. Сигурно има и других незгодних појава у Цркви које се не обзнањују. И ја сам за то као Дејан да се говори о томе, али врло опрезно, пажљиво, разумно. Такав приступ мислим да доноси плода. emilija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 naziv teme je stvarno hit... jedini bolji bi bio sveštenici prodavci na kvantaškoj pijaci Govorili smo o hrišćanskom ateizmu (vidi Lazarov potpis)...ako ima ljudi koji veruju a žive kao da Boga nema onda je droga samo kockica u slagalici... bili to popovi, babe ili pojci sasvim je nebitno... u čemu je poJenta teme-pa zezanje,brate... usput ćemo čuti i nešto novo i to je to... i videti ko je sablažnjiv Лазар Нешић, R.Žiskar and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 @Walter Наравно. Ево кажем: Ако неко има проблема са наркоманијом нека зна да тај проблем могу да имају и људи који су у Цркви, АЛИ иста Црква има и лек. Ево, понављам, мој пријатељ ће бити ако Бог да монах, а био је наркоман и он то не крије као што не крије да му је живот у Цркви помогао да се избори са највећом животном борбом када је гледао смрти у очи. Њргове потресне приче није лако слушати, али сада је ту и зна да мора бити ту, у Цркви, да би живео и на овом свету и у Царству небеском. Зато, ако и буде свештеника наркомана не сме да очајава али мора одмах, одмах да се против тога бори и да завапи Богу и браћи за помоћ. Тако исто и свештеници алкохоличари. А ми сви да много боље радимо на том делу наше мисије јер ћемо много пута да се веома непријатно изненадимо ако се не будемо бринули и о овоме. DYNABLASTER and Middle-earth је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Долази наркоман код свештеника и каже: -Пошто ти ови плусићи. А свештеник ће њему: -Синко, ево теби ова књига, па кад будеш прочитао ти дођи. После два месеца долази наркоман и каже: -Бог помаже оче. -Бог и теби помого синко. -Колико су вам ови крстићи. -Зависи, већи, мањи... Имате разних. -Па, добро... дај ми овај са три црте ! Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Problem koji se gura pod tepih ce samo da postane ozbiljniji . Mada narkomanija medju svestenicima nije toliko ozbiljan problem , ukoliko ga uopste ima , kao ponasanje svestenika , "dranje" naroda za obrede i sl. feeble and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Нисам љубитељ тема које имају за основу "рекла-казала" и "причао ми Јанко да је видео Марка...". На овај начин можемо отворити и тему "Свештеници убице" па дискутовати о томе да је неко чуо негде да је неки свештеник извршио убиство па да је причао како свештеници редовно убијају около али их полиција не приводи јер имају договор... Верујем да има студената БФ који су пробали, бар марихуану, али док се не конкретизује случај, не могу да верујем да има свештеника наркомана. Из простог разлога што сам упознао више особа које користе дрогу на редовном нивоу и знам како такве особе функционишу, то јест, не функционишу. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Нека би дао Благи Бог да сви постанемо наркомани,да не можемо да живимо без причешћа. Да се сви навуку на причешће.Уличарски жаргон,али то је језик модерних Срба. Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 И не само то , него је свештенику поверено да руководи парохијом , дакле одређеном литургијском заједницом сабрањем, како ће поп алкос или џанки да руководи и у ком правцу то је изузетно важно. И на крају каква нам је то заједница ? Жељко схвати да ти људи који имају проблеме са дрогом и нису на парохијама одавно,већ се пате и муче по институцијама,породица их оставља,нико их не третира да су људи и кад се излече увек и увек су обележени. Пар зар је то једна занимљива тема за разговор?Да разобличавамо свештенике који и немају више своје лично достојанство? А кад се покрене нека нормална конструктивна тема,колико она траје? Значи,да ме буде срамота да препоручим својим пријатељима православни форум јер ће да налете на топ теме,свештеници наркомани и упражњавате ли орални и анални секс...еј бре људи...ја не желим да будем део те приче. R.Žiskar, Лидија Миленковић, Олимп and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 7, 2012 Пријави Подели Написано Мај 7, 2012 Долази наркоман код свештеника и каже: -Пошто ти ови плусићи. А свештеник ће њему: -Синко, ево теби ова књига, па кад будеш прочитао ти дођи. После два месеца долази наркоман и каже: -Бог помаже оче. -Бог и теби помого синко. -Колико су вам ови крстићи. -Зависи, већи, мањи... Имате разних. -Па, добро... дај ми овај са три црте ! Дивно Жељко и поучно од једног теолога. Баба је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Слажем се али опет не мора тако бити.Безвезе је негирати нешто за шта постоје реалне шансе да постоји. Постоје свештеници алкохоличари а то је углавном стара гарда,у модерно време постоји шанса да су свештеници наркомани,чак већа него да су алкохоличари. Нарочито јер су они врло спретни да сакрију свој порок .... У суштини то је исти порок Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Нисам љубитељ тема које имају за основу "рекла-казала" и "причао ми Јанко да је видео Марка...".На овај начин можемо отворити и тему "Свештеници убице" па дискутовати о томе да је неко чуо негде да је неки свештеник извршио убиство па да је причао како свештеници редовно убијају около али их полиција не приводи јер имају договор... Верујем да има студената БФ који су пробали, бар марихуану, али док се не конкретизује случај, не могу да верујем да има свештеника наркомана. Из простог разлога што сам упознао више особа које користе дрогу на редовном нивоу и знам како такве особе функционишу, то јест, не функционишу. Ниси ни био свестан колико ћеш до краја 2012 године бити у праву !!! verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 @WalterНаравно. Ево кажем: Ако неко има проблема са наркоманијом нека зна да тај проблем могу да имају и људи који су у Цркви, АЛИ иста Црква има и лек. Ево, понављам, мој пријатељ ће бити ако Бог да монах, а био је наркоман и он то не крије као што не крије да му је живот у Цркви помогао да се избори са највећом животном борбом када је гледао смрти у очи. Њргове потресне приче није лако слушати, али сада је ту и зна да мора бити ту, у Цркви, да би живео и на овом свету и у Царству небеском. Зато, ако и буде свештеника наркомана не сме да очајава али мора одмах, одмах да се против тога бори и да завапи Богу и браћи за помоћ. Тако исто и свештеници алкохоличари. А ми сви да много боље радимо на том делу наше мисије јер ћемо много пута да се веома непријатно изненадимо ако се не будемо бринули и о овоме. Ни ти ниси попе могао да претпоставиш колико ћеш до краја 2012 године бити у праву !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 1, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2013 Ниси ни био свестан колико ћеш до краја 2012 године бити у праву !!! Ни ти ниси попе могао да претпоставиш колико ћеш до краја 2012 године бити у праву !!! Nisam u toku! Zašto su u pravu!!? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Nisam u toku! Zašto su u pravu!!? Први R.Žiskar је у праву јер није ни слутио да ће до краја године с обзиром да је ова тема покренута на пролеће , десити се то да свештеник убије човека а управо је он то написао као незамисливо. Други Иван Цветковић је у праву јер је ова тема покренута на пролеће јер није знао да постоје свештеници наркомани када је тврдио да је потребно да се бринемо о овоме да се не би непријатно изненађивали. Oglo and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 To pope zvuči malo omalovažavajuće. Mislim, možda je ispravno i tako reći ali mi ne zvuči dobronamerno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука