Гости Guest - . . .- Написано Мај 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Тако треба поступати и са свештеницима који су алкохоличари... понављам, то су углавном људи који имају несрећан живот у брачном смислу. Ја знам неколико свептеника који су алкохоличари, али веома, веома мили и добри људи... но за себе нису добри и веома ми је жао када то видим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Али ајде за почетак да утврдимо да ли такав проблем уопште постоји, и ако постоји у којој мери постоји. Да разграничимо шта се под бити наркоман подразумева. Ја под тим подразумевам перманентно коришћење тешких дрога, не таблетомане, што спомену Жељко. И ако постоји, сигуран сам да је максимално један по епархији, што је на нивоу статистичке грешке па може да се занемари Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Ок, ово су већ смислена питања и добра су за расправу. Ја сам целог живота за трезвеност и буђење. Али, ако се већ иде тако отворено, било би поштено и људски ићи од краја и не схватати ове ствари као какву забаву. Не можеш причати да има попова наркомана, а овамо као: "није битно да ли постоји заиста". Дакле, мој неки одговор на ова питања би био да се са таквим неким свештеником (ако се ствари покажу тачним) мора постпупати обазриво, братски, трезвено и разборито. Чак ми се чини (не могу сигурно да тврдим сад) да и уканонима има такбих неких смерница за преступе свештеника: то да се мора бити поверљив и остало. Јер има оно: да се не хули име Божије због вас међу незнабошцима. Да ли можеш наћи те каноне , мислим било би поучно да нам их овде презентујеш ? Самим тим што је велика одговорност свештеничког позива , јасно је и да њихов пад носи извесан ризик за паству , вероватно би из тих канона боље сазнали и саме одговоре на ова питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 А знаш ли колико се и младих и старих саблажњава о пасате са хајлајнерима и остале луксузе које виде код неких попова, што не може да се сакрије. И колико их само то одбија. Зато је врло корисно да пишемо о поповима дрогерантима, ако их има. То јесте али у свести народа је алкохолизам ,коцка ,луксуз некако се усталио ..."унормалио"...Наркоманија је нешто ново,мање прихватљиво... Нарочито и из разлога што млади свет ,за разлику од старијих генерација није религиозан већ је верујући и трага за истином најискреније...а таква је срца најлакше сломити,ранити ...саблазнити... Ја овде озносим свој став ,зашто би ја у случају да сазнам овако нешто и даље био у Цркви и не би јој окренуо леђа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Да ли можеш наћи те каноне , мислим било би поучно да нам их овде презентујеш ? Самим тим што је велика одговорност свештеничког позива , јасно је и да њихов пад носи извесан ризик за паству , вероватно би из тих канона боље сазнали и саме одговоре на ова питања. Да, налазим сутра па ћу ставити, наравно. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Ја овде озносим свој став ,зашто би ја у случају да сазнам овако нешто и даље био у Цркви и не би јој окренуо леђа... То је и моја поента ове приче. Да је ово неки затворени форум, за нас који смо колико толико утрвђени, у реду. Али овако јавно, не видим користи. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Верујте ми да сам више видео квалитетних људи међу наркоманима , него оних који су стрејт. Gandalf Sivi and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Нарочито и из разлога што млади свет ,за разлику од старијих генерација није религиозан већ је верујући и трага за истином најискреније...а таква је срца најлакше сломити,ранити ...саблазнити... Ако је разуман и искрено трага неће се качити за изузетке и правити проблем од тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Имам пријатеља који је бивши наркоман, који се лечио и Богу хвала излечио, прилепио се Цркви и сада је у манастиру. Тако, ако се некада нађе да буде свештеника наркомана ОБАВЕЗНО га задржати у Цркви и помоћи да се рехабилитује јер такав може много да помогне другима да се излече од ове страшне пошасти... nishizawa and Желе Зека је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Ако је разуман и искрено трага неће се качити за изузетке и правити проблем од тога. Разумеће да су то ретки случајеви и тражиће светлије примере којих је ипак много више. Да ,један део ..ово пишем због оних који то не би учинили... Нисмо сви исти... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 То је и моја поента ове приче. Да је ово неки затворени форум, за нас који смо колико толико утрвђени, у реду. Али овако јавно, не видим користи. Нема ништа скривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати (Мт.10,26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 То је и моја поента ове приче. Да је ово неки затворени форум, за нас који смо колико толико утрвђени, у реду. Али овако јавно, не видим користи. Eto,ja je baš vidim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Нема ништа скривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати (Мт.10,26) Не знам, ја сам релативно дуго у Цркви па ме је сад прилично тешко саблазнити. Али нови људи, треба их пустити мало да очврсну. Једноставно, ово је сувише интерна ствар, и не сувише раширена појава да би се нешто посебно о томе разглабало. Поготово на интернет форумима. Сигурно има и других незгодних појава у Цркви које се не обзнањују. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Верујте ми да сам више видео квалитетних људи међу наркоманима , него оних који су стрејт. Зато што их то смири, до земље их смири. Постану тако кротки, смирени, мили, непосредни, на неки свој начин, али опет смирени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 6, 2012 Пријави Подели Написано Мај 6, 2012 Имам пријатеља који је бивши наркоман, који се лечио и Богу хвала излечио, прилепио се Цркви и сада је у манастиру. Тако, ако се некада нађе да буде свештеника наркомана ОБАВЕЗНО га задржати у Цркви и помоћи да се рехабилитује јер такав може много да помогне другима да се излече од ове страшне пошасти... Tу и јесте квака.. мислим из сваке теме извући максимум ИСТИНСКОГ и у томе правцу ићи.. Јер без тих рецимо и ''бивших'' наркомана... нема нам победе над овима који су још увек то што јесу... ако хоћемо да победимо... Све остало је затварање очију пред проблемом,.. и тих људи и уопште.. Ја само тако разумем Жељкову тему... Уствари чак и да није из те побуде постављена ..ја је тако гледам.. nedeljko, Баба and Ратко :( је реаговао/ла на ово 3 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука