DMK Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 1 maj jedini dan u godini kada smo svi slobodni i mozemo da odemo negde na izlet,pecanje... nije nam bitno sta jedemo,eto juce smo jeli sendvice...sledece godine ako pada u post pa pada sta ima veze,jescemo nesto posno,nije nam bitno ni najmanje,bitno je da taj dan provedemo zajedno i da se vooooliiimooo! a sta ce drugi jesti njihova stvar i ne zelim time da se opterecejum,ne sudim nikom po tom pitanju.... katja, Crveni Baron, w.a.mozart and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 Obavezna prvomajska garderoba 4chsmu1 Sherlock H., Manolis, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 Адам Вајсхаупт је своју организацију, Илуминате, основао 1. маја 1776. године. Био је то празнични дан. Празник је био у част Сунца! Стари, пагански празник из епохе римске империје. Чарлс Дарвин је своју књигу, Формирање биљне буђи кроз деловање црва, послао на штампу 1. маја 1881. године. Буђ је симбол пропадања, а црви су пратиоци смрти. У питању је јасно као дан слављење паганског култа смрти, ко има очи да види и уши да чује! У нордијској митологији постоји црв Jörmugandr који је обмотан око Midgardr, света људи. У митологији боливијског племена Guarayu-Guarani црв Mbir постаје човек и ствара свет из хаоса. По веровању полинезијског народа Самоа, креатор Tagaloa ствара људе из црва. У митологији индијског племена Dhammai црв прождире Небо и Земљу, децу Shuzanghu и његове жене Zumaing-Nui. Родитељи на крају убијају црва и од доњег дела његовог тела постаје наша земља, а од горњег наше небо. После су се Небо и Земља венчали, изродили богове планине, па се растали, али су пре тога створили неке две жабе које су се венчале и изродиле људе (овде видимо и корене залагања за перверзне бракове у модерном друштву). Све у свему, ко у латиноамеричкој теленовели, не зна се ни ко кога, ни ко је коме мајка, али је главно да је црв ту. Слична ствар је у митологији Gondi племена, такође из Индије. Ту је црв исповраћао семе од кога је настала Земља. Годинама уназад изједаше ме црв сумње због овог Дарвиновог црва, али је сада све јасно као дан. У тренутку ми се све искристалисало кад сазнадох да је књига почела да се штампа на пагански празник, на дан када је Белоглавнић основао илуминате, којима је Дарвин и сам припадао и створио једну од најјачих кокакола ложа. И коначно, у нашем времену, у митологији интернет племена остало је записано да, када се кокакола проспе по свињском месу, по површини почињу појављивати црви. Све постаје јасно када се споје митолошка значења црва, Дарвиново дело о црвима објављено на паганско-илуминатски празник и Дарвинова веза са кокаколом и оснивањем кокакола ложе!!!! nishizawa, w.a.mozart, Аурор and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 @ Ivica Uuuuu, kvalitet! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 Juan Valdez and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 Чарлс Дарвин је своју књигу, Формирање биљне буђи кроз деловање црва, послао на штампу 1. маја 1881. године. Буђ је симбол пропадања, а црви су пратиоци смрти. У питању је јасно као дан слављење паганског култа смрти, ко има очи да види и уши да чује! У нордијској митологији постоји црв Jörmugandr који је обмотан око Midgardr, света људи. У митологији боливијског племена Guarayu-Guarani црв Mbir постаје човек и ствара свет из хаоса. По веровању полинезијског народа Самоа, креатор Tagaloa ствара људе из црва. У митологији индијског племена Dhammai црв прождире Небо и Земљу, децу Shuzanghu и његове жене Zumaing-Nui. Родитељи на крају убијају црва и од доњег дела његовог тела постаје наша земља, а од горњег наше небо. После су се Небо и Земља венчали, изродили богове планине, па се растали, али су пре тога створили неке две жабе које су се венчале и изродиле људе (овде видимо и корене залагања за перверзне бракове у модерном друштву). Све у свему, ко у латиноамеричкој теленовели, не зна се ни ко кога, ни ко је коме мајка, али је главно да је црв ту. Слична ствар је у митологији Gondi племена, такође из Индије. Ту је црв исповраћао семе од кога је настала Земља. Годинама уназад изједаше ме црв сумње због овог Дарвиновог црва, али је сада све јасно као дан. У тренутку ми се све искристалисало кад сазнадох да је књига почела да се штампа на пагански празник, на дан када је Белоглавнић основао илуминате, којима је Дарвин и сам припадао и створио једну од најјачих кокакола ложа. И коначно, у нашем времену, у митологији интернет племена остало је записано да, када се кокакола проспе по свињском месу, по површини почињу појављивати црви. Све постаје јасно када се споје митолошка значења црва, Дарвиново дело о црвима објављено на паганско-илуминатски празник и Дарвинова веза са кокаколом и оснивањем кокакола ложе!!!! Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Искрено - поласкан сам, и јако ми је драго што си помислио да је у питању било моје тумачење, без обзира на то што немаш образа да ми се обратиш директно. Тумачење на које мислиш није моје - први пут сам се са тим тумачењем и гледиштем срео читајући апологетска дела блаженопочившег оца Лазара Милина, који је о томе писао далеко лепше и надахнутије него што бих ја умео. Ја сам само пренео оно чему су ме научили људи који се у тумачење Новога Завета разумеју далеко боље од мене, и од којих сам научио, између осталог, и да је Свето Писмо веома често богато и пребогато значењима. Због тога се један исти део текста може тумачити и на више различитих начина, а да се при том та тумачења не сукобљавају. Тумачење Светог Писма само на један једини начин својствено је само сектама, будући да код њих нема слободе богословске мисли. И, евентуално, политичким партијама, код којих нема слободе мишљења. Или покретима који су у исто време и једно и друго. Веровао ти или не, нисам ни помислио да је то твоје тумачење - сада знам од кога потиче. То да ли ја имам или немам образ је небитно - чим сам прочитао први коме сам се обратио си био ти. И тада си ми потврдио оно што и сада тврдиш. На твоје већ устаљено - ако се не слажеш са мном - ти си секташ, или сада већ и допуњено : "тумачење Светог Писма на само је један једини начин је својствено сектама "...- сам навикао. Но, оно што ти тумачиш и ја сам помислио читајући Нови Завет - " дечак оболео од епилепсије ". Али, када прочиташ да је : А isus-sinai видјевши да се стјече народ, запријети духу нечистоме говорећи му: Душе нијеми и глухи, ја ти заповједам, изиђи из њега и више не улази у њега ! ( Мк. 9, 25 ). - може ли се наћи места за другојачија тумачења од описаног чуда - исцељења дечака с нечистим духом ? Видим да може. Пошто си ти теолог - могао би и да појасниш због чега је Господ Исус Христос, уопште, спомињао, нечистог духа, када је по том другом тумачењу - " излечио дечака од епилепсије "? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Веровао ти или не, нисам ни помислио да је то твоје тумачење - сада знам од кога потиче. Вероватно си зато написао уместо да преиспита сопствено тумачења Новог Завета које је штетно не само по њега, него и по оне који се ослањају на његово појашњење, Уосталом - као да је битно чије је, ваљда је битније какво је... Но, оно што ти тумачиш и ја сам помислио читајући Нови Завет - " дечак оболео од епилепсије ". Али, када прочиташ да је : А isus-sinai видјевши да се стјече народ, запријети духу нечистоме говорећи му: Душе нијеми и глухи, ја ти заповједам, изиђи из њега и више не улази у њега ! ( Мк. 9, 25 ). - може ли се наћи места за другојачија тумачења од описаног чуда - исцељења дечака с нечистим духом ? Видим да може. А ја мислио да је то тумачење штетно не само по мене, него и по друге који се ослањају на то објашњење... За мене је отац Лазар Милин био и остао један од највећих наших теолога ХХ века. Међутим, иако се не слажем апсолутно са свиме што је икада написао, никада нисам његова дела сматрао штетним... Пошто си ти теолог - могао би и да појасниш због чега је Господ Исус Христос, уопште, спомињао, нечистог духа, када је по том другом тумачењу - " излечио дечака од епилепсије "? Због тога што се у то време није знало за епилепсију, већ су сви здравствени поремећаји код којих није био очигледан узрок тако објашњавани, и због тога што тај податак није ни битан за оно што се десило - а то је да је вера оно што је помогло дечаку који је имао проблем да се тог проблема реши. Што је уједно и поента тумачења овог догађаја која су написали патријарх Павле и владика Николај која си ти навео. Која је тачна природа тог проблема је за смисао овог догађаја и поуку коју из њега треба да изведемо крајње небитна. На сличан начин може се тумачити, на пример, и прича о милостивом Самарјанину. Може се тумачити буквално - као историјски догађај који се заиста десио, и који је Исус испричао својим ученицима да би им објаснио да је сваки човек на овоме свету наш ближњи. А можда се тај догађај никада није ни десио, него га је Исус измислио и испричао у форми поучне приче да би на сликовит начин објаснио оно што сам већ поменуо. Прича, такође, може да се схвати и као алегорија у којој је садржан читав домострој спасења - разбојници се могу схватити као ђаволи, демони и смрт, несрећни човек који им је пао шака као метафора за читав људски род, а Самарјанин као метафора за Исуса, који нас је све спасао из невоље у којој смо се нашли. И у које од ова три тумачења да верујемо? Што се мене тиче, свако од ових тумачења има смисла. И то што се разликују не значи да је било које од њих штетно. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 4, 2012 Пријави Подели Написано Мај 4, 2012 Због тога што се у то време није знало за епилепсију, већ су сви здравствени поремећаји код којих није био очигледан узрок тако објашњавани, и због тога што тај податак није ни битан за оно што се десило - а то је да је вера оно што је помогло дечаку који је имао проблем да се тог проблема реши. На сличан начин може се тумачити, на пример, и прича о милостивом Самарјанину. Може се тумачити буквално - као историјски догађај који се заиста десио, и који је Исус испричао својим ученицима да би им објаснио да је сваки човек на овоме свету наш ближњи. А можда се тај догађај никада није ни десио, него га је Исус измислио и испричао у форми поучне приче да би на сликовит начин објаснио оно што сам већ поменуо. Прича, такође, може да се схвати и као алегорија у којој је садржан читав домострој спасења - разбојници се могу схватити као ђаволи, демони и смрт, несрећни човек који им је пао шака као метафора за читав људски род, а Самарјанин као метафора за Исуса, који нас је све спасао из невоље у којој смо се нашли. Прича о милостивом самарјанину се може тумачити као историјски догађај или као прича којом је Исус појаснио да је сваки човек на овом свету наш ближњи. Историјски догађај као што је излечење бјесомучног дечака не оставља простор за претпоставку да се није догодио, а ту се спомиње очева вера, а не дечакова који није могао да буде свестан онога што се дешава око њега. Но, ако ти кажеш да је свеједно како се тумачи тај догађај - добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Прича о милостивом самарјанину се може тумачити као историјски догађај или као прича којом је Исус појаснио да је сваки човек на овом свету наш ближњи. Историјски догађај као што је излечење бјесомучног дечака не оставља простор за претпоставку да се није догодио, а ту се спомиње очева вера, а не дечакова који није могао да буде свестан онога што се дешава око њега. Но, ако ти кажеш да је свеједно како се тумачи тај догађај - добро. Ништа ниси разумео. Не тврдим ја да се исцељење дечака није догодило, него да за поуку коју треба да извучемо из тог догађаја није важно од чега је дечак боловао, као што ни за поенту приче о милостивом Самарјанину није важно да ли се тај догађај заиста десио или не. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 Ништа ниси разумео. Не тврдим ја да се исцељење дечака није догодило, него да за поуку коју треба да извучемо из тог догађаја није важно од чега је дечак боловао, као што ни за поенту приче о милостивом Самарјанину није важно да ли се тај догађај заиста десио или не. Схватио сам ја шта си ти хтео да кажеш - само се не слажем да у том догађају није важно од чега је дечак боловао. Ти кажеш - " епилепсија ", ја - нечисти дух, - и не видим сличност између то двоје - и ту завршавам сваку даљу полемику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 5, 2012 Пријави Подели Написано Мај 5, 2012 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 ako bi da zabranis da se ljudi raduju Јел се ти радујеш на нечијој сахрани..? чисто сумњам. А и какве везе први мај има са животом...НИКАКВЕ... ..то је дан оснивања масонске ложе... Теби и теби сличнима је само да одете у шуму стојадином или голф двојком, пун гепек пива, екс ју баладе појачате до даске, отерате све птице и ситне животиње, нарољате се пре него се испече роштиљ и онда полу-свесни гутате кости и бела леба...и онда обавезно један од вас има напад хистерије и агресије и дере се до 4 ујутру на људе који нису тамо... изем ти празник... :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 O kakvoj sahrani pricas? Datum je nebitan jer nema nikakve veze sa sustinom odlaska u prirodu i druzenjem A ti me poznajes pa kazes meni i meni slicnima, pa jos si i scenario izkonstruisao sa sve konfekcijskim tipom automobila i muzikom? aj ne suketaj tako ti leba i cevapa :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука