Jump to content

Како би наши муслимани објаснили овај поступак

Оцени ову тему

Препоручена порука

Litija je jednom godišnje kad je slava grada Beograda,ne može se baš uporediti sa ovom slikom iz Londona jer se muslimani mnogo češće mole i mnogo češće parališu saobraćaj.

Osim toga mislim da je Justina poenta teme da li bi sami muslimani recimo dozvolili slične slobode drugima,ako se već njima samima ovako nešto toleriše a drugi trpe zbog toga.

Odgovorio sam ALeksandru koji je nesto kritikovao manifestacije koje se TAKODJE odrzavaju jednom godsinje poput maratona ili raznih parada ali njemu one i pored toga "smetaju"... ja samo pitam kako mu onda ne smeta litija koja TAKODJE jednom godisnje zaustavi saobracaj u centru glavnog grada?

Sto se tice muslimanskih molitva na ulici, to ne bi trebalo da bude dopusteno. Jedno su verske slobode a a drugo ugrozavanje normalnog funkcionisanja grada...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Како ја видим толеранција је најчешће у исламским земљама непозната категорија. Европа ће морати да се суочи сама са собом, изгради сопствени идентитет и стане иза неких вриједности које ће морати позитивно дефинисати. Наиме, имамо ситуацију да се користе слабости демократског система како би се сам тај систем урушио. Уколико то не буде сагледано као пријека потреба, искочиће неки нови Брејвик.

Мислим, када дођеш у нечију кућу, у госте - понашаш се по неким правилима те куће. Сад када газда куће не зна би ли лијево, би ли десно,па...није чудо што му се гост пење на главу

PS Сасвим је могуће да у догледној будућности, у некој држави Европе, исламска мањина постане већином (јер више нису гости) и демократски дође на власт, а потом прогласи исламску републику. Толеранција је историјска и цивилизацијска категорија, али у ванредним околностима, многи појмови бивају редефинисани.

Подели на овим сајтовима

ateista sam ali se uvek setim one reference o trnu i balvanu u oku

Згодно дође, а? Ма, нек си се ти сетио Библије. Видиш како је корисна.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Jednom sam pročitao tekst na islamskom sajtu " Put vjernika " koji je bio odgovor na pitanje jednog muslimana zašto se u jednoj Islamskoj državi ( ne mogu da se setim kojoj ) poziva na rušenje crkava i zabranjivanje isticanja krsta kada je muslimanima to dozvoljeno u hrišćanskim državama.Admin mu je odgovorio da oni moraju da iskoriste naš glup sistem u svoju korist i još se hvali time kako sami sebe uništavamo ljudskim zakonima, i kako će muslimani to rešiti kada se namnože i uvedu Šerijat koji je " Božiji zakon "

Znači, oni lepo iskorišćavaju ( zloupotrebljavaju ) demokratski sistem i šire svoj uticaj koji nama ne dozvoljava skoro nikakva prava.

PA GDE JE TU LOGIKA I GDE TAKAV SISTEM VODI KADA NEMA MEDJUSOBNOG UVAŽAVANJA ?

Подели на овим сајтовима

Иако сам ја поприлично толерантан према исламу, кад случајно на нету набасах на ову слику, осјетио сам неку нелагоду видјевши постпупак ових муслимана у Лондону. За вријеме молитве, изглда да не могавши сви да стану у џамију, прострли су своје тепихе на улицу и блокирали је.

article-0-11945BB4000005DC-519_634x873.jpg

Зар је могуће да се ови људи понашају, да кад је вријеме њихове молитве, има све да стане и да се они покоравају Богу, а за то вријеме ако при томе некога угрожавају то није уопште битно. Како на ово гледају муслимани?

Prvo koliko se vidi sa slike ovo je pesacka zona i dole desno moze da se prolazi,mogu da prodju pesaci.I najverovatnije nije blokiran prolaz pesacima sa svih strana.

Drugo - Drzava treba da omoguci muslimanima da rade ovo na ulici nego u bogomoljama

Trece - O Ovome treba da raspravljaju muslimani i hriscani koji zive tu

Cetvrto - Kako se mole ovi ljudi po zimi,kisi,snegu,...???

Подели на овим сајтовима

Згодно дође, а? Ма, нек си се ти сетио Библије. Видиш како је корисна.

Ja sam je iskoristio u kontekstu da pokazem da jedan teolog slabija poznaje ono sto tamo pise... u tom smislu je itekako korisna... inace- nije...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Prvo koliko se vidi sa slike ovo je pesacka zona i dole desno moze da se prolazi,mogu da prodju pesaci.I najverovatnije nije blokiran prolaz pesacima sa svih strana.

Drugo - Drzava treba da omoguci muslimanima da rade ovo na ulici nego u bogomoljama

Prvo- to nije naucnofantasticni film gde automobili lete

Drugo- drzava na prvom mestu treba beskucnicima da obezbedi krov nad glavom

Trece- zar je dozvoljena rasprava sa jereticima i nizim bicima?

Cetvrto- forumski deja vu i vidi Drugo

Peto- dobronameran savet muslimanima da se ne prejedaju pasulja

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ovo je cista glupost i propaganda tiransko - teroristickog rezima Besara Eseda i njegovih sledbenika koji su do sada ubili desetine hiljada ljudi,toliko isto mucili zlostavljali,...hiljade je nestalih...Mnogi medju njima su hriscani...

Prvo u sirijskoj oslobodilackoj vojsciima ima i hriscana

Mnogi opozicionari u Siriji su hriscani..

Ovo se nije dogodilo ni u Tunisu,Libiji,Egiptu,Jemenu,...

Ovo nema nikakve veze sa Islamom

Na kraju dzizja je isto sto i svaki porez...

Sta se stvarno dogadja u Siriji....

http://www.islambosna.ba/vijesti/vijesti-svijet/38573-iz-minute-u-minutu-slom-arapskih-diktaturasirija-iv

https://www.facebook.com/ShaamNewsNetwork

Vlasnik ovog kanala je hriscanin iz Idliba

http://orient-news.net/

Pogedajte malo na youtube....

Подели на овим сајтовима

Prvo- to nije naucnofantasticni film gde automobili lete

Drugo- drzava na prvom mestu treba beskucnicima da obezbedi krov nad glavom

Trece- zar je dozvoljena rasprava sa jereticima i nizim bicima?

Cetvrto- forumski deja vu i vidi Drugo

Peto- dobronameran savet muslimanima da se ne prejedaju pasulja

Prvo:Ono nisu automobili ono su deve

Drugo:Država treba obezbjediti i pravo na prakticiranje vjere a ono između ostalog podrazumijeva izgradnju bogomolja.Ovim ljudima je vjerovatno dosadno u džamijama pa izašli da se izluftiraju vani i da se tamo mole.

Treće:Kada je u pitanju jeres, vi se između sebe trebate dogovoriti ko je u jeresu a ko na "pravome " putu.Kada to uradite onda pređite na nas.A ako si mislio da smo mi niža bića, to je čudno kako jedni mogu biti viša a drugi niža bića a svi potičermo od Adama i od Eve.Vjerovatno mi sličimo više Evi a vi Adamu.

Četvrto:Hvala pasulj je dobar, ali mi smo narod koji ne jede dok ne ogladni a kada ogladni jede a neprejeda se.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Prvo:Ono nisu automobili ono su deve

Drugo:Država treba obezbjediti i pravo na prakticiranje vjere a ono između ostalog podrazumijeva izgradnju bogomolja.Ovim ljudima je vjerovatno dosadno u džamijama pa izašli da se izluftiraju vani i da se tamo mole.

Treće:Kada je u pitanju jeres, vi se između sebe trebate dogovoriti ko je u jeresu a ko na "pravome " putu.Kada to uradite onda pređite na nas.A ako si mislio da smo mi niža bića, to je čudno kako jedni mogu biti viša a drugi niža bića a svi potičermo od Adama i od Eve.Vjerovatno mi sličimo više Evi a vi Adamu.

Četvrto:Hvala pasulj je dobar, ali mi smo narod koji ne jede dok ne ogladni a kada ogladni jede a neprejeda se.

Prvo- ne znam o kakvim devama pricas, to je kolovoz i eno ti automobili

Drugo- drzava prvo treba da obezbedi krov nad glavom beskucnicima(koji provode 24h po zimi,kisi,snegu), ili vase moljenje ima primat?

Trece- po kuranu svi koji nisu muslimani su jeretici i samim tim i niza bica koje je dozvoljeno lagati, ubijati itd.

Cetvrto- respect!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ja sam je iskoristio u kontekstu da pokazem da jedan teolog slabija poznaje ono sto tamo pise... u tom smislu je itekako korisna... inace- nije...

Mа нек и атеиста боље познаје теологију од теолога. Весело, ко пред изборе.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Kao što sam rekla ,samo izgovori,jer SVI treba da se " pokore" njihovi molitvama na ulici,kakve veze ima što ostali TRPE zbog toga.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Не мора држава то да омогући. То није у надлежности државе, да гради богомоље. Надлежност државе да гради богомоље је само у државама у коме је нека религија државна. Рецимо у Саудијској Арабији је то могуће, али у Британији или некој другј секуланој држави не. У секуларним државама, држава треба да омогући право на практиковање вјере све док то практиковање не угрожава и омета друге људе који вјеру не практикују. Дакле држава треба да понуди правни оквир, заштити и гарант да ће те бити слободни испуњавати вјеру по наведном принципу слободе, док обезбјеђивање богомоља треба сама исламска заједница да уради уз помоћ свакога недржавног лица које жели да буде донатор.

Ово горе није само пјешачка зона, очигледно је да су аутомобили паркирани, дакле може и да се вози по тој зони, и за случај кад почне молитва власници аутомобила не могу да се крећу до жељеног циља док се молитва не заврђи и људи не разиђу. Дакле постоји проблем.

Зато је потребан разговор свакако. На терену је ситуација шарена, много тога се трпи не из добре намјере јер се не смје против овог ништа рећи јер ће се онда дићи бука да се наводно не поштују права муслимана. А опет има ли воље код муслимана да се прилагоде средини у којој живе? Колико то вјера муслиману дозвољава? Или је све по принципу, не обазири се ако некоме наносниш штету, чини по своме?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...