Гости Guest о. Агапије Написано Септембар 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 ... ovo sam postavio na jos jednom mestu na forumu, ali me interesuje misljenje malo iskusnijih ... http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/84588/Rimski-papa-na-celu-svih-hriscana Брате,овај текст је коментарисан на овој теми. Укључи се! 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tpku_2b Написано Септембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 ... izvinjavam se, datum na textu je od danas, pa sam tek sad video ... hvala na linku ... pozdrav i svako dobro ! MAKIJAVELIZAM JE STANJE UMA - SVE OSTALO JE PRECENJENO!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije 2 Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 http://translate.google.rs/translate?hl=sr&sl=el&u=http%3A%2F%2Fwww.orthodoxifoni.com%2F2010%2F09%2Fblog-post_13.html&ei=yuvmTOWwNsjsOfu4-L0K&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBgQ7gEwAA&prev=%2Fsearch%3Fq%3D%25CE%2593%25CE%25AD%25CF%2581%25CF%2589%25CE%25BD%2B%25CE%25A0%25CE%25B1%25CE%2590%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582%2B%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1%2B%25CF%2584%25CE%25B9%25CF%2582%2B%25CE%25BD%25CE%25AD%25CE%25B5%25CF%2582%2B%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2584%25CF%258C%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2582%26hl%3Dsr%26sa%3DG Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Пророштво о будућем безумљу од nishizawe неподобног Од сада ће се бесмисао, затуцаност и параноја ширити и обманути многе људе. Мало њих који имају елементарно богословско или било какво друго образовање ће приметити о чему се ради. Незналице, параноици и хистеричне жене преузеће главну реч у манастирима и парохијским Црквама, а на здраве, образоване и нормалне људе ће гледати са презрењем. Зато, када у Цркви почну да се јављају они који газе све оно што је основа и суштина Православља, и свега онога што нам је сам Христос говорио, знај да је дошло време лудила. Јер ће се у прво време лудило толерисати, под изговором побожности. Лудило ће бити усмерено против свега смисленог, јер сви они које параноја обузме не могу поднети стварност и чињенице. По њиховом бесу, мржњи, склоности ка осуђивању, одсуству самилости и здравог разума познаћеш их. Истинске слуге Божије су смерни људи, воле ближњег свог и послушни су Цркви. Калуђери ће постати не најобразованији, већ најзатуцанији људи. Почеће да онима који живе ван манастира намећу сулуде заповести и правила, терајући их да у свету живе као у манастирима, и уместо да буду Светлост Свету, и Со којом ће се свет осолити, постаће распиривачи мржње, пакости и лудила. Под привидом побожности привлачиће људе у манастире, обећавајући им утеху, благодат, љубав и смирење, а храниће их: уместо Љубављу Христовом - мржњом против свих који су другачији од њих; уместо кротошћу - гордошћу и осуђивањем свакога ко није као они; уместо љубављу према своме народу - мржњом према туђем; уместо радосним ишчекивањем Другог Доласка Христовог - апокалиптичном паранојом; уместо послушањем црквеној јерархији - бунтовништвом и секташењем; уместо милосрђем и праштањем - фарисејском строгоћом и ситничавошћу; уместо светлошћу и знањем - мраком и затуцаношћу. Све ово ће изазвати велико очајање међу онима који буду желели да у Цркви нађу склониште и спас, и велики број људи ће се разочарати у Цркву, пошто у њој неће успети да нађу мир. Међутим, истински Хришћани ће остати до краја овога века, једино што ће бити прозивани као јеретици, екуменисти, паписти, протестанти, надмени, гордељивци и како још све не од стране прелешћених, полуделих, параноичних и заслепљених. И тако, јачајте у себи Љубав Христову, волите једни друге, учите и образујте се, будите добри према свима, волите непријатеље своје, венчавајте се и изродите децу, и не браните им да славе рођендане и да за Нову Годину иду да добију поклон од Деда Мраза, без обзира на то што Деда Мраз не постоји. Амин. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 ЈА ЧЕКАМ ХРИСТА!!! bleh СВЕ СУПРОТНО ТОМЕ УОПШТЕ МЕ dadaНЕ ИНТЕРЕСУЈЕ... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Не знам ко је. Ликови су на фејсбук окачили један снимак. Послушајте, сува теологија. Додуше, уз мало псовки, али код оваквих јуродивих то увек ваљда иде тако... http://www.facebook.com/video/video.php?v=1372677716753&oid=283519867050# Наравно, немам у виду буквално узимање сваке речи, али ово може бити фин одговор апокалиптичарима, нумеролозима и сл. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Sta je pitanje tj. tema razgovora... nacin iznosenja misljenja ovog decka ili tema "razgovora"??? omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 A ovako lucidan čovek razmišlja: POZIV DRAGOM ISUSU O Isuse, kako bih volio, kada bi se udostojio da uđeš u moj stan. Gdje sasvim obične o zidu stvari vise. Gdje se u oknima rano ugasi dan. Pričao bih ti, kako svjetiljku mutnu palim, da kratki ovaj dan produžim. kako živim životom sasvim malim. I pun jeda, sa braćom svojom služim. Pričao bih ti o ljudskoj kući. O oknima, koja su pokadkad plava. O vratima, kroz koja pognut moraš ući. O bravi, koja se čvrsto zaključava. Pričao bih ti uz dim obične cigare, o svakom čovjeku i kako se koji zove. I kako jedni uvijek nose haljine stare I kako drugi uvijek nose haljine nove. I kako ima sedam brižnih dana. O Isuse, i svakom je ko što je bilo jučer. I o tom, kako se, kad zaboli rana, šešir na čelo duboko, duboko natuče. Pričao bih ti dugo, sve dok ne začujemo, kako se rosa niz prozor sliva. Onda bih ti rekao savim nijemo: Isuse, umoran si, tebi se sniva. O lezi, zaspi na postelji ovoj, koju čovjek svaki dan otkupi. Tužno ti čelo ovit ću u utjehe povoj. Spavaj samo, a ja ću na klupi. ISUS ČITA NOVINE Znam, dobri moj Isuse, kad jedne kiše duge, donesem ti za večeru kruh skriven pod skut, ulazeći u sobu, vidjet ću pun tuge tvoj sveti lik nad novine nagnut. I nezapažen kraj tebe ću sjesti, gledajući mračenje na tvome licu čistom. Dok pogledom prelijećeš od vijesti do vijesti. Dok uzbuđeno prevrćeš list za listom. Čime ću moći da te tješim u tom času, stojeći pred tobom sav stidom obuzet. I da li bih imao dosta snage u svom glasu, kada bih pred Tobom branio ovaj svijet. Na teška ta slova pao bih svojim stasom malim. radost čovjeka bi u oku mome zasijala. O pusti, rekao bih ti jedva glasom uzdrhtalim, nek se i dalje vrti naša zemlja mala. Onda bih sasvim tiho izišo pred vrata. I pustio da ostaneš sam u svome bolu. Moleći pred pragom, da tvoj gnjev umiri mirisni, blagi kruh na stolu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
napoleon bonaparta Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Ali razmislite malo. Smejete se adventistima što kažu da je papa antihrist. VICARIVS FILII DEI – zamenik sina Bozjeg ( PIŠE NA KAPI KOJU NOSI PAPA ) Po nekom pravilniku i starih vremena svaka reč ima svoj broj. Sabiranjem ovih slova dobije se 666 to sam 100 % siguran. 0110_hahaha Zamenik sina božijeg? ZNAČI I ON JE SAM SEBE PROGLASAVA BOGOM! 0110_hahaha Postoje još dosta stvari, al balav sam da se bavim time. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 па то значи да ''антихрист'' је већ скоро хиљаду година са нама, а ово је пакао. мисим, дај. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 U suštini su me oduvek nervirali apokaliptični propovednici koji su opsednuti đavolom, demonima, smakom sveta i ostalim stvarima. Mi hrišćani treba mirno da čekamo Hrista ne plašeći se ovog što ruži Boga. Ako je vera zasnovana na strahu, to nije ljubav prema Bogu nego strah, a u strahu nema ljubavi. DakleM, ne treba da nas interesuje ništa što je vezano za antihrista, nego samo živi i jedini Bog 0110_hahaha Njega čekam a na Njegovog protivnika se ne obazirem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Ali razmislite malo. Smejete se adventistima što kažu da je papa antihrist. VICARIVS FILII DEI – zamenik sina Bozjeg ( PIŠE NA KAPI KOJU NOSI PAPA ) Po nekom pravilniku i starih vremena svaka reč ima svoj broj. Sabiranjem ovih slova dobije se 666 to sam 100 % siguran. klapklap Zamenik sina božijeg? ZNAČI I ON JE SAM SEBE PROGLASAVA BOGOM! :cheesy: Postoje još dosta stvari, al balav sam da se bavim time. adventisti su sekta, a sve sto kaze neki sektoman ne treba da slusas, jer sto kaze MP red lazi, red istine i onda te tako lepo opalamudi pa pocnes da slusas sve sto kaze, jeste ima istine i sto govori MP ali ima i red lazi, tako da bolje da ga uopste ne slusas tj adventiste jerbo ce te omadjijati i opalamuditi dance67890 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 O tezi da mi cekamo Hrista a ne Antihrista recicu sledece: Kao covek cekam vaskrsenje mrtvih, ali cu do njega da dodjem Samo ako iskusim smrt. Tako i drugi dolazak Hristov biva samo nakon dolaska Antihrista. Reci da nama hriscanima nije vazno kada ce i kako antihrist da dodje znaci debelo se ogresiti o Predanje i o samu Crkvu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 bez noci nema dana, kakva planeta uf dance67890 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 O tezi da mi cekamo Hrista a ne Antihrista recicu sledece: Kao covek cekam vaskrsenje mrtvih. Ali cu do njega da dodjem Samo ako iskusim smrt. Tako i drugi dolazak Hristov biva samo nakon dolaska Antihrista. Reci da nama hriscanima nije vazno kada ce i kako antihrist da dodje znaci debelo se ogresiti o Predanje i o samu Crkvu проблем настаје кад од зареза правиш тачку. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука