Jump to content

Да ли ми чекамо Антихриста и(ли) Христа ?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Поједини проповедници, духовници, свештеници па и верници својим интересовањима, истраживањима и деловањима, чини ми се да више чекају Антрихиста него Христа, више говоре и плаше светину о Новом Светском Поретку и Њу Ејџу него ли што говоре о јединој истини која ће у пуноти доћи , иако је иконично већ ту, о Еванђељу (дакле,радосној вести) Царства Божијег на Земљи. Више говоре о жигу звер и броју 666 него ли о св.причешћу и благодати (милости) Божијој оствареној у заједници са Богом....

Чврсто верујем да прекомерна еуфорија у вези оваквих ствари није потребана верницима Православне  цркве зато што све те приче углавном и већином долазе из секташких заједница (Адвентисти,Јеховисти и њима исти ) који управо овим застрашујућим апокалиптичким догмама психолошки држе своје овце у стаду.  Адвентистма један од догмата и веровања је нпр. да је римски епископ - Антихрист !   crvenilo

То дух Православља свакако није јер је оно вазда било испуњено доксолошким садржајем обожавања и ишчекивања Спаситеља Господа Христа.

За многе личности током (страшне) историје се сматрало да ће бити Антихристи. Почевши од првог званичног гонитеља хришћана Нерона, преко Диоклецијана па све до Стаљина и Хитлера, Били Гејца и Сороша. Немојмо пропустити Маитреју и Реала....Али Антихрист се није појавио а ни Христос (пазите, адветнтисти су га очекивали 1884. ваљда, продали куће и имања и дали сиромасима желећи да Господа "достојно" дочекају......    joooj        Јеховисти га чекали 1914 па пошто их је "преварио" онда су се убедили да је невидљиво, духовно  дошао на Земљу  и васпоставио Страшни суд који од тада суди и истражује грехове онима који су умрли у прошлим вековима....  0501_music а ту годину су одредили зато што су "озбиљно истраживали Библију" и препознали страшне знаке и знамења из Апокалипсе - смрт,рушење,болести, земљотреси ......а оно тада почео 1. светски рат!   0110_hahaha

Да ли сте и ви наишли у вашем животу на сличне , назвао бих, гласоговорнике НСП у Православној Цркви?

П.С. Један духовник, то знам, који само о томе прича на беседама, одавно указује на то да полако пакујемомо кофере и торбе за одлазак из света у планине и шуме а младим брачним паровима препоручује да остану без деце јер тешка времена долазе..... joooj

Подели на овим сајтовима

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

???? рече:
  ???????????? рече:

?.?. ????? ????????, ?? ????, ???? ???? ? ???? ????? ?? ????????, ?????? ??????? ?? ?? ?? ?????? ????????? ?????? ? ????? ?? ??????? ?? ????? ? ??????? ? ???? ? ?????? ??????? ???????? ??????????? ?? ?????? ??? ???? ??? ????? ??????? ??????..... crvenilo

????? ????????

?? ?? ??? ??? ?????? ???? ?????? ????.

?? ?????? ?? ?? ?? ?????.

?? ?? ?? ?? ????? ???????????  0110_hahaha

pa sta onda i ako ima 5 dece, to ne znaci da nije dobar monah.Kakave price???

Uopste mi nisu jasni likovi koji misle da se olako stize u carstvo nebesko.I zasto ad se ne upozorava na 666 i na antihrista kad i sveti Jovan Bogoslov i Gospod upravo upozoravaju cak i pozivaju ljude da izracunaju tu tajnu.Znaci nije prevelika enigma ako se covek potrudi oko nje.Naravno da svi cekamo Gospoda,al pre njega ce doci onaj na koga je i sam Hristos upozorio"cuvajte se da vas ne prevari, jer ce gledati da prevari i izabrane" , pa kad su se prvi sveti oci koji su ko zna koliko vodili ispravnije i ugodnije zivote pred Bogom od nas bojali apokalipticnih vremena, ma ko smo mi...za najmanju prejladu il nesto slicno stanemo bre pa roptimo i sl.

Moj stav je da su zadnja vremena(al ne tumacim kad ce doci Hristos kao adventisti i ostali sektasi , da ne dodje do zabune) .Tumacim, jer imamo znake vrema i pozivam se na Gopodnje rece, tj na pricu o smokvi i prolecu....A da ce biti gonjenje Hriscana stoji.....al, za sad imam u planu i decu i zenu 0501_music

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

"A kome je um prikovan za svetovne stvari i ko ljubi zemaljsko, tome ovo nece biti jasno, jer ko je vazda u okovima dela zitejskih, ako i cuje, nece verovati i naljutice se na onoga koji mu bude govorio. A Sveti ce se osnaziti – jer ce odbaciti svaku brigu o svome zivotu. "

Свети Јефрем Сирин (О Доласку Антихриста)

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

У нашој Светој Цркви је вазда владао тзв. "есхатолошки дух" везан за последња времена а не "апокалиптички" дух увек пропраћен хилијазмом- јерес осуђена од Цркве на 1. Васељенском Сабору... На жалост, људи неуки у богословским наукама често бркају ова два ,наизглед, слична појма. Што је егзистенцијални промашај! Код свих секти овај други дух је проглашен за званичну доктрину,учење и веровање.

Есхатолошко, пак, виђење ствари заснива се на Еванђеоској свести да ми већ живимо у последњим временима још од доласка Господа Исуса Христа која је Он донео са невидљивим и духовним Царством Божијим а које најнепосредније опитујемо на св. Литургији. Св. Литургија  је, као што знамо, икона Царства Божијег. С тим у вези, св. Претеча, није узалуд "грмео" јеврејима " покајте се јер се приближило Царство Божије"!!!!

Јевреји су ипак очекивали земаљцког Цара , не и Небеског....

Подели на овим сајтовима

"Jednog dana upitah ga ( starca Porfirija Kavsokalivita ) u njegovoj keliji: "Starče, u poslednje vreme mnogo se govori o broju 666, o tome kako se približava dolazak antihrista - neki čak tvrde da je već došao - o elektronskom obeležavanju na desnoj ruci ili na čelu, o sudaru između Hrista i antihrista i o uništenju ovog drugog pri Drugom Gospodnjem dolasku. Šta vi kažete o tome?" Starac odgovori: Šta da kažem? Ja ne pričam da mi se ukazala Presveta Bogorodica, da će biti rat, i druge takve stvari. Znam da će doći antihrist, da će se zbiti Drugi dolazak Gospodnji, ali kada - ne znam. Pa ipak, ne uznemiravam se zbog toga. Jer, znam da smrtni čas za svakog od nas predstavlja Drugi dolazak Hristov. A taj čas je vrlo blizu""

Подели на овим сајтовима

konstantin рече:

???? ???????.

?????? ??? ??? ??????? ??? ???? ? ???? ?? ???? ?? ??? 5??? ???? ???????? ????? ?? ?????? ?? ?????.

??? ?? ?????? ?? ???? ?? ?????????.

Подели на овим сајтовима

Што се тиче монаха Николаја тај човек је свет човек - то могу својим животом да потврдим. Толико од њему. Мислите о томе  0409_feel

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Константин

Оца Николаја знам, слушао сам његова предавања , имам и неке пријатеље који га добро знају. Међутим колико ја знам, а контактирао сам и моје пријатеље који га добро знају, он верујте никад није младим брачним паровима препоручивао да остану без деце јер тешка времена долазе, то сигурно знам, он јесте цитаирао св. Писмо где се каже Мт 24.19. „А тешко трудницама и дојиљама у те дане“. Чак, сећам се, кад је причао да срби заборављају Божију заповест "Рађајте се и множите"  love1 и имају по једно дете а могу да их имају и више. (Иначе он сам има стварно петоро деце, 4 кћери које су све монахиње и сина који је свештеник и који има троје деце. Заједно је одлучио са женом да се замонашио деведесет и неке, а ћерке су изабрале саме исти пут.)

Наравно увек можемо изврнути неке реченице које било ко изговори и погрешно протумачити. А и ово за паковање кофера, за одлазак у планине, не каже сад, него у контексту своје приче, кад дођу задњи дани. А зар је рекао неистину, дали ћемо моћи слободно да се шетамо и живимо у те дане!?

Отац Николај,  стварно много прича о Антихристу, што је можда мало и погрешно јер ми Христа треба да проповедамо, али верујте он сигурно нема никакву лошу намеру нити жели некога да плаши,него жели да отререзни пре свега нас у цркви, да се вратимо истинском покајању и ревности.

На крају крајева неко и о томе мора да прича, ја и не знам да ли ико у нашој цркви то толико говори осим њега, и хвала Богу што имамо неког и таквог.

Шта мислите да сви само причамо о Христу, ко би нам говорио о задњим временима?  И зар о томе не смемо ништа да кажемо???? Па и сам Господ говори о томе!

Ето као што сам рекао малопре он једини прича толико о томе. Не смемо да га потцењујемо и исмејавамо, него треба да се потрудимо да га разумемо, не знам дали ме схватате?

А што се тиче времена поновног Христовог доласка само се сетите Христових речи и сваки коментар је сувишан Мт .24. 36. „А О ДАНУ ТОМЕ И О ЧАСУ НИКО НЕ ЗНА, НИ АНЂЕЛИ НЕБЕСКИ, ДО ОТАЦ МОЈ САМ“. Пазите нико не зна!!!!!!“до Отац мој сам“!!!!! О томе је свака прича сувишна.

Лепо је то реко , старац Порфирије Кавсокаливита што је GORAN цтирао а ја би да поновим „да ће се збити Други долазак Господњи, али када - не знам. Па ипак, не узнемиравам се због тога. Јер, знам да смртни час за сваког од нас представља Други долазак Христов“

И на крају да кажем, нешто што сам приметио код оца Николаја: са сваким с ким се поздравља увек то чини са осмехом и са радошћу на лицу и каже „Радости моја Христос Васкресе!“ а задња реченица коју отац Николај увек каже на крају свог предавања „РАДУЈТЕ СЕ  0442_feel– не тугујте!!! Радујте се!!!“.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Ma apokalipticnim stvarima se ne treba previse opterecivati nego misliti o onome sada i ovde ! Kraj sveta ce doci ali sam BOG zna kad a mi se trudimo da Ga umolimo da se taj dan odgodi jer ipak mi nemamo prema sudbini odnos kao muslimani ! Zemlja i sav zivot na njoj su neraskidivo vezani sa Gospodom i Ljubavlju i Miloscu njegovom postoje ali u dinamicnom odnosu (Dar slobode i izbora) a ne u nekom strogo programiranom !

Подели на овим сајтовима

Констаните свака част на пост ! 0442_feel

Све зависи од нашег покајања

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко
  Цитат

отац Николај увек каже на крају свог предавања „РАДУЈТЕ СЕ  – не тугујте!!! Радујте се!!!“

Да,да Константине. Прво нас изпрестрави а онда нам каже радујте се......мислим......али у реду, неки воле такву храну.....ја - не, нити може да прође .....

Христос нас никада није плашио....

Подели на овим сајтовима

???? рече:
  konstantin рече:

???? ???????.

?????? ??? ??? ??????? ??? ???? ? ???? ?? ???? ?? ??? 5??? ???? ???????? ????? ?? ?????? ?? ?????.

??? ?? ?????? ?? ???? ?? ?????????.

Cekao sam da neko odgovori umesto mene, evo to je uradio moj Nik-imenjak 0104_cheesy,Pogledaj:)
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...