Jump to content

Руска црква тражи решење за МПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ужасава ме неписменост ових РТС-ових новинара. Манастир светог Неума, еееј

7896634

Svatý Cyrile a Metoději, Naume a Klimente Ohridský, orodujte za nás!

Подели на овим сајтовима

А еве ги и Българи!

http://www.rts.rs/pa...еће Софију.html

среда, 02. мај 2012, 00:01 -> 00:30

МПЦ неће Софију

Охридска архиепископија никада није била у Бугарској, поручиомитрополит Македонске православне цркве Петар Каревскина сугестије из Бугарске да се МПЦ "врати" у крило бугарског православља.

Ужасава ме неписменост ових РТС-ових новинара. Манастир светог Неума, еееј

Управо ово што си поставио је и један од већих доказа тези да Београд делом интензивно подржава ''мпц''... јер чим наступи неко од њихових перјаница контра неког чак и баналног бугарског става..Београд то преноси са пуном титуларношћу у духу истинксом МПЦ-изма.. И ово је једна у низу таквих ствари..

Мени је то још очитије јер сам синоћ разговарао на тему око ''мпц'' са једним познаваоцем стања и управо нам је закључак био да би из Београда било јако плодотворно ''запретити'' расколницима у ''мпц'' да смо ради да их видимо у окриљу Бугарске Цркве.. Тада би они сами вероватно допузали до Београда... али ми једноставно немамо такта за њих ..ми им дајемо на значају и ево, и овај иступ расколника Петра за Бугарске медије и ТАКО ЕКСПРЕСАН ПРЕНОС ВЕСТИ од СТРАНЕ РТС-а, просто доказују њихову повезаност ..ко зна каквим све каналима...

Живи били па видели...

П.С...

Поздрав за Брата Марија

наравно да Чворовићи ту имају пресудни утицај.. ;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...