Jump to content

(забрањено) П У Ш Е Њ Е на св. Литургији !!!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

???? ??? ?????? ???? ????????? ????? ???? ????? ?? ??????, ???? ?????? ???? ????????? ??? ? ??????. ?? ?? ??????? ??? ?????? - ?????? ????? ?????, ?????? ?? ?? ?? ??????.

?? ????? ?????? ????? ????????? ?? ????? ???? ?????? ????????? ? ????????.  klapklap

??? ?? ??????? ? ????? ????? ???.

???' ?? ???? ????? ??? ???? ?? ?? ?????? ????????  0202_238 dada 0202_238

??, ??? ??? ????? ?? ?????? ???? ????? ????? ?????? ????????? ????? ???????  0102_laugh dada

Подели на овим сајтовима

• Одговори 214
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

??? ?? ?????? ?? ???? ????????? ???? ?? ???????, ??? ?? ???? ...

??? ???????? ?? ?????? ????????? (??? ?????? ??????? ???? ?????? ????) - ???????. 

??? ????????? ?????? ???????? ??????, ???????? ????????, ??????? ?????????, ??????????, ?????????... ? ????? ????? ????? ???????? ?????? (?? ????? ??????), ??? ??? ????? ????? ? ?????? ???????? ?????? ? ???????? ?????????? ?? ???? ???????? ?? ?? ?????????? ????? ? ????? ?????????. ??? ??? ????????? ????? ?? ???? ??? ????? ? ???????, ?? ???? ???? ?? ?????????? ?? ????? ????????. ???? ???? ???? ???? ????????. ??? ???? ????????? ????? (???? ??????? ???? ?????? ??? ?? ?????? ? ??????????) ????? ?? ??? ???? ??? ?????????. ??? ?? ??????????? ??? ??? ???? ? ???????? ?? ???? ???????? ?? ?? ?? ????????? ?? ????? ????? - ??? ???? ??? ?? ?????? ?????.

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

Ja nemam snage za tako nesto poput ostavljanja duvana. Priznajem, jesam pokusavala i to se zavrsilo velikom krizom. Uspela sam na nekoliko dana da ostavim, tako sto sam se valjala u krevetu pod ogromnim bolovima, visokom temperaturom i jezivim psihickim stanjem i ako tako izgleda apsinencijalna kriza, ne zelim da zamislim kako je narkomanima. Ono je meni bio pakao.

Sada priznajem nemam ni zelje za tako necim i to priznajem.

Ali dobro, vi koji ste pravedni i koji ne stradate od ovog greha, vasim molitvama Gospod ce mi osnaziti volju i dati zelju, zar ne?

Vi se molite za mene, pa kako Bog da!

? ??? ??????, ?? ??? ?? ??? ????? ?????? ??? ????? ? ????????? ?? ?? ?? ?????? ???? ????? ?? ?? ?? ???????

?? ?? ???? ????? ?? ?? ???? ????????? ???? ?? ?????? ?? ??????????? ? ???????? ?????? ??????????? ?? ?????? ?????? ?? ??????, ?? ??? ???? ???????, ?? ????? ??? ?? ????? ???? ???????? ?????? ????? ???????? ???????? ...

??? ???? ?????, ????? ?????? ??? ????? ?????????  0202_238

? ?? ???? ?? ????????  dada

moj duhovnik se 7 godina borio sa svojim porokom pušenja, danas u šali kaže da sam mu ja jedno od ve?ih iskušenja kada zapalim cigaretu,  a svaki put kaže- zapali slobodno jer ako ne zapališ tvoje misli ?e biti skrenute ka trenutku kada ?e se ovaj razgovor završiti da bi mogla da iza?eš i zapališ cigaretu

i da rekao mi je onaj greh koji je neoprostiv za jednoga, oprostiv je za drugoga, niti smo svi mi isti niti nam se isti greh isto vrednuje

ne gleda se sam greh ve? kompletan ?ovek, krst koji nosi i kako ga nosi

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

moj duhovnik se 7 godina borio sa svojim porokom pušenja, danas u šali kaže da sam mu ja jedno od ve?ih iskušenja kada zapalim cigaretu,  a svaki put kaže- zapali slobodno jer ako ne zapališ tvoje misli ?e biti skrenute ka trenutku kada ?e se ovaj razgovor završiti da bi mogla da iza?eš i zapališ cigaretu.

i da rekao mi je onaj greh koji je neoprostiv za jednoga, oprostiv je za drugoga, niti smo svi mi isti niti nam se isti greh isto vrednuje. ne gleda se sam greh ve? kompletan ?ovek, krst koji nosi i kako ga nosi

? ????? ?? ?? ?????? ????????, ??? ???? ????????? ?? ?????? (??? ??????? ??? ?? ????? ????????). ??? ??? ?????? ???? ????? ????? ??????? ???? ???? ?? ?????? ?????? ??? ??? ?? ????????, ???????,... ?? ??? ?? ?? ????????. ?? ??????? ?????? ??? ???? ???????? ???? ?? 300 ?????? ?????? ? ??????? ?? ??????? ?? ????????, ????, ???? ??? ?? ???? ??? ??? ???? ?? ?? ????? ??????? ???????? ? ????????. ??? ?? ??? ?????? ????? ???? ??? ?? ? ????????? ??????.

Подели на овим сајтовима

? ????? ?? ?? ?????? ????????, ??? ???? ????????? ?? ?????? (??? ??????? ??? ?? ????? ????????).

ja se sa ovim apsolutno slažem, ima opravdanja ali su nam to loša opravdanja dada

cigareta upravlja našim životima, sve merimo kroz cigaretu, cigareta nam postaje merna jedinica za vreme

koliko si dugo ?ekala - pa ne znam, popušila sam 2-3 cigarete

kad ?emo da krenemo - evo samo da popušim još jednu cigaretu

strašno, zar ne, ali istinito 0202_238

no svako ima svoju slabost, divim se ljudima koji imaju ?vrstu volju, nije ta?no da cigareta izaziva zavisnost to je samo imaginacija, zavisnost nije hemijska ve? samo u našim glavama

U Hrvatskoj sam za 10 dana popušila samo jedno paklo iz jednostavnog razloga što se skoro nigde ne puši, mislila sam da ?e mi to mnogo teže pasti, ali neverovatno nisam ni ose?ala potrebu za cigaretom, a puša? sam ve? 20 godina

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

...? puša? sam ve? 20 godina

????? ?? ?? ?? ?????????. 

???? ???? 0202_238 ??? ?? ????? ?? dada.

?? ?????? ??????. ???? ?? ????? ??? ?? ?????? ? ????.

Подели на овим сајтовима

Iskusenice, ma ja sam se na tebe samo nastavila. Iskreno ne mogu da kazem da se slazem sa tobom ( izvini sto ti ne persiram ali na internetu sam godinama i tu naviku sam vremenom izgubila), ali razumem koja je tvoja poenta. Ja nisam za odbijanje od pricesca pusaca, ali jesam za molitve, molitve i samo molitve.

U kom smislu?

Moj divni otac je mnogo puta meni ovako nesto rekao: "zaista cedo ne znam sta da ti kazem, hajde da se pomolimo nekoliko dana da mi Bog otkrije, pa dodji da popricamo opet", kada sam mu pricala o mojoj muci i mojim iskusenjima.

Zaista verujem u "snagu molitve" ma koliko mi to grozno zvucalo kao jezicka konstrukcija.

Samo odbiti od Case nekoga jer je pusac je za mene suludo podjednako kao reci mu "ako sine samo napred".

Ali moliti se za coveka, sa covekom i objasnjavati mu, poucavati ga i snaziti ga je nesto drugo. Niko "normalan" nece na to reci "e bas me briga, ja ima da pusim po svaku cenu i ne interesuje me nista drugo, tada drasticna situacija zahteva drasticnu meru. Ali pre nego sto sve mogucnosti iscrpimo, meni je strasno odbiti coveka od Case.

Bila je skoro slicna tema i neko rece "biraj, krst ili cigare".

Prosto to mi je podjednako lose.

Hajde da malo nosimo bremena jedni drugih, najlakse je vaditi trun iz oka brata svoga, ali hajde da malo mi zalegnemo za brata il sestru koji strada. Malo da se molimo ( ne ono usput da pomenemo neko ime), malo da postimo, malo da sebe menjamo i mi sami se trudimo i da to bude nasa zrtva za drugog da ga Gospod pomiluje.

Tada verujem da sve ide glatko, u suprotnom je ono pravednicko naturanje "ej ti gresnice, ne smes tako i tako jer ja to kazem".

Samo sto rtetko ko zeli i hoce da pomogne drugome u nosenju krsta, a osuditi je najlakse i pausalno nekom reci "e to je greh gotovo" je strasno pogotovo za nekog ko se zove svestenikom.

Ako neko hoce da pripomogne u nosenju krsta, e drugi je padez dada

0202_238

Подели на овим сајтовима

Док се нисам одвикнуо од пушења и сам сам у више наврата заједно са

нашим протом и то у његовој канцеларији пушио.

А било је и прилике да га је преда мном укоревао колега, такође бивши пушач.

Е то је било мучно и за мене и за проту, али није ни мало поучно.

Као и са свим облицима зависности најмањи је успех у лечењу односно

одвикавању око се пушачу "звоца" о штетности пушења.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ?????? ?? ???? ????????? ???? ?? ???????, ??? ?? ???? ...

??? ???????? ?? ?????? ????????? (??? ?????? ??????? ???? ?????? ????) - ???????. 

??? ????????? ?????? ???????? ??????, ???????? ????????, ??????? ?????????, ??????????, ?????????... ? ????? ????? ????? ???????? ?????? (?? ????? ??????), ??? ??? ????? ????? ? ?????? ???????? ?????? ? ???????? ?????????? ?? ???? ???????? ?? ?? ?????????? ????? ? ????? ?????????. ??? ??? ????????? ????? ?? ???? ??? ????? ? ???????, ?? ???? ???? ?? ?????????? ?? ????? ????????. ???? ???? ???? ???? ????????. ??? ???? ????????? ????? (???? ??????? ???? ?????? ??? ?? ?????? ? ??????????) ????? ?? ??? ???? ??? ?????????. ??? ?? ??????????? ??? ??? ???? ? ???????? ?? ???? ???????? ?? ?? ?? ????????? ?? ????? ????? - ??? ???? ??? ?? ?????? ?????.

????? ????? ????????, ??? ??? ?????? ??????????, ?? ???? ????? ??????? ? ???????, ?????, ?? ?? ???????, ???? ?? ???? ???? ?????? ??? ?????? ?? ??????????.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Ево ја сам бивши пушач, пушила сам од 12-е године, укупно 18 год. И престала сам у дану .. имала сам срећу, што не значи да сам престала да чиним и остало што је грех, илити, што рече један владика - промашај.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ??? ????? ?????, ?????? ??? ?? 12-? ??????, ?????? 18 ???. ? ???????? ??? ? ???? .. ????? ??? ?????, ??? ?? ????? ?? ??? ???????? ?? ????? ? ?????? ??? ?? ????, ?????, ??? ???? ????? ??????? - ????????.

?? ?? ??? ??? ????? ?? ?????. ?????. ? ?? ??? ????? ?????. "???" ??? ???????? ????? 12 ??????. ??????? ??? ?? ??? ??? 8 ??????. ???????, ???????????? ?????? ?? ?? ?? ?????? ????? ? ???? ????? ??????????? ??????? ???? ????. ????? ?????? ?????????, ? ???? ?? ????, ????? ?????? ?????? ?? ????. ?? ???? ?????? ???????, ??? ?? ??? ?????? ????. ???????, ???? ?? ?? ?? ??????? ? ?? ?? ?????? ????? ??????. ???? ?? ??? ? ??? ?????? ? ?????????.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ??? ????? ?????, ?????? ??? ?? 12-? ??????, ?????? 18 ???. ? ???????? ??? ? ???? .. ????? ??? ?????, ??? ?? ????? ?? ??? ???????? ?? ????? ? ?????? ??? ?? ????, ?????, ??? ???? ????? ??????? - ????????.

?? ?? ??? ??? ????? ?? ?????. ?????. ? ?? ??? ????? ?????. "???" ??? ???????? ????? 12 ??????. ??????? ??? ?? ??? ??? 8 ??????. ???????, ???????????? ?????? ?? ?? ?? ?????? ????? ? ???? ????? ??????????? ??????? ???? ????. ????? ?????? ?????????, ? ???? ?? ????, ????? ?????? ?????? ?? ????. ?? ???? ?????? ???????, ??? ?? ??? ?????? ????. ???????, ???? ?? ?? ?? ??????? ? ?? ?? ?????? ????? ??????. ???? ?? ??? ? ??? ?????? ? ?????????.

klapklap  klapklap  klapklap  dada  0110_hahaha  8084.gif  8086.gif

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ej,bre,ljudi,o kojoj dostojnosti ili nedostojnosti za pricescivanje uopste raspravljate?Nek mi se javi majcin sin,koji ima smelosti da za sebe kaze da je dostojan da uzme Gospoda u sebe,i ja cu vam reci da to nije covek,vec Satana glavom i bradom.

I kakvo je to,Predanje,poredjenje da neko nosi tezi neko laksi krst pa ne pusi ili ne pije?Nismo svi isti.I ne mozemo svi isto da se nosimo sa istim nedacama.Da je Bog zeleo da budemo svi isti otvorio bi fabriku robota,a ne bi stvarao ljude!I kakve veze ima post i ispovest sa pricescivanjem?

I uopste odakle i jednom ljudskom bicu pravo da kaze da li je neko dostojan pricescivanja ili ne?Svako ko to pomisli,a kamo li kaze,nek stavi prst na celo i nek se zapita zasto ide u Crkvu.Ako sam ne shvati odgovor,od srca mu savetujem da se javi psihijatru,da se utvrdi da li je bolestan ili pokvaren.Ako je bolestan nek se leci,ako je pokvaren,nek se izvede pred Crkveni sud.

Ljudi,pusenje je bolest.I to ozbiljna i teska,ne daj Boze,nikome!

Aco,ti si ucen teolog,reci mi molim te,postoji li u teologiji neka ozbiljnija naucna studija o tome kakva je korelacija izmedju pusenja i pricescivanja?

Ljudi,pojedinci ovde govore kao da su formalno-pravno vlasnici Hrista,kao da imaju tapiju na Njegovo Telo i Krv,pa mogu sa Njim da raspolazu kako oni hoce.E,pa,nemate,braco.

Подели на овим сајтовима

• Гости

MA,STA GOD LJUDSKO BICE URADILO,NISTA NE MOZE BITI TOLIKO STRASNO DA ZBOG TOGA NE UZME GOSPODA U SEBE!

NIJE BOG STARAC SA BRADOM I BICEM,KOJI SEDI NA PRESTOLU I CEKA DA NEKO POGRESI DA GA MLATNE PREKO LEDJA I ODBIJE OD SEBE,VEC JE BOG BESKRAJNA LJUBAV I MILOST!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...