Jump to content

(забрањено) П У Ш Е Њ Е на св. Литургији !!!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Serbone,post i ispovest nemaju ama bas nikakve veze sa pricescem.Ja bar jednom nedeljno idem na Liturgiju,hocu li da postim svaki dan u godini da bih se pricestila svake nedelje?I hocu li svake subote da se ispovedam?

Ispovest je Sveta Tajna.A pokajanje je unutrasnji,licni dozivljaj svakog pojedinca.Bog vec zna sta smo mi gresili i pre ispovesti.

?????? ????? ?? ?? ??????? ????, ????? ?????? ?? ?? ??? ???????? ?????? ???? ? ?? ????? ???? ????????, ??? ???????, ? ??????????? ? ????????.

?? ????? ?????? ???????, ??? ?? ???? ????? ???????, ? ?? ??????, ???? ?? ?????? ????? ?? ????.

???? ?? ? ??????????? ??????? ?? ?????? ?????????????? ??? ??????????, ????? ???? ???? ????????? ?????, ??? ??? ?????? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ?? ???????.

????? ?? ?????? ????? ?? ?? ????, ????? ??? ?? ???? ????????? ???? ??????? ?? ???????? ??????, ??? ??? ?? ???? ??? ????? ?? ????, ??? ? ???? ????? ? ??? ????????? ???? ???? ? ????? ??? ?????? ?? ????, ???? ???!

???????? ?? ?????????, ???? ?? ?????????, ??? ???? ?????. ????? ?? ? ???? ???, ???????, ?? ????? ??? ? ??????? ??????????, ????? ????? ????????? ??? ???? ??? ???????? ???? ????? ????? ????????, ??? ?? ??????? ????? ? ????? ?????????? ?????????, ???? ?? ???? ????? ???????? ??? ???????? ???????????? ????????, ?? ???????? ?????? ? ????????? ? ?????. ??? ?????, ????????? ? ?????? ???????? ?????? ???????? ?? ????? ?????? ?????? ? ?????? ???? ???? ????????, ??? ?? ?? ?????? ??????? ? ????????? ?????? ????? ?????? ?? ????. ??? ??????? ?????, ??????? ?? ??????????, ?????? ????? ????? ???? ??? ????????

?????? ?? ?? ?? ????? ???????? ??? ?????????????? ?????? ????? ???? ????? - ????????? ????????????. ??? ?? ???????? ???????, ??? ?? - ???? ??????.

??? ?? ? ??????? ??????? ? ?????? ?? ?? ???? ????? ? ?????? ????? ??????? ?? ????????. ??? ????? ?? ??????, ? ?? ??? ????? ?? ??????? ??? ??? ?? ????? ???????? ??? ???????? ????? ? ???????? ??????????. ? ???? ???? ????????, ???????? ? ????? ?????, ?? ????? ??? ? ???????? ??????.

? ??? ?? ???????????? ??? ???? ???? ??? ??????, ?? ??? ????, ????????????? ???? ????? ?????, ??? ?? ??, ???? ?????????? ??? ???????? ?? ???? ????? ??????? ???? ? ???? ?????, ??? ????.

?????? ?? ?? ?????? ?? ????? ??????????, ? ?? ??????? ???? ????????? ??? ????????? ? ??????, ?????? ??? ??????? ????????? ?? ??????? ?????? ???????? ??? ?????, ??????? ??? ???????? ?????? ???????????? ? ?? ???? ???????, ? ???? ?????? ???????, ???? ? ?? ?????? ? ?? ?????? ??????, ? ???? ?? ?????.

?? ?? ????? ??????? ?????? ????????? ?? ??????? ??????? ??????? ????? ??? ?????? ??????, ??? ?? ?? ???????????? ?? ???? ???? ???????? ????? ????, ?????? ?? ?? ??? ?????? 99 ????? ???? ????? ?????????. ??' ?? ??????, ?? ?? ?????? ?????? ???????. ?? ????? ?? ????, ? ?? ????? ?? ?? ?? ?? ??? ???? ??? ?????? ????? ??? ????, ?????? ?? ??? ????? ? ?????? ???? ?? ???? ???????, ? ???? ????????.

?? ???? ??? ????? ?? ???????? ????? ? ???????????? ?????? ? ????? ? ???? ?????? ? ???? ?? ?????? ?????? ??????????, ????? ???? ??????, ??? ???? ?? ??????, ?????? ?? ???? ?????? ???????.

???? ?? ??????????? ???? ????? ?? ??? ???????.

???, ???! ?? ???? ...

''? ????????: ??? ???! ??? ?? ?????? ????; ??????? ???? ??? ???? ????; ??? ???? ?? ???? ?? ????, ???? ???? ??.''

''??? ?? ???????? ??? ???????, ???? ?? ?? ??????; ???? ???????? ??? ?????????, ????? ??????: ???, ???!''

Подели на овим сајтовима

• Одговори 214
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

? ?????? ?????: ?? ????? ????? ??????? ????? ?? ???????? ?? ????, ???? ?? ? ?????.

? ????? ?? ????: ???, ?? ??? ?????????, ??? ????? ??????????? ?????????. ???? ????: ?????. ?????, ????. ?????????????, ?? ?? ???????, ???? ?????? ????? ? ???, ? ?? ???? ??????, ??????, ????? ?? ?? ???, ???? ??????, ???????? ?? ?? ????, ?? ?? ???????? ????? ?? ?? ??? ?? ???? ???????. ? ???? ?????. ? ????: ????? ?? ???? ??? ?????.

? ???, ?????????? ????, ??? ??????. ??????? ?????????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????. ??? ?? ?? ???? ??????. ??? ?? ?? ?????? ??????? ??? ???????? ????? ?? ??????, ?? ?? ??????? ???? ?? ?????? ??????? ? ??? ?? ?????? ?? ??? ? ?????? ?? ????? ?? ??????.

????, ??? ???????? ?? ?? ?????: ??? ? 30 ????? ?????????; ????? ???? ?? ?????, ??? ????? ?????? ??????? ???? ??? ???? ???????? ?? ????? ?? ??????? ?????? ? ?????? ?? ??? ?? ?????; ????? ? ?????????? ? ?????? - ?? ?? ?? ?????? ? ?????????? ? ??????, ??? ?? ????? ? ?????????? ? ?????? ?????? - ?? ?????? ?????. ??? ??? ???? ? ?????, ?????? ??????????, ??? ???? ????????, ??????, ? ???? ?? ?? 24 ???? ????? ??????, ??? ?? ??????? ????? ?????? ??? ?????? ??????, ??? ???????, ??? ???, ??? ????; ???? ?????? ?? ?????? ? ?? ????????????????? ???????, ??????? ?????? ???????, ??????? ????, ? ?????, ??? ?? ??????? ??????????? ??????. ?, ?? ?????? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????? ???????????, ??? ? ?????? ?? ?? ?????????. ????? ?????? ??? ???????? ?? ??????? ?? ?????????. ?? ???????, ??????? ?? ??????? ?? ??????????, ??? ?? ?? ???? ??????, ????: ?????? ??, ????, ??????, ?? ?? ? ????? ???????.

???? ??? ??? ????????, ?? ?? ?? ?? ????? ???????? ?? ?? ?? ?? ????? ???????? ??????? ? ???????? ?? ?? ?? ??? ? ?? ????. ?????? ?? ???? ???? ?????? ????????, ??? ?? ???? ??????????, ??????? ????? ????. ? ????? ???????? ??? ????? ? ????? ?????? ??????, ? ?? ?? ?????, ????? ?????? ?? ?????. ???????? ??? ????????? ???? ?? ???????? ?? ????? ???????, ?????? ? ??????? ?????. ???? ??? ?? ????????? ?? ?????? ?????? ???, ?? ?????? ??? ???????? ?????????, ? ???? ?? ??? ??????.

?? ?????? ??????, ?????? ?? ???? ??????, ?? ??? ?? ??, ????? ?????, ?? ?? ???????? ?? ??????.

???? ??? ????, ?? ??? ??? ????? ?????? ?? ?? ?????? ??? ???????? ?? ????? ???? ????? ???? ???? ?? ?????? ????? ??? ????? ????????? ? ?????????. ?? ???? ?? ?? ?????, ?? ???? ?? ??????? ...

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

"???????, ?????,

????????, ?? ? ?????????? ?? ????? ????? ????, ???????? ?? ????? ?? ?????? ? ??????

?? ?????.

? ????????? ????? ???? ????????? ???? ???? ????? ????????, ????? ??????? ?

??????? ?????? ?????? ?????? ? ??????. "

http://www.lipovac.org/Blagovesnici/BLAGOVESNIK7-ALKOHOLIZAM%20NARKOMANIJA%20I%20PUSENJE.pdf

???? ??? ???? ?? ???? ??????????, ??? ?? ???? ???????. ?? ?????? ?? ?????? ??, ??? ?? ????? ? ??????????, ??? ???? ?????? ? ????? ?? ??? ???, ? ?????? ? ?? ???? ???????? ... ??? ???? ?? ?? ?????? ???????? ...

???????, ????? ? ???????? ?????????? ?? ?? ????? ????????? ?????????? ???????.

Подели на овим сајтовима

Iskusenice,dragi brate,otkud ti znas da li ce pusac zadobidi Carstvo Nebesko ili nece?Ja se ne bih tako olako razbacivala kategoricnim tvrdnjama.Tu odluku prepusti Ocu nasem.

?? ???? ?? ?????,???? ?? ??????? ???? ???????? ? ????? ?????????? ????????,??????? ??? ?? ???? ??????? ???? ?? ??? ?????.

????? ????? ?? ????? ??????? ???? ??? ??????? ???????.

??? ?? ????? ??????? ?????? ???????? ???? ????? ??????? ? ??? ???? ???? ???????? ?? ??????? ??? ????? ????????? ?????????.

???? ?? ??????? ?????,?????? ? ????? ???????,??. ?????? ???? ?? ???? ???????.

???? ?? ????? ????, ???? ??? ???????????, ??? ?? ???????? ?? ????, ??? ?? ? ??? ???, ????? ?? ?? ???????????? ?? ?????? ... ???? ?? ?? ?? ????? ????????? ???? ? ?? ???? ??? ????? ?????? ??????? ????? ...

Подели на овим сајтовима

mi se licnosno spasavamo a ne samo dusom uostalom ali treba ljude polako uciti pokajanju a ne neprestano ih bombardovati i prepadati

?? ????? ?? ????????? ? ???????? ??????????????? ????????????? ??? ??? ???? ???? ?????? ??? ?????? (? ???????) ???? ????? ??? ???? ?? ?????? ??? ?????? ?? ??????. ? ???????? ???? ??? ?? ?? ????? ???????? ??? ?????????. ????????? ?? ?????? ???? ????????? ? ???????????? ? ?? ?? ???? ???????????? ?????? ???? ?????? ?????????? ????? ??? ???? ?? ?? ??? ???? ?? ???????. ???? ?? ??? ?????? ???? ?? ?????????? ? ???????? ?? ???? ??? ?? ? ???? ?????? ?? ???? ????? ?? ???? ?? ??? ???? ? ?? ?? ????? ?????????. ?? ???? ???? ????????? ??????? ???? ?? ????? ?????? ?????? ? ??????? ???????? ???? ??????? ?????? ? ????????. ? ???? ????? ???????????? ????? ?????? ?????????? ? ????? - ??? ????????. ??????? ?? ???? ???????????? ??? ??????.

?????? ???????? ????? ??? ?????? ????? ? ???? ?? ??????? ??????? ??? ????????????, ?? ?? ?????????, ??? ????? ????? ???? ? ?? ?????????, ??? ??? ???????. ?? ?? ?????? ?????????, ???? ???? ??????, ? ?? ????? ???? ?????????? ????? ? ??????? ?? ?????, ? ?? ??.

Подели на овим сајтовима

Нешто размишљам постакнут текстом који сам већ поставио. Мислим на младића у возу и цигаретама.

Треба се добро удубити у смисао тог текста.

Ако погледамо овако - сваки грех се прашта сем Хуле на Духа,и да човек уствари нема потребе чинити ниједан грех,већ тај грех који он учини није ништа друго до његова злоупотреба слободне воље и злоупотреба његових људских потреба и жеља.

Да ставимо паралелу између неке одређене радње и осењивања крсним знаком пре почињања исте :

Човек може да се прекрсти пре него што легне да спава,спавање није грех али ако то пређе у лењост,то јесте грех и то не мали,већ веома велики.

Ако муж и жена (браком Црквеним од Бога благословени) пре жеље да створе ново дете,то јест легну у кревет и ступе у тај чин из љубави која превазилази обичне телесне нагоне и похоте ради задовољења своје личности,са жељом да своре ново биће (по Божијој заповести) могу пре тога се помолити Богу (што значи прекрстити се),што када би двоје обичних то јест не венчаних људи урадило - представљало би велику хулу на самог Бога јер би они чинили блуд.

Тако и човек ако зажели да попије чашу вина или да седне да једе обавезно се прекрсти,али то јело и пиће могу бити грех стомакоугађања ако се у јелу претера,а и страшни грех пијанства ако у вину претера.

Тако и човек пре нпр. некаквог скупа - предавања - беседе - обавезно започиње тај скуп молитвом (што подразумева да ће се прекрстити) али ако он у том предавању падне у гордост,самохвалу,помисли или прича (дал између редова или отворено) како је он паметан и како само он може тако причати,џаба му та молитва.

Човек који се спрема у бој,рат у одбрану отаџбине,(ту ће наравно убијати),али ипак пре борбе ће се помолити и прекрстити.

Али...никако се не може прекрстити пре него што крене да лаже,краде,блудничи,псује на Бога и хули,и да проклиње другог (ближњег) и да га мрзи,опсује .Тако и не може да се прекрстити пре него што би запалио цигарету.

мислим да сам направио неку парарелу између природних ствари и неприродних.

мада можда сам и налупао гомилу глупости...не знам.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

може.

каже се Боже опрости.

тужно искуство говори из мене, али то не оправдава чин који следи после.

генерално, ја гледам грехе као једну скупину невоље једне личности да буде послушна, па макар и преко своје воље.

ал све то зато што је свака личност у свађи са Богом само око једне ствари и то је окосница свега и почетак сваког греха.

не мислим конкретно на гордост, већ на један догађај, једну информацију, једну трауму, један тренутак где се наша личност разишла од Бога и ударила путоказ странпутици.

неко се са тиме роди нажалост, са тим сазнањем одбачености, па пренесе на Бога, који није никад ни крив ни дужан, тако да не мора нужно да буде противљење самом Богу.

рецимо, знам за пример где душа не може ка Богу од рођеног оца, зато што га никад није ни спознала и има нерешен емотивни проблем. и то се пренело касније на мужа као оца деце, на свештеника као духовног оца, и на крајњу инстанцу очинске фигуре - Оца нашег. и то узима сву радост живота, али буквално, да се не може достићи узвик нити једном - Ава Оче!

и ту страда цела фигура Оца у нечијој личности, као њена цела трећина.

али, лепота живота у Богу је велика и огледа се такође у покајању кроз дела, ако не кроз молитву и скрушено срце. рецимо чак се и такве ствари могу решити, али дубоким ударцем на личност у виду инстант решења само једне чак или било које личности из низа.

због тога мислим да је грех индивидуална и личносна ствар, а решава се искључиво созерцавањем (молитвом) и/или заједницом (делима), а реално потребна су оба да би се, ајде тако да се изразим у мени блиским математичким терминима, довољан и потребан услов - прве две заповести.

Подели на овим сајтовима

Да су мене родитељи на време упознали са Богом, где би ми био крај :cheesy2: Да су они сами били упознати и мене би упознали .. е, ја сам ''побегла'' од родитеља и свих осталих, Богу. И хвала свима на томе, знали - не знали. Велика је ствар упознати дете од малена са Богом.

Медо, јако лепо си то описао.

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ????? ???????? ???? ?? ?????? ?? ?????.

????, ???? ???? ?? ?? ??????.

?????, ??????? ????? ?? ?????, ??? ?? ????? ?????, ???? ?? ????? ???. ????? ?? ???????, ?????? ?? ?? ???????. ??? ??? ?? ?? ???????? ?????, ??? ??? ????? ?? ???????  klapklap :cheesy2:

?? ??? ????? ?? ??? ?? ?????? ???? ????, ? ?? ?? ??? ????? ??? ?? 21 ?????? ??????? ???? ?????? ? ??????, ????? ?? ????? ??????? ????? ???? - ????????, ???????, ??????????, ? ??? ????? ????? ??????? ??????????? ? ???? ?? ???????? ?? ???????? ?? ???????. klapklap

?????, ?? ????? ???? ????? ?????? ?? ?? ?????? ? ???????? ?????? ??? ??? ?? ???????????? - ????????? ????????? ?????? ? ??????? ? ??????. dada

? ?? ?? ? ???? ???????? ... ???? ?? ?? ????????. ?? ?????, ?? ??? ?? ???? ? ????. :cheesy2:

???? ? ?????? ?? ????? ?? ?????? ????? ?? ?? ?????, ??? ? ??? ????? ??? ?????? ?? ??????, ?? ???? ?????? ?? ?????????? ?? ?? ??????, ??? ???

?? 21 ???????, ????? ??????? ???????? ???????? ?? ?? ????? ? ??????? ? ????, ???? ?? ????????, ???????? ????? ?????? ??? ?????? ? ???? ??? ?????? ? ????, ? ??? ?????? ? ? ????? ...

? ? ??? ?????? ?????? ??? ??????, ?? ?? ??? ?????????? ?? ???? ?????? ?? ?????  joooj

????? ?? ?? ???????, ? ???? ???????? ?????? ?? ????, ??? ???????? ?????????, ??? ?? ?????  klapklap

????, ????, ????? ?? ?????, ???? ??? ???? ????????? ? ??? ???????? (?????? ?????????? ????, ??????, ???? ? ???? ?? ??????) ?? ??? ??????? ?????? ?? ????? ?????? ? ?????? ?????????? ? ???????? ???? ??????  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' />

?? ?????? ???? ??????????, ???? ????? ?? ????? dada

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ????? ???????? ???? ?? ?????? ?? ?????.

????, ???? ???? ?? ?? ??????.

?????, ??????? ????? ?? ?????, ??? ?? ????? ?????, ???? ?? ????? ???. ????? ?? ???????, ?????? ?? ?? ???????. ??? ??? ?? ?? ???????? ?????, ??? ??? ????? ?? ???????  klapklap :cheesy2:
?? ??? ??? ???????? ? ???? ? ??????  :cheesy2:

???? ????????? ???? ?? ?? ??????? ?????? ?? ?? ?????? ????? ????????. ????? ???? ??? ?? ????? ????? ????? ...

????? ??????? ?? ????? ???? ?? ????? ?? ????.

?? ?????? ?? ?? ?? ????? ?? ???? ??? ?? ???? ? ???? ?? ????, ??? ????? ?? ??????? (3???) ? ?????. ?????, ??? ??? ??? ? ???? ????. ?????? ?? ???? ?? ????? ?????? ''?????'' ?? ??, ? ????? ?????? ?????? ?? ?????? - ? ?????? - ????????? ?????, ??????? ??? ?? ???????, ????? ?????? ?????? ? ??.

?? ?? ????????? ?? ????  :cheesy2:

?? ???????? ?? ?? ?????????? ??????????, ??????? ??? ?? ?? ?????????

Подели на овим сајтовима

Па кад сам досадила и Богу и народу  0202_238

Моја другарица каже да не познаје никога ко је толико желео породицу. Ваљда зато што је никад нисам имала ...

Хвала Господу на благу које је излио на мене.

ако си, ако си  poklon заиста, највеће благо јесу деца и унуци, што би рекла моја бака  0202_238

био сам  у сличном проблему јер су ме се моји одрекли на неки начин по крштењу, а и распаднути брак не помаже у васпитању, ма колико он трајао из љубави према детету ...

ал зато је хришћанска породица највећа у љубави, некад су нам одавде браћа и сестре већи у љубави од својих најрођенијих ...

пс трудим се да не жалим за тиме шта је било и како је било, што нисам од крштења (3год) у Цркви. Нисам, ето сад сам и нема туге. Просто не могу да будем једина ''крива'' за то, а пошто никога другог не кривим - у смислу - неваљалци једни, намерно сте то урадили, немам осећај кајања и сл.

Ух ал одмакосмо од теме  poklon

пс честитам ти на виртуелном унапређењу, сигурна сам да је заслужено

једини здрав став је тај, само с вером напред  klapklap  dada

нема везе, делови оваквог живота су такође део Цркве и Литургије, сви смо (били) грешни.

хвала, поготово што долази од тебе, и нашег наизглед лошег старта на једној другој теми  0202_238

Подели на овим сајтовима

????????? ????? ?? ?? ??????? ????????? ??????? ????? ?? ??????? ? ?????  1405_love 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

???. ??. ???????? ????????????  (????? ?? ?? ?????)...... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

??? ?? ?? ????? ??????? ?? ??? ?????????

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...