Rayela Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 A da se to ja kajem sto nepristojne i nevaspitane budale dolaze u crkvu ( i ne samo u crkvu) i zvacu gumu? Kakva milost? Kao i iz skole ili sa faksa ,odmah bih ih izbacila napolje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Замислите сцену да је владика Атанасије затекао неког са цигаром у Цркви klapklap 0202_238 confused confused confused https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Мислим да је то сасвим разумљиво када је човек зависник и када је нов у Цркви. Лично, не примећујем такве ствари јер ме не занимају, а и нисам дошла на Литургију у звању православног полицајца већ верника коме и самом треба помоћ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 A da se to ja kajem sto nepristojne i nevaspitane budale dolaze u crkvu ( i ne samo u crkvu) i zvacu gumu? Kakva milost? Kao i iz skole ili sa faksa ,odmah bih ih izbacila napolje. Mnogo si i ti sestro stroga nije samo brat Iskusenik.Sta cemo sa onima sto gledaju zene po crkvi, a i sa onima sto gledaju muskarce,pa sa onima sto pustaju gasove za vreme sluzbe i liturgije,a tek sa onima sto im zvoni mobilni.Kada bi svestenik na sve to reagovao izbacivanjem sa liturgije pricestio bi se on i djakon. Na svesteniku je da pod obavezno upozori i tu se slazem sa dedom,ali on nije policajac koji ce da ide po crkvi i gleda ko sta radi.Osim toga najmanje jedna petina svestenika pusi bar po mom iskustvu.Nikad nisam video da puse u crkvi kao sto nisam video ni vernike ni posetioce ,ali u porti jesam i jedne i druge. Ja licno pre pricesti ne pusim,a ako se prevarim sto mi se desava tada se ne pricescujem.Posle pricesti trudim se koliko mogu,ali Djavo pobedjuje.Rekord mi je 4 sata. klapklap Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 A da se to ja kajem sto nepristojne i nevaspitane budale dolaze u crkvu ( i ne samo u crkvu) i zvacu gumu? Kakva milost? Kao i iz skole ili sa faksa ,odmah bih ih izbacila napolje. Mnogo si i ti sestro stroga nije samo brat Iskusenik.Sta cemo sa onima sto gledaju zene po crkvi, a i sa onima sto gledaju muskarce,pa sa onima sto pustaju gasove za vreme sluzbe i liturgije,a tek sa onima sto im zvoni mobilni.Kada bi svestenik na sve to reagovao izbacivanjem sa liturgije pricestio bi se on i djakon. Na svesteniku je da pod obavezno upozori i tu se slazem sa dedom,ali on nije policajac koji ce da ide po crkvi i gleda ko sta radi.Osim toga najmanje jedna petina svestenika pusi bar po mom iskustvu.Nikad nisam video da puse u crkvi kao sto nisam video ni vernike ni posetioce ,ali u porti jesam i jedne i druge. Ja licno pre pricesti ne pusim,a ako se prevarim sto mi se desava tada se ne pricescujem.Posle pricesti trudim se koliko mogu,ali Djavo pobedjuje.Rekord mi je 4 sata. klapklap Ma to sa zvakama me gadno nervira. A ono sa pushenjem i pricescivanjem bio je neki sarkazam, al kolko vidim nije prosho:)) Ne moze paroh da bira parohiju i da joj kreira izgled i ponsahanje. Takva je kakva je. Parohija bira njega i bilo bi dobro da on to na vreme i razume. Ej, zamisli, lik kaze on nece da pricesti nekoga ko je pushach? Pa ko je on da o tome odlucuje? Zamisli da mu zapoadne parohija gde svi pushe i piju mlako ispred zemljoradnicke zadruge? Sta ce onda da radi? Da drzi sam sebi propoved i sam sebe ispoveda i priceshcuje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Poenta je po meni da je bitno da su oni tu i da osecaju potrebu da prisustvuju Svetoj Evharistiji, a vremenom ce sazrevati i shvatiti njeno puno znacenje. Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 15, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 ????????? ????? ?? ?? ??????? ????????? ??????? ????? ?? ??????? ? ????? klapklap 0202_238 confused confused confused https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha ???. ??. ???????? ???????????? (????? ?? ?? ?????)...... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Tema je veoma slozena samo se cini laka.Ako slusamo Oca Joila nema nista od Blagodati.Ako pogledamo stvarni zivot nemoguce da i ovoliki svestenici,a i jedan nas svetac ostaje bez nje.Ovo pisem za nas pusace,izgleda da smo mi najgresniji bar na ovoj temi. Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 ????????? ????? ?? ?? ??????? ????????? ??????? ????? ?? ??????? ? ????? 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha ???. ??. ???????? ???????????? (????? ?? ?? ?????)...... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha ?? ?? ????? ???, ? ?????? ?? ?? ?? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 ?? ??? ?? ??? ????????? ????? ??? ?? ??????? ??? ??????. ????? ???? 0110_hahaha ????? ????? ???? ?? ???? ?? ??????????. ?? ?????? ?? ??? ?? ????? "?????????" ?? ???? ??????? ??? ?? ???? ??? ??????? ????. ?? ??? ?????????, ?????? ?? ?? ?? ?? ??? ?? ???????? ???? ? ??????, ?????? ?? ?? ????. ?? ?? ???? ?? ???? ?????? ? ????. ???, ???????, ???? ?? ?????. ? ?? ?? ? ??????? ??????????? ?????????? ??? ???? ?????? ????? ??????. ????? ???? ???? ?? ?? ???????? ?????? ?? ?? ?????. ?? ?? ?? ???? ???? ?? ?????, ??? ?????? ?? ?? ??????? ????? ?????, ???? ????? ?? ?????? ? ?? ?? ??????? ???? ??????? ??????. ???? ?? ? ?? ???????? ????? (???????, ??? ??? ????? ?????, ????, ?? ?? ?? ?????? ?? ? ?? ???????). ima i gorih stvari veruj mi radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Вероватно би неки овде избацили наркоманку из Цркве, која је ушла лелујајући се на ''саблазан'' ''благочестивих'' ''верника''. У Цркву бре има да уђе ко хоће у стању у каквом га Господ позове, јел схватате ви то? Као да сте ви били пример када сте и сами дошли у Цркву. Сетите се себе, лакше ћете поднети чињеницу да и други људи болују од грехова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 ????????? ?? ???? ???? ???????? ?????????? ?? ?????, ???? ?? ???? ?????????? ?? ?? ''????????'' ''?????????????'' ''???????''. ? ????? ??? ??? ?? ??? ?? ???? ? ????? ? ?????? ?? ?????? ??????, ??? ???????? ?? ??? ??? ?? ??? ?? ???? ?????? ???? ??? ? ???? ????? ? ?????. ?????? ?? ????, ????? ???? ??????? ???????? ?? ? ????? ???? ?????? ?? ???????. niste u pravu molim Vas, dakle osnovne norme moraju da se ispostuju, ne treba nikoga izbacivati, ali ne treba nikoga ni putati da bude na sablazan, dakle mera pristojnosti mora da se zna radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Причам о људима који први пут улазе у Цркву, а не о нама који знамо како и шта треба. Да је тебе оче ђаконе неко избацио због твојих грехова, када си први пут ушао у Цркву, да ли би сад био то што јеси? Значи причам о ставу старијих верника према новопридошлима. Они би избацили неког напоље, јер је ''будала'неваспитана''. Е такви ми се гаде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 ?????? ? ?????? ???? ???? ??? ????? ? ?????, ? ?? ? ???? ???? ????? ???? ? ??? ?????. ?? ?? ???? ??? ?????? ???? ??????? ???? ?????? ???????, ???? ?? ???? ??? ???? ? ?????, ?? ?? ?? ??? ??? ?? ??? ????? ????? ?????? ? ????? ???????? ??????? ????? ??????????????. ali niko novopridosao ne moze da udje trestit pijan da psuje urla ili bilo sta drugo, treba ga lepo izvesti objasniti mu kako stoje stvari, ispada da radi nekog snishodjenja i finog ponasanja treba da pustimo i narod sa kucicima toboz da im ne uskratimo priziv. Dakle mera mora da se zna barem osnovna mera ponasanja, ovde izuzimam grehe to je licna stvar i tu nema sta da se prica mislim osudjuje ili izbacuje Crkva i jeste za gresnike koji zele da se spasavaju a ne za pravednike radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Овде је неко поменуо жвакање жваке, а не урлање, зато сам тако и одговорила. А наравно, слажем се са тобом да особу која прави неред треба извести и покушати јој објаснити. Таман посла да се то снисходи. Чини се медвеђа услуга. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука