Jump to content

Волите ли животиње?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Имена наших мачака-

ШАРА  (добила име по својој баки, која је, исто као и она, имала шаре као да се провукла молеру испод мердевина)

ЈАВУДИН (једини је преживео од своје браће и сестара, и био је сав некако јадан, па га мама прозвала Јадо а кад је порастао добио је име Јавудин)

ПЕПЕЉАВИ (тај има шапице као да је играо на угљу... и њушкица му је таква)

РЂАСТИ (тај је сличан Пепељавом, само што има мало бронзане боје, као да је зарђао)

остали немају имена, али долазе и без посебног позива...

Подели на овим сајтовима

Волим животиње, наравно...

Овај мачор је са Хиландара, сликао сам га пре једну, две године... (на Хиландару) :smiley:

Тај мачор ме је огребао, ал ја га и даље волим. confused

Провалите пикавце, хехе (нису моји)

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ја некаа животиње више волим него себе саму, а тек мог Жућу (мачак), не бих га дала ни зашта на свијету.Личи помало на овог мачка из Хиландара, само има бијелу њушкицу и простор између окица. Сад се удебљао, јер стално једе, али мезимац је цијелој породици. Само што не прича.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Јелен тежак 0,5 килограма

Постављена слика

Пошто му је мајка погинула од ударца кола, царским резом рођен је овај малени бамби, 2 или 3 недеље пре нормалног рока.

Постављена слика

Борба за живот је текла, наравно у инкубатору, при интензивној нези.

Постављена слика

Међутим, лепотан се ипак није изборио.  :drugarstvo:

http://www.tacomaworld.com/forum/guns-hunting/60493-one-pound-deer.html

http://images.google.com/images?q=one+pound+deer&rlz=1I7ADBR_en&oe=UTF-8&sourceid=ie7&um=1&ie=UTF-8&ei=AZBVS9fEIZqSnAPN9MmgCg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCIQsAQwAw

http://www.bucksherald.co.uk/news/Sadness-as-Rupert-the-baby.4551419.jp

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Мрвица моја, сад бих и њега усвојила.. није издржао  0442_feel

Моје Име је порастао прилично и ојачао... Мораћу Милице да га фотографишем да га видиш сад...

Није више мало Лане, прави је љепотан  319.gif

А Лионе нису ко пиране немој да си такав  0104_cheesy

само се приљепе ко мишеви кад се купају , ја се увијек исмијем док их купам, какве гримасе  настају да само видите  319.gif

Подели на овим сајтовима

Трудио се, пише тамо да је био необичног карактера, у односу на остале јелене.

или су то написали само да нам буде још више жао...

чекам сликице :-)  0442_feel

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Азил основан у Сурчину

због превеликог броја животиња

и лоших услова,

појавиле су се болести и проблеми...

помоћ било које врсте је добродошла...

ако неко хоће љубимца -

било би лепо да га узме одатле,

јер се они сви негде морају преселити...

http://www.facebook.com/group.php?gid=110206080150&ref=mf

Постављена слика

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Braćo i sestre, ne bih želeo da budem pogrešno shvaćen kada kažem da je ljubav ka životinjama (ko ih voli) prilično selektivna i licemerna.

Uglavnom ljudi vole kuce, mace i životinje koje imaju u domu. Vole ontološki i divlje životinje kada ih gledaju u zoo ili na TV.

Šta nastaje kada se sretnu sa bilo kojom divljom zverkom, čak i sa psom koji je agresivan? Nema ljubavi, samo želja za opstankom i da se slična životinja koja vas ugrožava ubije.

Zar prasad, telad, jarići...nisu istog lika kao i psi i mačke. Iste duše. Ali njih nećete žaliti kao kucu i macu, nego ćete ih u slast pojesti.

Ja sam imao kućne ljubimce, i verovatno ću opet imati. Ponašao sam se prema njima kao prema ukućanima, ali mislim da je to greška. Čovek je gospodar životinjama i može da se služi njima kako za ishranu, tako i za rad ili čak za zabavu, ako to ne ugrožava životinju u smislu maltretiranja. Ali mislim da treba strogo odvojiti ljubav prema životinji od služenja istoj. Nije čovek rob životinje, niti je ijedna životinja vrednija za čoveka od drugoga čoveka.

Verovatno će mi sledeći ljubimac biti crni ili smeđi labrador. 0110_hahaha Mačke i dodžove ne računam. To se uvek neka-neki mota okolo.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Volim zovotinje, ali kao sto je Vladan rekao 

Nije čovek rob životinje, niti je ijedna životinja vrednija za čoveka od drugoga čoveka.

Ne planiram nikad da imam neku zivotinju u kuci, jer zahtjeva dosta paznje i oduzima vrijeme, dakle ne volim zivotinje u tom smislu.

Cak mi ponekad i smeta toliko insistiranje na azilima za gore pomenute, a koliko ljudi ima kojima treba azil...

Подели на овим сајтовима

Наравно да је човек претежнији од животиње,

и то је овде више пута и споменуто.

Опет, не сме се заборавити да су оне жива бића

која знају да воле,

а то од њих можемо да пробамо да научимо.

Ако се доџеви не рачунају,

можда су они нека нижа бића у односу на остале животиње...?

Логичније је неког пса склонити са улице

где их људи малтретирају,

него давати паре за куповину расног...?

Ето, нпр. лабрадор кошта 150 еура.

Биљо, држање у стану верујем да заиста није згодно,

али можда једном нећеш имати тих проблема.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...