Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Е, а ја се баш понадао да ћеш кренути мојим либералним путевима Ваљда си досад провалио да сам ја у теологији екстремна десница... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 преубав е ликот. сакам да прашам дали се знае кој е авторот? Не знам...отец Стаматис? Ваљда си досад провалио да сам ја у теологији екстремна десница... Па, врдаш: негде си десница негде левица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 благодарам за „делумниот“ одговор може да о.Стаматис, најповеќе заради колоритот на бои, кои се карактеристични за неговата палета Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 така речи варијации на флоресцентна светлина од портокалова, жолта и зелена боја, кои трансцедираат во ликот на светителот, кој блеска од несоздадената светлина.... Биљана 1234 and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eremita Написано Мај 10, 2015 Пријави Подели Написано Мај 10, 2015 Знам, мислим да су му успешније композиције, јер ту избегава ову "тугаљивост" у фацијалној експресији. Ништа ми не причај... Пре три, четири недеље на отварању једне изложбе икона код нас, нисам могао то да објасним једном свештенику. Баш ми је икона светог Вукашина из Клепаца била на памети . Пре свега проблематично је и сликати икону особе за коју није потврђено да је заиста и постојала, иако је сигурно било таквих исповедника у Јасеновцу. Али написати име, иако постоје сведочанства да је та сцена измишљена... Трагедија... Има још једна слична икона, чини ми се да је у питању неки епископ банатски, који се изображава тако што му Турци деру кожу. Ужас благи и богословска огрооомна грешка. По мом скромном мишљењу - НИСТЕ У ПРАВУ. Јер када би било тачно ово што сте коментарисали испада да су и ове фреске "проблематичне" Усековање главе Св.Јована Крститеља Плач Рахиле И много других примера...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Мај 10, 2015 Пријави Подели Написано Мај 10, 2015 .. Има још једна слична икона, чини ми се да је у питању неки епископ банатски, који се изображава тако што му Турци деру кожу Nije to bilo koji episkop banatski, vec sveti Teodor vrsacki(Nestorovic). On je slava banatske eparhije. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука