Jump to content

О Икони - Петар Јевремовић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е, а ја се баш понадао да ћеш кренути мојим либералним путевима :)
Ваљда си досад провалио да сам ја у теологији екстремна десница... :)

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

преубав е ликот.

сакам да прашам дали се знае кој е авторот?

Не знам...отец Стаматис?

Ваљда си досад провалио да сам ја у теологији екстремна десница... :)

Па, врдаш: негде си десница негде левица ;)

Подели на овим сајтовима

така речи варијации на флоресцентна светлина од портокалова, жолта и зелена боја, кои трансцедираат во ликот на светителот, кој блеска од несоздадената светлина....

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Знам, мислим да су му успешније композиције, јер ту избегава ову "тугаљивост" у фацијалној експресији.

Ништа ми не причај... Пре три, четири недеље на отварању једне изложбе икона код нас, нисам могао то да објасним једном свештенику. Баш ми је икона светог Вукашина из Клепаца била на памети . Пре свега проблематично је и сликати икону особе за коју није потврђено да је заиста и постојала, иако је сигурно било таквих исповедника у Јасеновцу. Али написати име, иако постоје сведочанства да је та сцена измишљена... Трагедија... Има још једна слична икона, чини ми се да је у питању неки епископ банатски, који се изображава тако што му Турци деру кожу. Ужас благи и богословска огрооомна грешка.

По мом скромном мишљењу - НИСТЕ У ПРАВУ. Јер када би било тачно ово што сте коментарисали испада да су и ове фреске "проблематичне"

1175.jpg
Усековање главе Св.Јована Крститеља

hqdefault.jpg

Плач Рахиле

И много других примера......

Подели на овим сајтовима

.. Има још једна слична икона, чини ми се да је у питању неки епископ банатски, који се изображава тако што му Турци деру кожу

Nije to bilo koji episkop banatski, vec sveti Teodor vrsacki(Nestorovic).  On je slava banatske eparhije.

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...