Jump to content

Svilajnac: Opelo obavili rumunski sveštenci

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Све зависи од људи и њихове вере.

Кад смо имали исповест у Васкршњем посту, прота Јаков нам каже како му се чуде шабачки свештеници кад дођу до метоха у Богоштици, где је провео 40 година, да није отишао негде у равницу, а имао је прилика. А прота вели да га је држао народ који је имао веру и поштовао га као човека и свештеника и да му није било тешко да иде пешке по најгорем времену, јер су му парохијани били подршка у свему. Па нам је онда причао кад је ишао да причести први пут некога деду солунца, и наду и поверење коју је видео у његовим очима.

Па је онда навео неког рођака у равници који је правио свадбу сину, седам дана му ишли људи кроз кућу, дао за декорисање шатре, јело , пиће, музику, слике...

И онда кад је све поплаћао, видео колико га је све то коштало, опсовао мајку попу за оно што му је дао за венчање.

Подели на овим сајтовима

Код нас је парохијал 200-300 динара и од тога свештеник нема ништа. То иде углавном за епархијске обавезе и социјално и пензионо свештенику ако буде новца. Не знам како је регулисано у другим епархијама.

Ми немамо парохијал.Укинут је још за време комуниста јер је само место било а и остало је прилично комунистичко.

Срећом,имамо часног и дивног брата из Цркве који држи продавницу и без динара надокнаде продаје и наше свеће,и лепо их продаје,можемо да платимо пензионо и социјално,јесте једва,али можемо,а њему иде све од руке и у кући и посао,кад човек има благослов јер помаже Цркве.

Ех,да,оче,радуј се,да ли знаш,вероватно ти је стигао акт да нам држава плаћа социјално.

Јееееее!!!!

:)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ја сам пријављен на најнижу основицу и да буде веселије јуче сам уплатио половину износа sHa_sarcasticlol

Нојбоље кажу они што годинама не плаћају, па их позову у пореско и опросте им већину дуга, да уплате један део.

Подели на овим сајтовима

Ја сам пријављен на најнижу основицу и да буде веселије јуче сам уплатио половину износа Нојбоље кажу они што годинама не плаћају, па их позову у пореско и опросте им већину дуга, да уплате један део.

Хе,хе оче...ништа,нека ти рачунају за следећу вишак :)

Није тачно ово да опраштају,имамо страшне и тешке примере јадних свештеника који нису могли да плаћају,па се раболе....па хаос,нико не опрашта ништа сем Господа...тако нам је.

Подели на овим сајтовима

Некоме опросте, некоме пописују имовину...

Најбоље је прошао један што није плаћао ништа од 1985 до 2002. године, и онда искористио повезивање стажа.

Подели на овим сајтовима

Некоме опросте, некоме пописују имовину...

Најбоље је прошао један што није плаћао ништа од 1985 до 2002. године, и онда искористио повезивање стажа.

Е,вала,нека му је срећно :)) кад је успео!!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...