Jump to content

Svilajnac: Opelo obavili rumunski sveštenci

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Ako je ovo istina takvog svestenika bi odmah trebalo rasciniti, zato sto siri sablazan i baca ljagu na Crkvu. Medjutim, ovde se opet

poteze jedno te isto pitanje, da li svestenik ima pravo i da li treba da napacuje Svete tajne? Mnogi ljudi jednostavno smatraju da svestenik ne treba da naplacuje, ali od cega onda da zivi ako ne uzima novac za krstenje, svadbe, parastose?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Eh kad se samo setim scene iz Grcke od pre nekih petnestak godina,

sa dokova Soluna; kad sam video monaha u prljavoj i pocepanoj mantiji,

da istovara neke dzakove, valjda brasna ili tako nesto,

za dnevnicu?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ако је све ово овако,онда је то грубо кршење етике и морала,бар нек буду искрени па нек кажу,толико ти је,а не не наплаћује се а уствари се наплаћује.

Е,не бих му платила толику таксу-никада,никада.

Ту је фора са опелом, то не можеш да нећеш :)

Венчање можеш наћи алтернативу, сачекати, отићи у неки други манастир и сл. али смрт стиже изненада а треба да се изврши опело.

Подели на овим сајтовима

• Гости

evo ja sam Svilajnčanin...

ovo tražio 500 evra čista laž,

takav još jedan isti slučaj desio se pre godinu dana kako bi oblatili SPC , konkretno ti ljudi koji su za vlašku crkvu.

Ovo selo dobro poznajem i u tom selu odavno ima tih koji su za tzv.vlašku zrkvu , ima nekoliko porodica.

Daću vam samo ovaj primer : ti ljudi koji su kao vernici te crkve kao njihovo ludilo promenili imena i prezimena - umesto srpska zamenili na rumunska tako sada znate o čemu je reč- čista politika!

Подели на овим сајтовима

evo ja sam Svilajnčanin...

ovo tražio 500 evra čista laž,

takav još jedan isti slučaj desio se pre godinu dana kako bi oblatili SPC , konkretno ti ljudi koji su za vlašku crkvu.

Ovo selo dobro poznajem i u tom selu odavno ima tih koji su za tzv.vlašku zrkvu , ima nekoliko porodica.

Daću vam samo ovaj primer : ti ljudi koji su kao vernici te crkve kao njihovo ludilo promenili imena i prezimena - umesto srpska zamenili na rumunska tako sada znate o čemu je reč- čista politika!

Znači to je ta druga mogućnost, ta da oni stvarno lažu, a to mnogo, to je lako moguće. No pogotovu onda o tom baš zbog toga treba raspravljati a bilo bi dobro i ogradit se jasno u novinama i napisat javni demant u istim novinama. Inače će ljudi o SPC pomislit ne znam šta, da ste haračlije gori i od Turaka, OMG! Imate li vi pojma iko šta je 500 evra? Da to zatraži katolički pop u Švajcarskoj za sprovod putovao bi isti dan u pratnji policije u zatvor, to bi ga poganjala sama policija i bez Crkve, zbog bezrazložnog obogaćivanja. Druga stvar je dobrovoljni dar. To je nešto drugo. Al tarif za sprovod, 500 evra, to je previše, stvarno.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Исмејах се добро.

Уместо опело обавили ја читам убиство обавили румунски свештеници.

hehehe jest da si malko pomešao u čitanju ali i nisi to toliko otišao od još jedne istine .

ti rumunski sveštenici koliko mi poznato obavili su dva opela bez blagoslova sveštenika i episkopa.

radi se o osobi koja je izvršila samoubisvo i o jednoj osobi koja je bila čak i nekrštena.

kod nas vladika daje blagoslove za opelo samoubicama ali samo one koji su bili teški duševni bolesnici koji nisu svesni bilo kakvog čina te i o tome da sam sebi oduzme život , znači samo izuzetno teškim bolesnicima .

za ova dva slučaja znam da su rumunski sveštenici to obavili jer normalno nekrštenog nemožeš opevati a za ovog samoubicu vladika nije dao blagoslov jer je bio zdrav i normalan.

ovi sve to odradili - eto sad sve vidite!

Подели на овим сајтовима

Da je istina to bi onda bio ravno harač, ko za turskog vakta, a ne nikakav tarif, 500 evra, OMG!

Није им фер да овако подваљују у циљу придобијања пастве. А ја стално мислим како су нам Румуни и њихова црква најближи.

Али стоји да су неки попови одвећ алави.

Подели на овим сајтовима

Ako je ovo istina takvog svestenika bi odmah trebalo rasciniti, zato sto siri sablazan i baca ljagu na Crkvu. Medjutim, ovde se opet

poteze jedno te isto pitanje, da li svestenik ima pravo i da li treba da napacuje Svete tajne? Mnogi ljudi jednostavno smatraju da svestenik ne treba da naplacuje, ali od cega onda da zivi ako ne uzima novac za krstenje, svadbe, parastose?

Да имамо ЗАЈЕДНИЦУ ко што САМО ПРИЧАМО ДА ЈЕ ИМАМО ... САМО БИ НАМ СЕ РЕКЛО...

А овако ће по Београдским парохијама и многим другим, чак и горе но у Београду, да ведре и облаче ... а по селима ће преживљавати и једва састављати крј с' крајем ..па чак и просјачити..

..браћа у Христу, једнопричесници...па и колеге ако хоћете...

То нам је Србијица наша мила.. са оне стране медаље...

...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Није им фер да овако подваљују у циљу придобијања пастве. А ја стално мислим како су нам Румуни и њихова црква најближи.

Али стоји да су неки попови одвећ алави.

da je ovoliko tražio ja baš neverujem ali baš neverujem zato što svaki sveštenik zna , da ako dokazano postoji o takvim slučajevima - vladika kažnjava , to im stalno govori. Znam zlučajeve koji su neki pod zabranom evo ima više godina baš zbog takvih stvari ali nikada nisam čuo da neko ovoliko traži ali zaista nisam.

ako je ovo istina a szanaću , onda ovaj sveštenik koga isto znam može slobodno da okaći mantiju na neko drvo i da tako stoji do kraja života , pa ako je bio "lud" da tako nešto učini onda sada neka vidi šta može da ga očekuje od vladike!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...