Jump to content

Откуд моногамија у нашој култури?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Слушао сам ономад проф. Јеротића на интернет предавању и када је говорио у исламу, поменуо је моногамију као савршенији облик брачног живота, али није објаснио зашто тако мисли.

Мени искрено није јасно откуд му та идеја и зашто је моногамија кроз векове постала правило у хришћанским друштвима?

Шта ви мислите?

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Слушао сам ономад проф. Јеротића на интернет предавању и када је говорио у исламу, поменуо је моногамију као савршенији облик брачног живота, али није објаснио зашто тако мисли.

Мени искрено није јасно откуд му та идеја и зашто је моногамија кроз векове постала правило у хришћанским друштвима?

Шта ви мислите?

U današnje vreme ne postoje nikakva hrišćanska društva.

A i nešto se ne sećam da je Jerotić rekao da je monogamija savršenija, mislim da se iz konteksta njegove priče može zaključiti da on misli da je poligamija bolji izbor.

Подели на овим сајтовима

Шта ви мислите?

Исто као што је монаштво узвишеније од брачног живота у смислу да се за степен више противи природи коју побеђујемо.

Људи су по природи полигамни а Ислам иде природи уз длаку ,за разлику од Хришћанства,које је веома захтевна вера,тражи целог човека ...

Дакле,моногамија захтева рад на себи,својој личности,вежбање у љубави ,припреми за Есхатон ...зато је узвишенија

Подели на овим сајтовима

U današnje vreme ne postoje nikakva hrišćanska društva.

A i nešto se ne sećam da je Jerotić rekao da je monogamija savršenija, mislim da se iz konteksta njegove priče može zaključiti da on misli da je poligamija bolji izbor.

Prema svetu u sebi sudimosvetu oko sebe ;)

Da li zaista misliš da duhovno dete oca Justina Popovića misli da je poligamija bolja?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Исто као што је монаштво узвишеније од брачног живота у смислу да се за степен више противи природи коју побеђујемо.

Људи су по природи полигамни а Ислам иде природи уз длаку ,за разлику од Хришћанства,које је веома захтевна вера,тражи целог човека ...

Дакле,моногамија захтева рад на себи,својој личности,вежбање у љубави ,припреми за Есхатон ...зато је узвишенија

ОК, ако читав тренинг за есхатон сведеш на секс. Али мимо тога, реално, да ли је бољи тренинг за есхатон излажење на крај с једном или с четири жене? И још кад на то додаш четири таште... gringrin

Подели на овим сајтовима

U kontekstu ovoga savršeno je jasno šta je Freud mislio kada je rekao da je religioznost alijenacija čoveka od samoga sebe a i jasno je zašto je to tačno.

Freud je Muhamed ateizma. ;)

Подели на овим сајтовима

ОК, ако читав тренинг за есхатон сведеш на секс. Али мимо тога, реално, да ли је бољи тренинг за есхатон излажење на крај с једном или с четири жене? И још кад на то додаш четири таште... gringrin

Prepodobni velikomučenik Suprug Ženski. xD

Подели на овим сајтовима

U kontekstu ovoga savršeno je jasno šta je Freud mislio kada je rekao da je religioznost alijenacija čoveka od samoga sebe a i jasno je zašto je to tačno.

Freud je Muhamed ateizma. ;)

Nekim delom je u pravu a nekim nije ,ne zna tačno na šta je mislio...
Подели на овим сајтовима

Ne znam šta si baš hteo u ovom kontekstu da rečeš ali se slažem sa ovim.

Da li mislim? Da.

Pa jesi li ga slušao o tome?

Slušao sam Jerotića dosta ali ne čuh niti protumačih neku njegovu rečenicu na ovaj tvoj način.

A u kontekstu rečenog sam hteo reći da se svako češe tamo de ga svrbi :D

Подели на овим сајтовима

Slušao sam Jerotića dosta ali ne čuh niti protumačih neku njegovu rečenicu na ovaj tvoj način.

A u kontekstu rečenog sam hteo reći da se svako češe tamo de ga svrbi :D

Što je babi milo to joj se i snilo? Pa ne znam, možda kad bismo pogledali snimak ali nas mrzi naravno. ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...