Jump to content

Mladić Ratko

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo je otišlo u potpuno drugu stranu.

Nije mi jasno otkud odmah prepucavanje?

Pojedini koji se deklarišu kao pravoslavni, nimalo se, čini mi se, ne razlikuju od istih onih u kojima vide svoje najljuće neprijatelje.

Zar je viteški da se vas trojica-četvorica "dežurnih branilaca srpstva" nađete i počnete verbalno da se šamarate sa jednim (mislim na broj) muslimanom?

I kakva vam je to snaga argumenata da na optužbu odgovarate protivoptužbom?

Braćo, čist obraz i mirna savest da nikog niste uvredili, a kamoli povredili treba da vam bude životni imperativ!

P.S. Ovo važi za sve ljude.

Hristos vaskrse!

Подели на овим сајтовима

Има сјајна књига Љиљане Булатовић "Рапорт команданту" коју управо читам и коју би препоручио свима. Награђивана је књига у Русији, а садржи сведочења директних учесника у догађајима током рата и њихово мишљење о генералу Младићу.

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

Ovo je otišlo u potpuno drugu stranu.

Nije mi jasno otkud odmah prepucavanje?

Pojedini koji se deklarišu kao pravoslavni, nimalo se, čini mi se, ne razlikuju od istih onih u kojima vide svoje najljuće neprijatelje.

Zar je viteški da se vas trojica-četvorica "dežurnih branilaca srpstva" nađete i počnete verbalno da se šamarate sa jednim (mislim na broj) muslimanom?

I kakva vam je to snaga argumenata da na optužbu odgovarate protivoptužbom?

Braćo, čist obraz i mirna savest da nikog niste uvredili, a kamoli povredili treba da vam bude životni imperativ!

P.S. Ovo važi za sve ljude.

Hristos vaskrse!

Мислим да си се мало залетео са констатацијом, брате.

Прво због тога што не знаш шта је све Босанац овде износио и како увек, али УВЕК релативизује све злочине према Србима које су муслимани починили, од Ханџар дивизије до данас, а друго, због тога што је све овде речено, макар како сам ја пратио расправу, било у оквиру теме, јер је све везано, посредно или не за личност о којој си поставио питање.

Нико овде не види било кога као свог "непријатеља", нити било ко ниподаштава жртве. Овде се ради о томе да се гадимо од лешинарења над било којим жртвама, што је један од разлога због ког не причамо о српским жртвама, то јест не потежемо их ради пуког препуцавања са неким.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ti ne kapiraš bolan.Zašto?Zato što u tvojoj percepciji Srbin-taj nebeski čovjek-ne može zločin učiniti.Zato što nije zločin ubiti muslimana.Zato što mržnja prema svemu ne srpskom teče tvojim venama.Vidiš za mene je svaki musliman zločinac koji je napravdi boga ubio, silovao, oteo itd.Tu se ja i ti razlikjuemo.

Изгледа да је крајње време да отвориш тему о томе?
Подели на овим сајтовима

Najodgovorniji je svakako Slobodan Milošević, jer on je bio glavni badža, i njegova politika je dovela do situacije koja je onda nastala.

Na medjunarodnom sudu je dokazano da Srbija nije imala veze sa GRADJANSKIM ratom u Bosni. A ni predsednik Srbije. Zapamtite to vec jednom.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Hristos vaskrse !

Oko ovih tema ne volim da raspravljam ali kao direktni učesnik ovoga rata moram da kažem po nešto.

Što se tiče teme, moje mišljenje o Ratku Mladiću ono što znam je sledeće.

R.M. je tipičan oficir komunističke Jugoslavije. Mnogo morala ali na žalost i dosta gordosti ali da je oficir , oficir je. Kada se jugo vojska povukla iz hercegovine u 6 mjesecu 92 god.(a koja se optužuje da je ratovala čitav tok rata na teritoriji bih, za razliku od hrvatske vojske koja je bila uključena čitav rat i koja i dan danas drži 1/5 trebinjske opštine a to niko ne priča) Hrvati su se naoružali žestoko uz pomoć njemačke, i Tuđman pravi vojnu paradu u Dubrovniku. Neki oficiri Trebinjske brigade su bili mišljenja da treba otvoriti vatru na njih jer kada krenu na nas gotovi smo. Sve naše artiljerijske cijevi su bile okrenute na njih. Ratko Mladić daje komandu da niko NE SMIJE da opali ni metka. Posle toga su počele ogromne ofanzive hrvata na Trebinje, a to je druga tema.

Sledeći slučaj se desio 93 godine kada je general došao u posjetu hercegovačkoj brigadi i otišao na liniju u komandu. Tada vojnik (posle poginuo) N.K silazi sa čuke u crvenom džemperu jer vojska nije imala opreme ni hrane a vrijeme hladno i kišovito. Mladić počeo da viče na njega . kakva ste vi vojska kako izgledate , ko vam je dozvolio da se tako oblačite , hoće te li da vas snajper pogodi i još po nešto ružnije. Pokojnik mu ladno odgovori istim tonom: šta mi se tu vičeš , dok ste vi u toplim komandama najedeni i napijeni mi se smrzavamo goli i bosi. Nemoj da mi tu glumiš silu jer ću te oladiti kao zeca. Ne mogu da citiram ali koliko se sjećam da su mi ispričali drugovi koji su tu bili to je to odprilike. Mladić ga zagrli i reče mu upravu si vojniče , svaka ti čast. Onda je rekao oficirima iz pratnje da sve što imaju daju vojnicima. Zaključak izvedite sami!

A sada van teme. Nijedan dnevnik čini mi se nije počinjao bez prve vijesti o srebrenici i zločinima Orića. I tako tri godine. Taj isti Mladić je javno pozivao Orića nekoliko puta .: NE ORIĆU NEMOJ TO DA RADIŠ SAMO ĆEŠ ZLO DA URADIŠ I SVOME NARODU .

Zašto nijesmo osvojili Srebrenicu prije 92 93 ... a mogli smo nego smo morali tek na kraju rata zbog zločina.

Zašto čitavo vrijem rata u DEMILITARIZOVANOJ zoni ( A to je zaštićena zona bez vojske) Orić drži 4,5 do 5 hiljada vojnika i stalno iskače i kolje sve srpsko u okolini( oko 50 tak sela) , staro mlado , žene , dijecu...

Takva zvjerstva niko normalan ne može da radi!

Mladić kao oficir , OPET MOJE MOŠLJENJE nije naredio nikakav pokolj i mislim da je mislio sve što je rekao.

Srebrenica je bila čisto vojna akcija. Bilo je zločina pojedinačnih( ŠTO OSUĐUJEM , jer i sam sam se trudio da nikome ništa ne učini nažao u ratu) što se i na filmovima vidi. Ne znam ime onoga " junaka " što je pobio preko sto ljudi ali znam da su ga svi prozvali na tv. odmah. Preko dvije hiljade je poginulo u proboju prema Tuzli , gdje je bilo i nešto civila koji se nijesu predali. Oko 180 vojnika je poginulo u ta tri nesrećna dana. Svi civili po naređenju mladića su evakuisani. Na žalost u ovome ratu je bilo mnogo onih kojima ništa nije SVETO. Svuda budala i ispranih mozgova a i dosta OSVETE. Pogledati treba sve filmove što se vrte , pogotovo srebrenica izdani grad gdje autor iako se trudi da bude nepristrasan prećutkuje broj srpskih žrtava na spomeniku u Kravicama a to je , činimi se 3267 ubijenih . Eto toliko od mene i opet da kažem da bih sve zločince OSUDIO a ne da narod čitav da ispašta zbog maloumnih.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...